Без диета, без спорт?!

• 11 077
  • 186
  •   1
Отговори
# 105
Без диета и без спорт се става дебел! А самото заглавие е абсурдно - девиз на мързелите. Grinning
Това не е общовалидно, познавам достатъчно слаби хора, които от сутрин до вечер махат вредни храни, не спортуват и са 40+ години и нямат никакъв излишен сантиметър "подплатена" кожа по себе си - ген. Други са цял живот на диети и ограничения и определено има какво да се желае по визията им. Факт е, че при наличие на излишни килограми, няма как да се свалят от само себе си.

# 106
Скрит текст:
Аз съм без диета и без спорт.
Просто не ям тесто, захар, ориз, картофи.
И ходя по 7000 крачки на ден.

При повечето безвъглехидратни диети се слабее бързо в началото, но липсата на въглехидрат не вреди ли на мозъка?  newsm78 Аз с диетата на Дюкан си бях докарала такъв световъртеж, че не смеех да изляза навън от страх да не припадна на улицата
Повече от половината мозък е мазнини.
При Дюкан те са орязани драстично, от там и вредния ефект на тази диета.
Правилната безвъглехидратна диета орязва САМО въглехидратите, но мазнините остават.А тялото може да си произведе нужната глюкоза за мозъка и самО.
Та, мозъкът страда при липса на мазнини в храната, не на въглехидрати.

Не е така. Мозъкът има нужда само и единствено нужда от въглехидрати  - от там и израза "въглехидратите са храната на мозъка".
Скрит текст:
Всеки режим с пълно ограничаване на въглехидратите води до световъртеж.
Това просто не е вярно.Мозъкът функционира доста по-добре на кетони.И малко въглехидрати, които може да си произведе сам, ако не му достигат от зеленчуци и плодове.
Но лекции няма да "чета", инфо има Предостатъчно, който се интересува.   Smiley

Кетоните идват като се спрат въглехидратите и със сигурност мозъка не работи по-добре с тях. Не знам какви лекции четете.

# 107
Който спортува се интересува от хранене. И има треньор, който да го вкара в пътя.
От спорт се отслабва, да. И нормалното хранене върви с него.

Много ми се иска написаното да е вярно, но за съжаление познавам немалък брой момчета, които блъскат като за световно във фитнеса, а после с такива боклуци се хранят, че лошо ми става.

# 108
  • София
Аз гледам тоя доктора на дебелите. Та там един два пъти ги даваха дебелите американци какво ядат нормално. Ужас! Аз се потресох. Само полуфабрикати, правят си касерола от два полуфабриката.

# 109
  • София
Без диета и без спорт се става дебел! А самото заглавие е абсурдно - девиз на мързелите. Grinning
Това не е общовалидно, познавам достатъчно слаби хора, които от сутрин до вечер махат вредни храни, не спортуват и са 40+ години и нямат никакъв излишен сантиметър "подплатена" кожа по себе си - ген. Други са цял живот на диети и ограничения и определено има какво да се желае по визията им. Факт е, че при наличие на излишни килограми, няма как да се свалят от само себе си.

Мисля, че в темата става дума за масовката от жени, които имат проблеми с килограмите, а не изключения, дължащи се на ускорен метаболизъм, генетична предразположеност и т.н.... Simple Smile В общи линии трябва да има и диета и спорт, а който открие как се свалят килограми с мързел и "спортно ядене" на джънк фуд, ще си заслужи Нобеловата награда.... Smiley

# 110
  • София
Наистина е така. Имам колежка, на 45+, през ден е на бъргар кинг или KFC, пуши, не се движи коооой знае колко много, категорично не спортува, стрес яко. Ами слаба е като вейка, яде каквото и колкото си иска, сладкиши също, нито ИРезистентност, нито килограми, нито дебелеене... има и такива мъже, разбира се.

# 111
И все пак без усилие от наша страна няма да стане.
И понеже жената не иска да ходи на спорт вариантите са няколко:
Никакво сладко, газирано и мазно.
Сервирайте храната си в малки чинии. Тук има и психологически момент. По-малките чинии могат да заблудят мозъка ви, че сте яли повече, отколкото всъщност сте.
Не пропускайте закуската.
Правете упражнения, където ви е възможно.Да, споменахме „без да тренираме“, но нищо не може да донесе здравословните ползи на физическата активност и храната. Ежедневието ни предлага много начини за тренировка, въпреки че не се замисляме за това. Качването по стълбите или отиването пеша до близкия магазин са добри примери в това отношение.
 Консумирайте повече протеин. Той има мощен ефект върху организма. Намалява чувството на глад и засилва усещането за ситост, което се дължи на факта, че протеините влияят на хормони, които играят роля в усещането за ситост и глад.
 Гответе сами храната си. Домашно приготвената храна е много по-здравословна от тази, която се предлага като готова в маркети и ресторанти, тъй като само вкъщи може да контролирате какво точно слагате в чинията си.
Консумирайте храни, богати на фибри.
Хранете се, без да се разсейвате с модерните технологии. Хората, които ядат, докато гледат телевизия или използват мобилния си телефон, често губят следите на количеството погълната от тях храна. Това от своя страна води до преяждане или недостатъчно сдъвкване на храната.
Наспивайте се и избягвайте стреса.
Избягвайте ,,течните калории“. ,,Течните калории“ са напитките като плодовите сокове, безалкохолните и енергийните напитки, които съдържат захар и подобрители.
И все пак - физическата активност, макар и минимална, би допринесла сериозно за поддържането на по-добра форма.
Ако за момента нямате възможност или желание да спортувате, съобразяването с определени хранителни норми, ще ви помогне да се поддържате.

