Обсъждане на имотни обяви - 9

• 43 686
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Поискайте намаление на цената заради вида в който се продава. Разчистването е допълнителен разход и трябва някой да го плати.

# 601
Много малко ще коментираме цената, тя е доста ниска на фона на всичко, което сме гледали. А знаете ли колко излиза приблизително едно такова изнасяне на цяла покъщнина от някоя хамалска фирма?  Четох някакви цени околко 800лв и ми се стори страшно много

# 602
Едва ли ще е много по-малко от 800 лв., всички вещи в един апартамент са си обем.
Но това ще е много по-малко, отколкото ако наследниците извикат хамали и след това дигнат цената, защото апартаментът е вече в по-приличен вид.
След като го освободите, ще трябва да викате вероятно и Кърти, чисти, извозва, за да започнете същинския ремонт. Някои от тези Кърти, чисти, извозва изнасят и покъщнина за боклука, въпрос на оферта е. Има и обяви на (предимно) роми с потрошени бусчета, които изнасят, вероятно е по-евтино, но отнема повече време. Вие си преценете какво ви е по-ценно - повече пари за бързо изнасяне от фирма или по-малко пари, но да се точи 2-3 дни, защото един-двама човека се мъчат да изнасят и извозват няколко пъти с бусче.
Знам за един апартамент на много приятно място в центъра, собственичката (поне преди 2-3 години) беше жива, но не живееше в апартамента, който е заринат с боклуци от нея, има счупени прозорци. Тя беше/е клошарка, спи под балконите на кооперацията или при съседни кооперации.  Счетоводителка в миналия си, по-съзнателен живот.
Дори отвън апартаментът изглежда зле, вътре вероятно е страшно. Но самият апартамент е на много хубаво място, с добро разпределение, квадратура и изложение. Някой ден, който ще живее в него, може да го направи кукличка - естествено с доста пари и ремонт.
Та така - боклуците се изнасят, струва само пари, а апартаментът като квадратура, разпределение, местоположение няма да се промени, щом ви харесва - грабвайте го, щом изнесат хамалите боклуците, ще го видите в още по-добра светлина. Още повече, че явно и финансово е изгоден, заради състоянието, в което е.

# 603
Както и други са казали преди мен, "Капарирай и взимай", бяхме в подобна ситуация, собствениците казаха: "това е ако искате, нито изнесоха нещата си , нито цена свалиха  ...НО ние с ММ пък направо го виждахме в главите си готов кактого  искаме. За мен като купувач е това което търся /местоположение , реална квадратура, паркоместА, и всички изложения без да гледам на никой в апартамента или да си разменяме продукти през прозорците с комшиите hahaha както е при НС Sunglasses

800лв. платихме на циганите и им дадохме срок от 9 до 18ч. да са изнесли всичко вкл. и вратите...повярвай ми в 17 ч. ми се обадиха и като отидох апартамента беше буквално гол.

# 604
Ако апартамента ви харесва и е на добра цена /т.е. съобразено е, че се продава във вид, който изисква изриване/, отговаря на другите ваши изисквания - действайте. Като го опразнят, ще го видите в друга светлина, а като почнат и ремонтните дейности, още повече ще се отърсите от първоначалните неприятни усещания.
Представете си го чист, ремонтиран, слънчев и приветлив.

# 605
Много малко ще коментираме цената, тя е доста ниска на фона на всичко, което сме гледали. А знаете ли колко излиза приблизително едно такова изнасяне на цяла покъщнина от някоя хамалска фирма?  Четох някакви цени околко 800лв и ми се стори страшно много
Ако е в София, за 400лв ще ти го изрина и аз самият Simple Smile

# 606
  • София
Аз плащам и диктувам.
По време на кризата плащащите диктуваха, сега за съжаление не е така. Миналата година ми казаха да се оправям, други чакат ако не искам да купувам- оставиха ми пълно мазе и таван с боклуци и апартамент със стари мебели. В крайна сметка разчистването на таван, мазе и мебели излиза под 500 евро и човек да изпусне добър имот заради 500 евро не е добра идея.
 Като продавах пък зарязах на новите собственици секция, диван, маса и мазе наполовина с ненужни неща и им казах да взимат така или други чакат за жилището (щеше да ми струва малко да разчистя ама като имаше други навити аз за какво да си правя труда?). След някоя година купувачите ще диктуват отново, в момента пазара е на продавачите.

