Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 131
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
  • В полите на Пирин планина
Аз пък реших, че ще си взема от светлите нюанси на Кхади или Култиватор'с и ще се правя с тях през зимата. Надявам се да заздравя косата и да не я потъмня твърде много, а само да успявам да замаскирам белите коси. Може би ще имам някаква разлика с корена, но ще процедирам според ситуацията. Може да взема и някоя по-тъмна след това.

Не искам вече да се боядисвам с химическа боя - косата ми капе и няма никакъв тонус.

# 496
Качвам няколко снимки на естествения цвят на косата. Не знам дали ще стане ясно. Кой според вас е подходящият цвят билкова боя или комбинация, за да покрия побеляващи корени, без да променям основния цвят?
Скрит текст:

# 497
Soul, екстра коса. Може би светло кестеняво🤔 но нека по-компетентните да кажат.

# 498
Благодаря, Нана. Понеже всички ми казват да почакам още с цялостното пребоядисване, не си заслужавало заради 5 косъма..но тези 5 косъма ме дразнят безумно... та все си мисля, няма ли някаква отвара, с която мога да ги тонирам в русоляво-кестеняво, без да засегна основния цвят, да не ми святкат в бяло-сиво. Някакви билки.. и без друго косата ми не е с еднороден цвят, както се вижда, никога не е била. Ако няма, цялата коса ще пребоядисам, няма да ги изтърпя още дълго.

# 499
Soul, това което искаш не знам как ще стане, не се вторачвай толкова в тези няколко косъма или път пробвай с овара от орех мисля беше, до колко ще ги оцвети не зная. Но един не поискан съвет-НЕ ПОСЯГАЙ КЪМ АМОНЯЧНИТЕ БОИ. Така и така билковите се отмиват и не вредят а напротив, косата ти е хубава и с къна или билкови бои мисля, че няма да съжаляваш.

# 500
Да, Нана, не мисля за амонячни бои въобще. Както заради косата, но още повече заради скалпа, който ми създава проблеми, ако тръгна да го третирам с агресивни продукти (шампоани).

# 501
Да, Нана, не мисля за амонячни бои въобще. Както заради косата, но още повече заради скалпа, който ми създава проблеми, ако тръгна да го третирам с агресивни продукти (шампоани).

Прекрасна ти е косата.

Веднага предлагам комбинация за боядисване, като ми е трудно да преценя колко е дълга и гъста косата със сигурност - изглежда ми гъста, но леко фина и около средата на гърба:

1/2 пакетче светло кестенява боя на Хена фокс + 1/2 пакетче касия + 2 с.л. амла.
Имай предвид, че може да стане по-топъл от естествения ти цвят.

Ето тук съм с такава комбинация:

# 502
Много ти благодаря, Лейди! Цветът ти изглежда такъв, какъвто ще съм доволна да се получи и при мен след боядисване. Лятото косата ми изсветлява, а зимата потъмнява, сигурно и при другите е така. Иначе снимките ми не дават пълна представа за косата, да, не съумях да снимам по-добре, исках основно цвета да покажа на няколко кичура.

# 503
Да, моята също изсветлява през лятото и по принцип си е като на кичури - не е еднакъв цвят.
Естествената ми коса е по-светла от твоята и по-пепелива - твоята ми изглежда златиста, но с тази комбинация става по-тъмна.

# 504
  • София
Здравейте, момичета.
Преди време бях писала тук, че имам проблем с бързото отмиване на къната в основата на косата и лъсването на белите корени още на втората или нааай-късно третата седмица. Мина половин година, а все още не съм намерила решение, макар че правих всякакви експерименти с технологията на нанасяне  Confused Последното, за което съм се хванала, е че не ползвам шампоан за боядисвана коса, което  може би би помогнало за по-дългото задържане на цвета.
Това всъщност и искам да попитам: какъв шампоан ползвате (особено тези от вас, които могат да се похвалят с трайно покритие)?

# 505
Хидратиращи шампоани. Не от тези за боядисана коса, защото косата изобщо не се уврежда. Права си, че с натурален оцветител трайността е по-малка. Можеш на няколко седмици да правиш глос, или само корени. Специално аз подстригвам краищата често като допълнителна мярка за добро състояние на косата, и за да няма заплитане.

# 506
Бебешки - на Хип, А-дерма, Веледа. Сега съм с някакъв на д-р Конопка, някой тук го спомена, да благодаря, доволна съм, цената също е по-нормална.

# 507
Здравейте, момичета.
Преди време бях писала тук, че имам проблем с бързото отмиване на къната в основата на косата и лъсването на белите корени още на втората или нааай-късно третата седмица. Мина половин година, а все още не съм намерила решение, макар че правих всякакви експерименти с технологията на нанасяне  Confused Последното, за което съм се хванала, е че не ползвам шампоан за боядисвана коса, което  може би би помогнало за по-дългото задържане на цвета.
Това всъщност и искам да попитам: какъв шампоан ползвате (особено тези от вас, които могат да се похвалят с трайно покритие)?

Сигурна ли си, че е отмиване на къната, а не растеж на косата. И при мен белите корени лъсват след две седмици с 0,8см, но това е израстване на косата. Следващия 1см пък е по-светла, защото там къна е наслагвана само веднъж. Трябва всеки ден да я къносвам, за да няма разлика.
Струва ми се, че няма да намериш решение, освен ако не започнеш да я къносваш през два-три дни.

# 508
  • волно калдъръмче
За колко време ви се оцветяват белите корени? Аз гледам да се боядисвам на две седмици и седя минимум 6 часа. По едно време спях с къната.

# 509
  • София
Сигурна ли си, че е отмиване на къната, а не растеж на косата.
lu_lu, сигурна съм, защото отделни косъмчета "светват" още на второто-третото измиване, а след около 2 седмици вече всички корени са бели.
Вяра, къната ми оксидира около 12 часа, държа я на главата 7-8 часа (спя с нея); първото измиване е само с вода и изчаквам 2-3 дни преди да започна да я мия с шампоан. Бялото се покрива добре, макар и в доста по светъл цвят.

Общи условия

Активация на акаунт