Дали е време за раздяла или връзката може да се поправи ?

• 11 523
  • 255
  •   1
Отговори
# 225
Редактирам, който чел- чел .

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 15:54 от ЗЛОДЕИДА

# 226
  • София
ЗЛОДЕИДА, за да издържиш тази история 3 години наистина не ти е било първостепенна грижа. Покрай адвокати, дела и простотии от БНД предполагам, че не ти е оставало време и нерви да се засягаш

# 227
Аз даже нямах възможност да му кажа причината за раздялата ни... след поредния скандал от неоснователната му ревност си тръгнах със замах и нямах желание и да му обяснявам... той много добре знаеше как ме измъчва с безпочвените си обвинения от ревност и се оправдаваше, че болезнената му ревност е доказателство за огромна и безкрайна любов... после исках да му кажа, ама той не пожела... и вече година и половина след раздялата съм много, много добре. Ужасно трудно го превъзмогнах, постоянно се обвинявах, че аз съм причината да се чувства несигурен в мен, липсваше ми до болка и не можех да се примиря с мисълта, че аз съм причината за раздялата ни... но година след раздялата в живота ми се появи мъж, който ми помогна да го забравя, да го превъзмогна и да си върна всичко женско в мен - самоуважение, кокетност, секси излъчване, нова визия като цяло. Да, към днешна дата не сме двойка, но сме приятели и винаги ще е много важен за мен.
Та опитах се в кратко да споделя моя опит в контекста на някои от вече изказаните мнения, които припознах като много близки до моите преживявания.

# 228
Моите "съболезнования" Злодеида, човек би помислил, че са ти направили магия някога, че да имаш толкова лош късмет с мъжете ... 🙁

По всичко изглежда, че 99% от проблемите във връзките са заради патологична ревност.

Божке сега се сетих за сиунгърите, това пък е обратната патология, НО пък тези двойки имат най-стабилните връзки !

Мисля всеки знае, какво сиунг сексуална култура в която двойки си разменят партньорите или включват трети човек и т.н.

Такива "мъже" обаче като на Злодеида и от другите истории си остават такива до края на живота и тежко на жената, която е решила да живее с такъв и да не намери сили да избяга !

За това винаги златното правило, никога обвързване със брак и раждане на деца ако не е минало достатъчно време и не сте 100%, че човека си струва !!!

Има обаче хитри боклуци "мъже", които започват с тормоза чак когато обвържат жената и я почувстват вече като тяхна собственост. За това при нова връзка трябва да се гледат всякакви индикации и дори да се подлага на тест за патологична ревност съответният мъж.

# 229
Беше ми важен. Но той уби всичко в мен. Най-съществената причина да го търпя беше, че го запознах с детето ми и не исках да се разделим заради това, че детето се привърза малко или много. Пак детето ми е причината да се раздяла с него, защото той започна като енергиен вампир да ми изпива силите. Аз се измарях да обяснявам всеки ден едно и също и се стремях да го правя по спокоен и разбираем начин за да приключим темата. Много бях нещастна от избора си на партньор и че допуснах да стигнем до годеж.Но пак казвам всичко друго беше ок - помагаше с домакинска работа, гледаше дете, цялата му заплата си давеше, галантен, любезен и красив скорпион, който постоянно намираше какъв комплимет да направи, секса си беше добре преди да започна да се отвращавам от бааавното убиване с отровата му. Аз не мога да се примиря с този човешки косур и дори да има хиляди други положителни качества  не мога да живея така.

# 230
Аз даже нямах възможност да му кажа причината за раздялата ни... след поредния скандал от неоснователната му ревност си тръгнах със замах и нямах желание и да му обяснявам... той много добре знаеше как ме измъчва с безпочвените си обвинения от ревност и се оправдаваше, че болезнената му ревност е доказателство за огромна и безкрайна любов... после исках да му кажа, ама той не пожела... и вече година и половина след раздялата съм много, много добре. Ужасно трудно го превъзмогнах, постоянно се обвинявах, че аз съм причината да се чувства несигурен в мен, липсваше ми до болка и не можех да се примиря с мисълта, че аз съм причината за раздялата ни... но година след раздялата в живота ми се появи мъж, който ми помогна да го забравя, да го превъзмогна и да си върна всичко женско в мен - самоуважение, кокетност, секси излъчване, нова визия като цяло. Да, към днешна дата не сме двойка, но сме приятели и винаги ще е много важен за мен.
Та опитах се в кратко да споделя моя опит в контекста на някои от вече изказаните мнения, които припознах като много близки до моите преживявания.

