Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 921
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Тинтири, взех я от Амоена до онкологията. Като си взема медицинския протокол, ще ми възстановят част от цената. Изкуствена е, но изглежда добре и не лъскавее. Може би малко по-късо каре, отколкото си представях, но нали предстои лято и горещини, поне на врата да ми е хладно.

# 106
  • Варна
Косата ми вече пада😢 Забелязах още снощи, че нещо не беше, както винаги. Сега съм сигурна. Не е на кичури, но до довечера сигурно ще стане. Ужас.

Щом е тръгнала вече да пада тук точно е момента всички негативни емоции, спомени и предчувствия да изхърлиш барабар с косата и да я запазиш просто като един чинно отглеждан и обгрижван в миналото, но безчувствен и неблагодарен кератин. Това точно са и косата, и ноктите и другите му там космарлаци - една тъпа форма на кератин без, която се преживява вече и в днешно време, нищо друго не е, не се реве за тях. Понеже те усещам, че те гложди още отвътре дали любимият ти ще те обича въпреки всичките ти метаморфози хвърли му едно предизвикателство, изтествай го - накарай го той да те остриже и освободи от тази така или иначе умряла коса. Не го приемай като съвет, ти си имаш глава на раменете, ти си го познаваш, със сигурност преценката ще си остане само твоя. Мога само да ти споделя моето миличко мече на какво подложих около окапването на косата. Нали все ми се пише голям метъл-фен и рокер, един много силен като горила все ми се бие в гърдите, та след преминаването от коса до кръста към съвсем къса прическа като видях, че и така няма да я спася, връчих му машинката с команда "Нула номер искам!" Grinning Оказах се природно надарен ловец някакъв на едър дивеч, дълго търсих и се прицелвах, но патронът ми не е отишъл на вятъря явно - целнала съм си мъж, който дори и от такива гледки, ситуации, предизвикателства не се стресна и не абдикира. Като ме обръсна дори изкоментира, че съм имала страхотен череп за разлика от неговия, който му е бил разкрит и познава от времето, когато е бил в казармата. Нарече ме съвършена, не спираше да ми гали голото теме, на по-късен етап, когато почна да пониква новата реколта взе да ми лепва прякори като Чичко тревичко, Рошльо, Бомбичка, Развълнуван диригент и т.н. Изпит не само за нас, за нашите половинки сериозен изпит също си е... Миличка, ако човекът до теб ги няма силите и заложбите да издържи на подобно нещо... ами хвърляй го просто да си дири щастието при някоя друга сивичка по душа мома с цици, с джуки, екстеншъни, напудрени бузи, изкуствени мигли, татуирани вежди... Не ти е нужен такъв човек повярвай ми, нужен ти е човек, който се е влюбил в теб самата като същност.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 10:12 от Spirit Crusher

# 107
marittaa, 🤗🤗🤗
Горе главата. Всичко ще се оправи. Моята я остригах веднага след като почна да пада. Поне наведнъж да я ожаля.

# 108
  • София
Утре отивам в Плевен при проф. Поповска. Може ли да ме посъветвате какво точно да искам да направи като контрола? Her2, естроген и прогестерон рецепторите ясно. Нещо друго смятате ли, че е необходимо да се повтори? E-cadherin, p120 и Ki-67 нямам идея какво са и добре ли е да им се направи контрола. Както и има ли нещо друго, което не е правено до сега, а е важно.
Между другото, в първата хистология пише, че квартиранта ми е лобуларен, пък в следващите пише, че е дуктален. И това не ми е ясно.

Има сутиени в Една от 8. Моят размер, естествено е свършил Sad Който има нужда да звънка!

# 109
Ах Спирит, страхотна си, а и любимия ти също! Радвам се, че все пак има и истински хора на планетата!
Гаджето ми е всичко, но не и "евтин" тип. Гризе ме как ще изглеждам, защото и двамата обичаме секси неща, заиграваме се доста с такива неща и някак това ще ни бъде брутално отнето и то от раз...да и на мъжете ни не им е лесно. Мен май не ме притеснява ще остане ли с мен. Ще остане той. Все пак сме заедно от почти три години и има много други неща, заради които съм с него освен физическите. Както казах и богат даже не е. Душевността му е богата. Притеснява ме периода, в който ще съм зле за това как ме възприема и чувства....
Аз бих махнала косата днес, но той вика, че иска да ме види с прическа тип Хълк Хоган🤣

DZ 🤗🤗🤗 вливат ми вече.