След това, ако прецените, че имате желание да спортувате, няма да се намирате в неизгодна позиция като прекалено наднормено тегло, болки в стави и сухожилия или слаба двигателна култура.

# 112
Който спортува се интересува от хранене. И има треньор, който да го вкара в пътя.
От спорт се отслабва, да. И нормалното хранене върви с него.

Много ми се иска написаното да е вярно, но за съжаление познавам немалък брой момчета, които блъскат като за световно във фитнеса, а после с такива боклуци се хранят, че лошо ми става.

Е, аз явно познавам и работя с друг тип хора.

# 113
Възможно е. Но светът е шарен и се простира малко по-далеч от собствения ни нос. Добре е и умението ни да виждаме да е отвъд върха на носа ни.

# 114
Всичко е ген. Познавам жени,които ядът като мъже и пак са слаби. И такива като леля ми ,която както сама казва "цял живот съм на диета и съм си дебела".
Тя не е била дебела никога. Протто е по-закръглена. И в годинити е опитала всичко-трикчета какви ли не,зелено кафе,джинджифили, годжи бери,чайове,всичко. И няма особен ефект. Но тя не яде наистина. Много се ограничава. И не яде месо не обича. Обаче ето не сваля а свали ли е с 300 зора. И аз съм така.
Честно казано това което съм забелязяла по мен си е,че волята и мотива са най-важни. Първите месеци след ражадането ни можех да се гледам. И просто не можех да приема идеята,че ще си остана така и никога няма да ги сваля. Заинатих се. Имах мотив и отслябнах. Сега си върнах кг отперди това,видях,че можело и се успокоих, но се поотпуснах. Чакам истинския мотив. И ще стане. Нямаш ли мотив, истинско желание-нищо не става. Това е истината. И ето това е най-важното.

# 115
Възможно е. Но светът е шарен и се простира малко по-далеч от собствения ни нос. Добре е и умението ни да виждаме да е отвъд върха на носа ни.

LeClerc, не се заяждай излишно. Това че има и млади мъже които го дават през просото е вярно. И какво от това. Те не са във фитнеса, за да са по-здрави, или за да отслабнат. За младите мъже ли е темата изобщо?
Или дали ако авторката прояви инициатива, ще намери начин да постигне някакъв задоволителен резултат?

Няма нужда да ми отговаряш. Нямам нужда от вербален спаринг.

От спорт би могло да се отслабне (и се отслабва) при определени условия. Малко здрав разум трябва.
И шахът е спорт. Но не говорим за шах, нали.

# 116
  • София

Консумирайте повече протеин. Той има мощен ефект върху организма. Намалява чувството на глад и засилва усещането за ситост, което се дължи на факта, че протеините влияят на хормони, които играят роля в усещането за ситост и глад.

Казвате - повече протеин, но под каква форма - чрез месо и ядки или суроватъчен на прах? Полезен ли е последният въобще, за целите които писахте по-горе, и то ако човек Не спортува?

# 117
LeClerc, не се заяждай излишно. Това че има и млади мъже които го дават през просото е вярно. И какво от това. Те не са във фитнеса, за да са по-здрави, или за да отслабнат. За младите мъже ли е темата изобщо?
Или дали ако авторката прояви инициатива, ще намери начин да постигне някакъв задоволителен резултат?

Няма нужда да ми отговаряш. Нямам нужда от вербален спаринг.

В никакъв случай не се заяждам. Само аргументирам твърдението си, че не са малко спортуващите хора, които си нямат грам идея от правилно хранене. Ако държиш на примери с жени, а не с мъже, ще посоча. Но както сама посочи, нямаш нужда от диалог, а от монолог, който да изрецитираш. Тъй като специално ме помоли, ще те услесня- рецитирай си монолозите на воля.

Роналд, не. Прекаляването с протеин е една от най-честите грешки, защото води до преобразуване на излишните протеини в глюкоза (най-просто казано). Не малко от спортуващите не са наясно и правят тази грешка.

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 14:44 от LeClerc

# 118
  • София
Освен това, на американските методи на отслабване с яко спорт и потене аз им нямам доверие.
Храната им е пълна с ГМО, консерванти, захар, сол и каквото щеш. Ядат джънк, полуготови боклуци и картонени плодове и зеленчуци. А пък после що били дебели и юруш на фитнеса.
Обаче на спорта му признавам едно, независимо от възрастта - ускорява метаболизма и така помага на диетите.
Не бих обобщила така на едро за държава с 300+ милиона население. У нас щото хич не се яде джънк, хем при нас е И скъп. И българите сме едни фиданки....може би фиданки на баобаб

# 119
Пример за протеин  е пилешко филе на скара със зелена салата, краставица, лук, репички.

Общи условия

Активация на акаунт