# 607
  • София
Ужас, тръпки ме побиват направо. Но аз съм си малко страхлива и гнуслива.... не бих купила такова жилище, особено ако знам че женицата е починала в него и ще изнасям вещите й.... Пък може и да греша... де... или по-добре да не знам какво е станало....
То  пък ако не знам, и купя и при настаняването ми кажат съседите ....   Fearful  Ами какво да се прави , такъв е животът, ама аз съм си малко бръъъъ  , за друг може да не е проблем това...
Виновни са продавачите....ами поне ще изнесат вещите.... сега ... егати ужасните хора...
За да не го правят те това с изнасянето.... но виж парите няма да откажат.... нямат скруполи там.... Thinking

# 608
Доколкото схванах, затова пък цената е ниска. За хубав апартамент на добра цена ще изнеса всякакви покъщини и няма да мрънкам.

# 609
А може пък да има някакви ценни находки.
Позната купи така апартамент на починали с всичко за дъщеря си.
Момата и гаджето и започнаха да ровят, да изнасят и намериха буркан-банк и златото на старците.
Та ги продадоха и си взеха нови неща с парите.
А по въпроса с диктуването - и като продавач, и като купувач става каквото аз искам.
Ако не стане - отминавам, не ми е спешно.

# 610
  • София
Определено в момента продавача казва какво и как да се случи...... и аз в момента съм в търсене на жилище и като гледам обявите, направо понякога ми се повръща какви "коптори" продават и то за супер високи цени.

Иначе аз продадох жилище точно за 18 дни без брокери и пазарене. Ремонтиран с всичко сменено, полуобзаведен. А всички където ми звъняха (брокери) ме навиваха, че сама няма да успея да го продам. Laughing

Сега аз съм в търсене и не знам как ще се справя в кратки срокове да си намеря що годе нормално жилище и горе долу на нормална цена (говоря за София)

# 611
 Wonder_woman_
кажи къде какво търсиш, дай параметри имам познати и роднини , който са в процес на пускане на имоти за продажба...

# 612
  • София
Wonder_woman_
кажи къде какво търсиш, дай параметри имам познати и роднини , който са в процес на пускане на имоти за продажба...

Здравей,

Търся старо строителство - 2-стаен/3-стаен, от 2 етаж без последен/ в кооперация не повече от етажа, асансьор,
може обзаведен или полуобзаведен или в краен случай не обзаведен. Квартали - Сухата река, Хаджи Димитър, Редута, Гео Милев, Слатина.
Цена макс сме се спряли на 85 000 евро.

Гледах една обява на един в Сухата река и много ми хареса, но не знам дали биха му смъкнали цената
Скрит текст:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c155410742211203
Иначе като обзавеждане, изложение ми харесва, квадратура също.
А къде се намира не е написано за съжаление.

# 613
Както и други са казали преди мен, "Капарирай и взимай", бяхме в подобна ситуация, собствениците казаха: "това е ако искате, нито изнесоха нещата си , нито цена свалиха  ...НО ние с ММ пък направо го виждахме в главите си готов кактого  искаме. За мен като купувач е това което търся /местоположение , реална квадратура, паркоместА, и всички изложения без да гледам на никой в апартамента или да си разменяме продукти през прозорците с комшиите hahaha както е при НС Sunglasses

800лв. платихме на циганите и им дадохме срок от 9 до 18ч. да са изнесли всичко вкл. и вратите...повярвай ми в 17 ч. ми се обадиха и като отидох апартамента беше буквално гол.
Само ще вметна, че не разбирам защо се твърди, че  новото строителство няма гледки, а старото има. И при двата типа има апартаменти със и без гледки.

# 614
Здравейте,

Записвам се да Ви следя. Надявам се да сме си полезни. Търсим да закупим имот в София в районите Мусагеница или Младостите.
За малко да купим един имот - коптор, но една агенция омагьоса продавачите  - възрастни хора, ходихме , гледахме, говорихме, накрая ни заявиха, че са разговаряли с фирма и тя им обещала "приказки". Живи и здрави да са !

Изчетох последните страници, аз също за хубава цена бих взела жилище с всичките му стари вещи и вехтории, за един ден вкарвам една бригада и изривам.

Общи условия

Активация на акаунт