Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 084
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря ви! А Нолвадекс какво значи, че е по-изчистено? Предполага се, че ще има по-малко странични ефекти? Ако е така, определено бих предпочела да си го плащам.
При мен май ще е 10 години терапията. На петата щели да преценяват, но предвид рисковете препоръчват да е 10 години. Май ще се сбогувам завинаги с цикъла си сега, като ми дойде след няколко дни. Не съм предполагала, че ще изпитвам тъга! Нооо пък ще спестявам от консумативи Grinning

# 76
  • Плевен
Момичета, каква е разликата между Нолвадекс и Тамоксифен? В документа от проф. Дудов пише ендокринната ми да е Золадекс и Нолвадекс, а в решението на общата онкокомисия (която пак е от Сити Клиник и Дудов е на първо място) пише Золадекс и Тамоксифен. Като чета листовките ми се струва, че са еднакви двете лекарства. Има ли разлика?

Има разлика и тя е в името на производителя на лекарството, иначе ги водят едно и също и Нолвадекс, и Тамоксифен... теоретично разлика нямало било, нашата здравна каса обаче отпуска Тамоксифен, който е на Софарма продукт. Нолвадекс се води "оригиналното", нямам под ръка в момента листовка да видя кой точно го е "измислил" това лекарство и държи патента така да се каже, но мен лично посъветваха ако съм можела да си го позволя финансово да съм си купувала Нолвадекс и хич да не се занимавам с този Тамоксифен, който ми отпускат от НЗОК... Честно да ти кажа ако решиш да си ползваш "безплатното" Тамоксифенче може и скъпичко да ти излезе откъм нерви. Те са едни опаковки от по 30 таблетки, т.е. две такива кутишчици ти дават на всеки 30 дни, пък много по-важното лекарство, което са ти предписали Золадекс е на 28 дни, тая терапия не е еднократна, 5 години продължава и се натрупват едни разминавания от месец на месец и в рецептурните книжки, и в протоколите, понякога или грешно те разбират фармацевтите, или ти грешно обясняваш, но ми се случи заради тъпия Тамоксифен на два пъти да ми забавят Золадекс щото си мислят, че задължително на една и съща дата трябва да ми обработят бумагите, а не веднъж в понеделник за Золадекс и още веднъж в сряда за тамоксифен. Не, че е фатално, но са нерви излишни, с които не ми се занимава. С Нолвадекс чиста работа, даваш само рецептата, едни банкнотки и толкоз, няма подписи, печати, заверки, попълване на дати, сравняване на дати и т.н.
Спиритче,  аз съм с Тамоксифен, той се отпуска за 30дни, не 28. Аз си разреших проблема така: ходя си по протоколи и си ги взимам, ноооо винаги имам купени свободно от мен две-три кутии, т.е не ми пука за датите, имам винаги, и във всички чанти, и ми е спокойно. Със золадекса е същото, купих си на черно една инжекция, и сега не ми пука за протоколите и датите.

# 77
А аз много даже ще тъжа за цикъла си и фертилността ми (въпреки, че деца неискам вече), защото по дяволите ще стана бабичка ако ме хване менопаузата. Съжалявам момичета, но мисля, че тези от нас, които влязат в менопауза ще се сбогуваме със секса. О да, може да го правим, но ще е далеч не като сега и на младини. Просто ни вкарват принудително в друг етап от живота и аз съм много бясна от това! Да искам да остана жива и ще "платя всяка цена", за да остана тук за себе си и хората, които обичам и ме обичат, но...... 😭 Много се надявам да съм в грешка и сега да ме опровергаете😁

Добавка: ти остави секса. Менопаузата води със себе си болести.