# 110
  • София /Абсурдистан
Я споко с тези коси. Марита, дори да пада, не пипай с ръце и не дърпай. Може да не падне съвсем, а да проредее само, при мен така беше. Подстрижи се късичко и не пипай. Не е нужно да е до кожа.

# 111
  • В царството на игрите:)
Между другото, в първата хистология пише, че квартиранта ми е лобуларен, пък в следващите пише, че е дуктален. И това не ми е ясно.
Много време търсих инфо за разликите, ако има такива, между двата вида тумори, но така и не намерих нещо смислено на български, а пък с английския съм на "Вие". Единственото, което разбрах, е, че лобуларният е по- рядък, но нищо друго съществено. Би ми било интересно ако някой е чел нещо по въпроса Simple Smile

# 112
  • София
Това е разликата, струва ми се:
"Дуктален карцином
Това е най-често срещаниият инвазивен рак. Туморът започва от млечните каналчета на гърдата. В този случай той се означава като дуктален, защото „ductus” означава канал.
Лобуларен карцином
Много по-рядко туморът започва от жлезните делчета и се означава като лобуларен карцином („lobus” означава дял)."
от тук: http://www.tokudabolnica.bg/bg/second-surgery-breast-surgery-cen … -of-breast-cancer

# 113
Тинтири, благодаря за информацията са сутиените в една от 8. Имаше от моя размер.... Супер

# 114
  • София
Днеска свърших 100 неща и съм скапана! Взех заповедта от социалните и беж до Амоена. Взех си силиконка и още един сутиен. Харесах и капарирах перука. После до личната за болничния и направлението за болницата. Пътьом свърших още 5-6 задачи. Сега пия една бира за тонус и отивам да прибирам дребното от ясла. Довечера вероятно ще спя като пън Simple Smile

Olive, това и аз го четох за разликата между двата вида. Има ли, обаче, някакво значение за лечението? Трябва ли ми потвърждение кой от двата вида е?

# 115
Я споко с тези коси. Марита, дори да пада, не пипай с ръце и не дърпай. Може да не падне съвсем, а да проредее само, при мен така беше. Подстрижи се късичко и не пипай. Не е нужно да е до кожа.

Ще изчакам да видя колко ще опада, но почне ли на кичури да пада я махам. Прекалено ми зомби стил това.

Изненадаха ме с една процедура. Спонтанно имаха време да ми сложат импланта в тумора, та и това отметнахме. Доктора си видях и той изглежда доволен от мен. Вика ако се чувствам способна да отивам и да работя, защото статистиката е, че работещите болни жени го преживяват всичкото това чудо на чудесата по-лесно. Сега лежа и чакам да видя какво ще ме огрее.

# 116
  • София
Лобулите са жлезистата част,другото са каналчетата.

Тинтири, ти говорила ли си с Поповска за утре?Защото тя заминава в чужбина в Петък и ще се върне чак на 18.03 .

Тези дни нещо ми е ревливо и аз не знам защо.Дано да е от наближаващия цикъл,а не неосъзнат стрес от наближаващата химия.Не съм се депресирана,просто дребни неща ме вадят от равновесие.
 Днес ходих до социалните да попитам за документите за перука и такъв скандал ми спретнаха чакащите(не можело да питам,трябвало да чакам,те чакали по 2 часа- обясних човешки,че когато дойда с документите, ще чакам и аз ,но сега искам само да попитам).Не бих обърнала внимание на това,но точно днес така се разревах ,че едната служителка като ме видя и дойде да ме пита ,какво става.Аз хлипам,не мога да кажа ,защо съм там - жената ми обясни всичко,донесе ми и документи,които да попълня у нас .Накрая им се накара на другите и даже ме изпрати до колата.

# 117
Момичета , какво значение има дали е дуктален или лобуларен ?
Според мен е все тая....
 Моя е дуктален - от части лобуларен Wink

Зори, много е гадно това. Никаква човечност няма в хората....

# 118
  • София
Зори, съжалявам за това, което си преживяла! Хората са гадни!
Да, имам уговорка с Поповска за утре.

DZ, за мен няма значение, но се чудя дали има значение за лечението, затова питам. Както и какво друго да искам като контрола.

# 119
Тинтири , според мен  няма никакво значение.
Хормоните и Хер си изследвай.  Питай Поповска дали трябва нещо друго. При мен беше преценила и беше пуснала нещо допънително. Ама кое беше не разбрах 😂

Общи условия

Активация на акаунт