Май и аз виждам себе си. И май натам съм тръгнала, че даже вече вървя. Миналата година при раздялата от 3 седмици аз бях..не парцал, ми нещо още по-мизерно.. Затова и не издържах и го потърсих. Сега...се самообвинявам, че заради мен е така, че аз е трябвало да направя нещо по-различно, и нямаше да сме стигнали до тук..

Злодеида, мисля, че мога да те разбера. Защото и на мен ми минават такива мисли - ако мине повече време, то той ще види, че ...
Но явно отговорът е не. Не и с мен. може някога с някоя да се държи коренно различно :/

# 231
  • Street of Dreams
Определено споделянето на личен пример би било най-полезно. Всеки може да се припознае в някоя от историите и да направи извод за себе си.

Според мен, в случая на Лъжите и Ада, да си тръгнеш без обяснения е най-правилното. Не че съм по недоизказаните и неизяснени неща, а понякога просто няма смисъл от разправии, които сме водили толкова пъти и не са ни довели до нищо, освен умора. И аз съм приключвала така една връзка, в която единствената ни тема на разговор бяха нашите отношения - постоянен стрес и разправии. Накрая вече всичко е казано и просто се отказваш - също със замах.

# 232
Точно това е големият проблем, че дори да има и много добри качества един мъж, патологичната ревност обезмисля и заличава всичко хубаво, защото е с много по-голямо въздействие върху отношенията ! Много жени обаче го разбират по-трудният начин, като дават шансове и мислят, че нещата могат да се променят ! 🙁

# 233
Злодеида, и моят избраник беше много красив, чаровен и обаятелен, галантен, грижовен, гушлив и обичлив, невероятен любовник... и нашата връзка започна от растояние и всичките първоначални ревности ги отдавах на разстоянието... и аз върнах годежен пръстен... даже бързах да се оженим, за да се успокои, че съм само негова... но при него това не проработи, след годежа ревността му се засили още повече... имам деца от предишен брак...не можеше да превъзмогне, че баща им е фактор в техния и моя живот... все повтаряше, че го сравнявам с бившия ми съпруг и че само търся поводи да го мачкам и принизявам... а точно той правеше това с мен... кагато една жена е влюбена, все оправдава мъжа и обвинява себе си... и не реагиря своевременно на очеизвадните признаци на нездрава ревност. Какъв тест, какви пет лева, когато си влюбена и загубена?!? С най-мили мисли към Сталион Simple Smile

# 234
  • Street of Dreams
А какъв тест се предлага да се направи например? Grinning

# 235
Естествено, че чувствата пречат, вече го бях споменал, нали за това казват: "Любовта е сляпа" и е много лошо ако човек се влюби преди да е опознал добре партньора. Ако има късмет жената да е попаднала на добър мъж не е проблем, но ние говорим за другите случаи.

Ако човек обаче е наясно предварително с важността на този проблем, той ще може да види индикациите дори и да има чувства.

Много добър пример са жени, които са си изпатили от такива "мъже" и в следващите си връзки е много трудно да допуснат обвързване с такъв мъж ако той покаже признаци на патологична ревност.

За жените без този лош опит е много ясно, че влюбят ли се в такъв са "изгорели" за жалост ! Но дори и без личен опит, само четенето на такива истории и на познати от реалният живот биха им помогнали да бъдат по предпазливи.

Най-малко поне да не се случва да стигат до брак и деца с такъв !

За тестовете е много лесно, за жените които имат нормален живот дори няма да има нужда да правят нещо специално.
По-трудно е ако е от тези които в началото са по предпазливи и следят тайно жената.

# 236

То пък човек да не излезе в почивка. Sad

# 237
  • Street of Dreams

То пък човек да не излезе в почивка. Sad

Да ви имам работните места значи! Grinning

# 238
И аз изпуснах, пфу!

А по темата - време е за раздяла, дали временна или постоянна, време е.

# 239
Май всички се досещаме какво се е случило ....
Евентуално ...

Общи условия

Активация на акаунт