Без диета, без спорт?!

• 11 086
  • 186
  •   1
Отговори
# 90
  • София
При Дюкан и мазнини не се ядат, и кафе не помня може ли да се пие. Така че по-вероятно главоболието да е от това или от ниско кръвно.

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 10:28 от Cuckoo

# 91
Аз съм без диета и без спорт.
Просто не ям тесто, захар, ориз, картофи.
И ходя по 7000 крачки на ден.

При повечето безвъглехидратни диети се слабее бързо в началото, но липсата на въглехидрат не вреди ли на мозъка?  newsm78 Аз с диетата на Дюкан си бях докарала такъв световъртеж, че не смеех да изляза навън от страх да не припадна на улицата
Повече от половината мозък е мазнини.
При Дюкан те са орязани драстично, от там и вредния ефект на тази диета.
Правилната безвъглехидратна диета орязва САМО въглехидратите, но мазнините остават.А тялото може да си произведе нужната глюкоза за мозъка и самО.
Та, мозъкът страда при липса на мазнини в храната, не на въглехидрати.

# 92
Моето така "грубо влизане" беше, че се твърди, че от спорта не се отслабва.
Никой не е твърдял подобно нещо. Твърдим, че само със спорт и неправилно хранене не се отслабва. Има разлика, нали? И е добре, преди да се изцепиш за бисерите, да прочетеш написаното. Иначе рискуваш да сътвориш собствени смехотворни бисери.

# 93
  • София
На 30 не е чак толкова трудно да си 50 кг., освен ако нямаш сериозни здравословни/метаболитни/хормонални проблеми. Предизвикателството става след 35 год., когато метаболизмът на жената казва "Сбогом" и нищо не е така, както е било.
А да се твърди колко е лесно да се спортува пред хора, които са със сериозно наднормено тегло, е несериозно. И аз съм гледала предаването по TLC, с тази разлика, че отслабващите са заобиколени от лекари, терапевти, психолози и треньори. Човек над 80-90-100 кг. трудно ще се отдаде на аеробни спортове или да тренира с тежести, защото ставите и сърцето ще са първите, които ще "изпищят" от натоварването.

# 94
Здравейте. Ще Започна от там че имам около 6-7 килограма за сваляне. Но просто ежедневието някак не ми Позволява да спазвам диети защото те все пак изискват спазване на режим дали било то за даден час за хранене или какво точно трябва да се яде. За тренировки просто е изключено. Та преди време ми Бяха казвали че трябва да се пие сутрин на гладно Чаша топла вода. Или вода с мед 3пъти на ден или нещо подобно. Молбата ми е някой ако знае такива малки трикове да ги сподели. Изпитани или не няма значение. Ще се радвам ако дадете такива който са изпитани и имат ефект. Ако може да споделите и резултатите си. Благодаря предварително

На каква възраст си? И колко ти е ръста и теглото? Да не би тези 5-6 кг са измислени, а тялото се намира в "равновесно" състояние, тоест в норма?

# 95
А да се твърди колко е лесно да се спортува пред хора, които са със сериозно наднормено тегло, е несериозно. И аз съм гледала предаването по TLC, с тази разлика, че отслабващите са заобиколени от лекари, терапевти, психолози и треньори. Човек над 80-90-100 кг. трудно ще се отдаде на аеробни спортове или да тренира с тежести, защото ставите и сърцето ще са първите, които ще "изпищят" от натоварването.

Ама те там в това предаване на TLC не са на спорт само. Подлагат ги и на диета - точно нисковъглехидратна.
Освен това, на американските методи на отслабване с яко спорт и потене аз им нямам доверие.
Храната им е пълна с ГМО, консерванти, захар, сол и каквото щеш. Ядат джънк, полуготови боклуци и картонени плодове и зеленчуци. А пък после що били дебели и юруш на фитнеса. Ами не става така.
Понякога като гледам американските клипчета за готвене на Tasty, примерно и се хващам за главата: лук, чесън и подправки на прах, готови смеси за кейк, готови сосове и консерви. Една свежа салата няма. Аз не бих могла да ям така, ще хвана скорбут още на втория месец.

Обаче на спорта му признавам едно, независимо от възрастта - ускорява метаболизма и така помага на диетите.

# 96
Моето така "грубо влизане" беше, че се твърди, че от спорта не се отслабва.
Никой не е твърдял подобно нещо. Твърдим, че само със спорт и неправилно хранене не се отслабва. Има разлика, нали? И е добре, преди да се изцепиш за бисерите, да прочетеш написаното. Иначе рискуваш да сътвориш собствени смехотворни бисери.

Който спортува се интересува от хранене. И има треньор, който да го вкара в пътя.
От спорт се отслабва, да. И нормалното хранене върви с него.

