Рак на белия дроб - тема 3

• 62 444
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • Враца
Емили, вземам болкоуспокояващи, но на тези болки почти нищо не им действа. Силни като морфин все още не вземам и се надявам нещата да се подобрят.
Пепи, туморните маркери не винаги дават резултат. На мен и след химиотерапия терапия СЕА маркера беше в норма, а тумора растеше.
Трябва да се види от какво е петното на белия дроб. Може да е от тумор, но и не. Туморът не се влияе от антибиотици. Направете бронхоскопия в св. София гръдна хирургия - Александровска. Правят и след това изследвания. Туморът в мозъка може да са разсейки/ за съжаление ракът на бял дроб често прави разсейки в гл. мозък/, но може и да е самостоятелен. Чула съм, че при самостоятелен нещата са по- добре, но установих, че всичко е относително.
Стелмо, на мен ми се гади от сок от черен бъз. Пробвай с него. За мен е по- добре да му недаваш в такъв случай. Също така пробвай с глухарче. В момента цъфти. Хората го ядат дори на салата. Някой го сушат за чай или правят мед от глухарче.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 11:15 от Al97

# 256
Аз съм се оперирала при него по друг повод.Истинско светило е наистина.Имам му телефона,ако искате ще ви го дам на лични.

# 257
На баща ми нито веднъж не са му пускани маркери, бронхоскопията в Света София доказа тумора, пак там скенера ги насочи към диагнозата, преди това ренген и нелеизлекуващи  се пневмонии. От там ни пратиха на ПЕТ скенер, да се види за метастази, защото на обикновения скенер показа евентуално мета в надбъбрек. На ПЕТ скенер образуванието на надбъбрека не 'светна', т. е. решиха че е доброкачествено, аденом. След операцията повече не боледува от пневмонии. Иначе са правени всички нужни изследвания на самия тумор след операцията, за да се види какво ще е лечението, за химиотерапията и имунотерапията, но маркери, никога. Знам, че ПЕТ скенера не е много добър за диагностика на тумори в главата, защото той нали е на метода на глюкозния метаболизъм, а мозъка е много наситен с глюкоза и това не позволява адекватно да се прецени метаболизма там.

# 258
Може би ще правят пет скенер, за да видят какво е положението в цялото тяло и евентуално да преценят кое е първичното огнище.

# 259
На баща ми нито веднъж не са му пускани маркери, бронхоскопията в Света София доказа тумора, пак там скенера ги насочи към диагнозата, преди това ренген и нелеизлекуващи  се пневмонии. От там ни пратиха на ПЕТ скенер, да се види за метастази, защото на обикновения скенер показа евентуално мета в надбъбрек. На ПЕТ скенер образуванието на надбъбрека не 'светна', т. е. решиха че е доброкачествено, аденом. След операцията повече не боледува от пневмонии. Иначе са правени всички нужни изследвания на самия тумор след операцията, за да се види какво ще е лечението, за химиотерапията и имунотерапията, но маркери, никога. Знам, че ПЕТ скенера не е много добър за диагностика на тумори в главата, защото той нали е на метода на глюкозния метаболизъм, а мозъка е много наситен с глюкоза и това не позволява адекватно да се прецени метаболизма там.
Ох ще се побъркам,какво да мисля .Истината е че нито един доктор от Панагюрската болнижа не излезна да ни го каже,чрез една сестра(наша позната).На мен това ми се вижда не професионално,не сериозно.Имам познати които са с такава диагноза и ми лазаха,че трябват нужни иследвания за да се каже ,че е рак.А те само на ядрено магнитен,установиха това.

# 260
Ядрено магнитния явно им е помогнал за главата, а пет скенера ще покаже дали другаде има евентуално, дано да няма. Не съм наясно когато вече има установен тумор в главата дали тогава правят бронхоскопия, дори и да свети в белия дроб, понеже при нас в белия дроб си беше първичен тумор и нямаше никъде другаде метастази. На много далечни наши познати с подобен на вашия случай първо направиха операция на тумора в главата, после лъчетерапия. Знам, че много трудно намериха някой който да се съгласи да оперира, понеже тумора беше много голям, но с връзки накрая успяха, не знам къде,  нямам възможност да разбера.

# 261
  • София
Пепи, докторът е в Пирогов, той прави на майка ми операцията да отстрани мозъчния тумор. Трябва да се направи ПЕТ скенер, да се види къде е огнището, на нас го правиха в Св. Иван Рилски. Най-добре елате в София.

# 262
Пепи, докторът е в Пирогов, той прави на майка ми операцията да отстрани мозъчния тумор. Трябва да се направи ПЕТ скенер, да се види къде е огнището, на нас го правиха в Св. Иван Рилски. Най-добре елате в София.
Да,ще сме за там със сигурност изчаквам в петък само скенера.

# 263
Пепи, приготви се от сега за лекарско бездушие и липса на информация. Ти сама трябва да ровиш, да се интересуваш, да станеш 1/2 лекар едва ли не. Болните са вече страшно много и според мен лекарите нито имат време, нито желание да обясняват подробно и да са човечни.
По принцип се води, че рак се доказва само с биоспия. Но технологиите вече напреднаха, а има сличаи, в които биопсия не може да се вземе. Тогава диагнозата се слага след образно изследване.