# 78
Здравейте.Ще подхвана една тема която е много болезнена за много от нас.Не съм вярвала,че такова нещо ще ни дойде до главата,както и всеки друг не го е вярвал.
Днес ми съобщиха,че много близък за мен човек има рак😒на дебелото черво.Аз нещо не мога да се осъзная като че ли,какво всъщност става.Не възприемам и все едно съм в някакъв друг свят.Не мога да го обясня.
Човекът ми е в близкото обкръжение и знам,че трябва да съм силна,не само заради мен,а и заради другите около мен.
В петък ще излезнат всички резултати и следват операция, химиотерапия.
Как човек да се държи мъжки в такова положение?
Сигурно е нормално в главата ми да е пълен хаус?
Ако има близки на болни от това чудо и имате желание,бихте ли ми казали от тук нататък какво следва.
Въоръжавам се кураж и търпение,но ще стигне ли за всички около мен незнам.
Благодаря предварително.

# 79
Някой има ли идея колко струва цялото изследване от биопсията включително и самата биопсия? Аз получих сметка от моята и съм любопитна да сравня.

Искренна, ще оставя по-"вещите" съфорумки да ти отговорят, че самата аз съм нова тук и самата аз имам рак, както и баща ми и още и на мен ми е хаос в главата, но едно мога само да кажа. С времето се свиква с диагнозата предполагам. Рак на дебелото черво също е лечимо доста ако е в ранен стадии. Четох една брошура докато чаках пред кабинет и мисля сега да започна да следя и дебелото си черво за в бъдеще, защото и при него е нещо като с гърдите. Ако чакаш до симптоми то е вече късно за теб тогава и трябва да се преглеждаме профилактично. В повечето случаи "хващат" полипите, които са бъдещ рак, но преди да е станал рак и те оправят на време. Стискам палци да сте ок!

# 80
Някой има ли идея колко струва цялото изследване от биопсията включително и самата биопсия? Аз получих сметка от моята и съм любопитна да сравня.

Искренна, ще оставя по-"вещите" съфорумки да ти отговорят, че самата аз съм нова тук и самата аз имам рак, както и баща ми и още и на мен ми е хаос в главата, но едно мога само да кажа. С времето се свиква с диагнозата предполагам. Рак на дебелото черво също е лечимо доста ако е в ранен стадии. Четох една брошура докато чаках пред кабинет и мисля сега да започна да следя и дебелото си черво за в бъдеще, защото и при него е нещо като с гърдите. Ако чакаш до симптоми то е вече късно за теб тогава и трябва да се преглеждаме профилактично. В повечето случаи "хващат" полипите, които са бъдещ рак, но преди да е станал рак и те оправят на време. Стискам палци да сте ок!
Благодаря ти,и аз стискам палци за вас🍀

# 81
  • София /Абсурдистан
Люба, честита да си! Здрава и щастлива бъди!
Тамиксифен и Нолвадекс са едно и също. А направих еднаква алергия и към двете, както и към Летрозол и Фемара. Не мускя, че нещо от тях е по- пречистено. Поскедно ми казаха, че Тамоксифен не се пиема от касата, но дали е така, не знам . Аз и без това не мога да ги пия. А и да се поема, за няма и 5 лв няма са се разкарвам и да вися по опашки, че то така повече ще похарча.

# 82
  • Варна
Лейди, точно така е както си го написала. Една забележка имам само
Цитат
че Тамоксифен не се пиема от касата, но дали е така, не знам

ще те коригирам - Тамоксифен точно се поема от здравна каса, а Нолвадекс е реално истинското и оригинално лекарство, което от касата не се поема и ако го иска човек трябва да си го плати.

# 83
  • Враца
Искрена, помолих човек чиято майка е с рак на дебелото черво да пише.

# 84
  • София /Абсурдистан
Не ми написаха на мен протокол тогава за Тамоксифен, а в аптеката явно излъгаха, че не се поема, няма как да не знаят. Както и да е, нищо от тези таблетки не мога да пия и сега седя на тръни.

# 85
Люба, честита да си! Здрава и щастлива бъди!
Тамиксифен и Нолвадекс са едно и също. А направих еднаква алергия и към двете, както и към Летрозол и Фемара. Не мускя, че нещо от тях е по- пречистено. Поскедно ми казаха, че Тамоксифен не се пиема от касата, но дали е така, не знам . Аз и без това не мога да ги пия. А и да се поема, за няма и 5 лв няма са се разкарвам и да вися по опашки, че то така повече ще похарча.
Нали съм писала, че едно и същото е..и как са ме нападали, че няма нищо общо между тях...Щом Тамоксифен заменят с Нолвадекс..., значи са едно и също...Но Нолвадекс, като че ли, се понася по-добре, по-изчистен. Тамоксифен се поема от касата, а Нолвадекс не се поема.

# 86
  • София /Абсурдистан
Едно и също е, и в болнцата ми го казаха. По-пречистено не вярвам да е, по-скъпо е едното, просто друга фирма, бизнес и търговия, плащаш си за фирмата. Аз пробвах и от двете, заради алергията, да не би да е от пълнежа нещо да има по-различно едно от друго, ама не, алергията си беше една и съща, от молекулата беше.
И понеже проучвах, да знаете, за хора със ставни проблеми и проблемни кости също,  Летрозол или Фемара са едно и също пак, но са противопоказни. Каза ми го още предстедателя на комисията на ТЕК-а, даже се чудеше защо ми е изписано, според него е трябвало Тамоксифен. То и аз не знаех тогава, че съм алергична и към него.

# 87
А аз много даже ще тъжа за цикъла си и фертилността ми (въпреки, че деца неискам вече), защото по дяволите ще стана бабичка ако ме хване менопаузата. Съжалявам момичета, но мисля, че тези от нас, които влязат в менопауза ще се сбогуваме със секса.О да, може да го правим, но ще е далеч не като сега и на младини. Просто ни вкарват принудително в друг етап от живота и аз съм много бясна от това! Да искам да остана жива и ще "платя всяка цена", за да остана тук за себе си и хората, които обичам и ме обичат, но...... 😭 Много се надявам да съм в грешка и сега да ме опровергаете😁

Добавка: ти остави секса. Менопаузата води със себе си болести.
Грешка за секса и грешка за менопаузата и болестите. Много зле си се настроила предварително... някой сериозно ти влияе негативно. Не слушай разни мързеливи и неграмотни как се оправдават за всичките си проблеми с менопаузата.
Лейди, точно така е както си го написала. Една забележка имам само
Цитат
че Тамоксифен не се пиема от касата, но дали е така, не знам

ще те коригирам - Тамоксифен точно се поема от здравна каса, а Нолвадекс е реално истинското и оригинално лекарство, което от касата не се поема и ако го иска човек трябва да си го плати.
Спирит, не се лъжете по легендите на аптекарската мафия. Едно и също са тамоксифен и нолвадекс, лъжат, че нолвадекс е "по-изчистено", пълни глупости. Има си стандарт за производството, не може да е по-малко или повече изчистено. И аз така се подведох по "съветите" на онколожката. "Съветват" ни, защото аптекарите им плащат комисионни.

Ако не ви се занимава с личните лекари, протоколи, опашките в здравната каса и рецептурните книжки купувайте си тамоксифен от аптеката, излиза 3-4 лева на месец.
На мен ми писна и си купувам анастрозола от аптеката - 14 лева на месец е, киареста-та, която е същото, но румънско е малко по-скъпа. Като изчисля спестеното време от пътуване, висене по опашки при ЛЛ, в онкологията и в ЗК, направо съм си на печалба.

# 88
  • София /Абсурдистан
Много интересно защо на мен не ми изписват киареста и анастрозол, а ме оставиха без никакви таблетки. Като отида на вливка и ще попитам.

# 89
  • София
Аз пак с пореден въпрос. Надявам се да ме извините. Правих изследвания за бъбреците, поискаха ги за скенера в петък. Креатинина ми е понижен - 44, при референции 49-95. Прочетох, че понижен креатинин се срещал рядко и можело да е заради нарушени чернодробни функции и се притесних. Някой да има идея?

Общи условия

Активация на акаунт