# 97
TLC са предавания, които се правят за сеир, с цел гледаемост и пари от реклама. Да не мислите, че на някой му пука какво става с тези хора след края на снимките. Да подскачаш със 100-200 излишни кила, каквито имат част от тези хора, е брутално за ставите и сърцето. Хайде, в България рядко има хора с повече от 100 излишни кила в най-лошия случай, но и тридесет да са - все едно 50 килограмовата мацка да подскача с 30 кг раница. Да пробва и да види какво ще кажат коленете. "Мързелът" на много затлъстелия според мен има примитивна защитна функция.

# 98
  • София
Много зависи какво сравняваме и за какъв човек, и зависи колко килограма има да се свалят.
Едно е на 28 - 30 години,жена която не е спортувала досега и изведнъж започне да ходи във фитнеса през ден с инструктор, е да, ще има ефект...няма как ...Но ще стане само с инструктор, точна и стриктна програма, за 1-2 години може да влезе в супер форма, но това е огромно усилие. Съгласете си. И трябва да съблюдава все пак какво яде. Не може да плющи по 1 голяма пица с 2 чаши вино след трнировка , защото е спортувала  Grinning
Ами не става. Или ако става ще е с временен ефект.
Организма свиква с тренировките + пиците= постепенно ще почне пак да си връща тегло + трупа мускулна маса от тренировките  и може даже по- зле да стане положението ( визуално). Ще си каже, няма ефект  от фитнеса, и ще го спре.

Но да речем, жена на 40 сет години , с две раждания , без спортни навици, и 10 + килограма за сваляне
Единствен шанс за нея е стриктна диета за смъкване + поне леки тренировки ( ако има начин за спорт е по- добре)
Като съблюдава какво яде непрекъснато след като свали и избягва/намали драстично  въглехидратите ( това като начин на живот )
Спорта само за тонус и стегнати крака... Спорта не е първопричина и условие за минус 10+ килограма ако се тъпчеш с тесто и сладко всеки ден.... Това е за жалост ! Confused

Вижте много е просто:
Ако сега съм малко гладна и изям една баница, след половин час съм супер гладна и ще изям още една баница.... и пак и пак ... до края на деня...
Обаче ако сега съм малко гладна и не изям нищо... след половин час пак съм си малко гладна ... това е...
Изядената баница с нищо не ми помага.... а по-лошо става

# 99
  • София
Без диета и без спорт се става дебел! А самото заглавие е абсурдно - девиз на мързелите. Grinning

# 100
Без диета и без спорт се става дебел! А самото заглавие е абсурдно - девиз на мързелите. Grinning

Очаквам скоро някой да пусне тема: Как да забогатея без да работя? 😅

Авторката да не забравя, че ленивостта е смъртен грях според Библията. Може да е малко усилие, но с постоянство ще даде ефект Wink

# 101

При повечето безвъглехидратни диети се слабее бързо в началото, но липсата на въглехидрат не вреди ли на мозъка?  newsm78 Аз с диетата на Дюкан си бях докарала такъв световъртеж, че не смеех да изляза навън от страх да не припадна на улицата
Правилната безвъглехидратна диета орязва САМО въглехидратите, но мазнините остават.А тялото може да си произведе нужната глюкоза за мозъка и самО.

Не е така. Мозъкът има нужда само и единствено нужда от въглехидрати  - от там и израза "въглехидратите са храната на мозъка". Всеки режим с пълно ограничаване на въглехидратите води до световъртеж.

# 102
Тичай по час и нещо пък да видим дали не се отслабва от спорта. Какви бисери прочетох... Нямам думи.

"you can't outrun a bad diet"

# 103
Без диета и без спорт се става дебел!
Това хем е така, хем не е.....Или, по-правилно е да се перефразира в "Без движение и с неправилно хранене" се става дебел.
Защото аз нито съм на диета, нито се занимавам със спорт.
Избрала съм начин на хранене, който ми свали над 30 кг."Спорта" ми е ходене пеша...не е всеки ден.
Та, става и без диета и без спорт.НО! с правилна храна и някакво движение все пак.

# 104
Скрит текст:

Не е така. Мозъкът има нужда само и единствено нужда от въглехидрати  - от там и израза "въглехидратите са храната на мозъка".
Скрит текст:
Всеки режим с пълно ограничаване на въглехидратите води до световъртеж.
Това просто не е вярно.Мозъкът функционира доста по-добре на кетони.И малко въглехидрати, които може да си произведе сам, ако не му достигат от зеленчуци и плодове.
Но лекции няма да "чета", инфо има Предостатъчно, който се интересува.   Smiley

Общи условия

Активация на акаунт