# 264
Здравейте на всички,новорегистрирана съм и избрах да пиша именно в тази тема за да споделя моя опит и да дам надежда на всички които се борят с тази болест.Мои близък роднина за който в момента се грижа е с рак на белия дроб.Открихме го през 2016 г ,когато започна да получава замайване и болки в главата.Оказа се с два огромни тумора в едното полукълбо на мозъка ,единия от които на място почти невъзможно за отстраняване ....Реагирахме бързо и го оперираха в Иван Рилски в София.Премахнаха туморите ,които всъщност са метастази на първичния рак в белия дроб-дребноклетъчен,агресивен по техните думи.За съжаление се оказа ,че вече има разсейки и в костите.Лекарите ни казаха ,не се надявайте на добър изход ,преживяемостта ще бъде около 3 месеца 😞.Въпреки прогнозите моя близък се чувстваше добре ,излезе от болницата ,в началото беше слаб и несигурен ,но в последствие започна да ходи стабилно и да се чувства по -добре и по-добре.Разбира се започнахме с химио и впоследствие лъче-терапия и така два стадия.Вече 3 години той се чувства добре и последната томография от преди няколко дни показа ,че е в доста задоволително състояние.Засега нещата при нас са по-добри и от най-смелите ми очаквания.Пожелавам на всички тук да не губят надежда и да вярват.Любимите ми фрази са нищо не е вечно ,но пък всичко е възможно ❤

# 265
Благодарим ти,Kaneares,че споделяш това с нас.Според теб на какво точно се дължи този успех при вас.Освен лечението,има ли нещо по- различно,което е приемал

# 266
Здравейте на всички,новорегистрирана съм и избрах да пиша именно в тази тема за да споделя моя опит и да дам надежда на всички които се борят с тази болест.Мои близък роднина за който в момента се грижа е с рак на белия дроб.Открихме го през 2016 г ,когато започна да получава замайване и болки в главата.Оказа се с два огромни тумора в едното полукълбо на мозъка ,единия от които на място почти невъзможно за отстраняване ....Реагирахме бързо и го оперираха в Иван Рилски в София.Премахнаха туморите ,които всъщност са метастази на първичния рак в белия дроб-дребноклетъчен,агресивен по техните думи.За съжаление се оказа ,че вече има разсейки и в костите.Лекарите ни казаха ,не се надявайте на добър изход ,преживяемостта ще бъде около 3 месеца 😞.Въпреки прогнозите моя близък се чувстваше добре ,излезе от болницата ,в началото беше слаб и несигурен ,но в последствие започна да ходи стабилно и да се чувства по -добре и по-добре.Разбира се започнахме с химио и впоследствие лъче-терапия и така два стадия.Вече 3 години той се чувства добре и последната томография от преди няколко дни показа ,че е в доста задоволително състояние.Засега нещата при нас са по-добри и от най-смелите ми очаквания.Пожелавам на всички тук да не губят надежда и да вярват.Любимите ми фрази са нищо не е вечно ,но пък всичко е възможно ❤
При кой доктор ходите,няма да ви опиша каква надежда е това за мен,аз съм отчаяна и немога да се боря сама със себе си,а трябва да съм силна ,заради родителите ми,защото аз съм с тях и трябва да ги водя по лекари.,това ми носи много болка и всичко.

# 267
Нищо по-различно не е приемал,на химио и лъче терапия ходи в ИСУЛ ,за лекар нямам представа кой е точно е назначил лечението тъй като мъжа ми ходи с него ,всичко което прави е по здравната каса не сме плащали на никой специално за каквото и да е ,освен за операцията на главата,която трябваше да се направи спешно и в България без пари за съжаление няма как да се случи.Последващото лечение е при лекари при които е попаднал случайно ,никой не познавахме......Наистина от сърце пожелавам на всички ви здраве и да вярвате....Загубих моята леля която 5 години се бори с това заболяване и не спира да ми лисва ,всеки Божи ден мисля за нея ,въпреки че минаха 9 години от смъртта и.Още веднъж ви пожелавам здраве ,сила и вяра ❤❤❤

# 268
Нищо по-различно не е приемал,на химио и лъче терапия ходи в ИСУЛ ,за лекар нямам представа кой е точно е назначил лечението тъй като мъжа ми ходи с него ,всичко което прави е по здравната каса не сме плащали на никой специално за каквото и да е ,освен за операцията на главата,която трябваше да се направи спешно и в България без пари за съжаление няма как да се случи.Последващото лечение е при лекари при които е попаднал случайно ,никой не познавахме......Наистина от сърце пожелавам на всички ви здраве и да вярвате....Загубих моята леля която 5 години се бори с това заболяване и не спира да ми лисва ,всеки Божи ден мисля за нея ,въпреки че минаха 9 години от смъртта и.Още веднъж ви пожелавам здраве ,сила и вяра ❤❤❤
[quote
Благодаря многооо

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 18:23 от pepi11

# 269
Здравейте от мен.За голямо съжаление се записвам в темата заради майка ми.Най-вероятно има рак, но не може да се установи къде.
Пет скенерът показа промени в плеврата на бял дроб, в ляво и дясно, но мнението на лекарите е,че може би първоизточникът не е там.
Чакаме до 12.05. за консултация с доц.Минчев в Токуда, за ВАТС процедура, защото междувременно майка ми поличи белодробна емболия.Беше седмица в Токуда(пулмология-изключителни специалисти!!!), от петък е у дома,на кислороден апарат,има плеврални изливи.
Много съм притеснена,защото откакто знаем,че е болна,преди месец,нещата само се объркват и още никой не може да каже категорично какво й е.
Заради емболията никой не се наема в момента на никакви инвазивни манипулации.
Отивам да чета предните теми.Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 22:12 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт