Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 134 187
  • 1 277
  •   2
Отговори
# 1 215
  • София
Не знам какво е 3D мамограф (нали сплесква гърдите от три страни и обикновения 😳) и къде се предлага, но напоследък се спряга доста 3D ехограф. Някой ходил ли е на такова чудо в България? Знам, че в Щатите и Европа е доста популярно за преглед на гърди. Д-р Йорданов на обикновен ехограф ли преглежда?

# 1 216
Преди 2 години, след направена ехография при моят хирург и открита голяма киста (5х4 см), която пунктира двукратно, защото само седмица след това се беше напълнила отново,бях насочена към прехвален мамолог в Ст. Загора. Казвам прехвален, защото лично аз не останах с добри впечатления. Той имаше и обикновен, и 3D мамограф и ми предложи за по-добър и качествен образ, да ме гледа на 3Д. Прегледът по спомен беше около16О лв. От други лекари бях чувала, че при плътен паренхим на гърдите (на 48 бях), не се препоръчва мамограф, защото нищо не се вижда на него. Но въпреки това аз се съгласим, уж за по-точна диагноза. Скоро смятам да направя пак ехограф и мамограф, този път обикновен.

# 1 217
При плътни гърди се препоръчва комбинация от ехограф и мамограф. И  аз съм така.

# 1 218
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, този ли е най- добрият образен за млечни жлези в България - Виктор Йордан от Токуда  ?
Да запазвам час и да отивам

# 1 219
Д-р.Виктор Йорданов ,работи в Сити клиник Малдост.Аз съм доволна от него.

# 1 220
Здравейте,

Предстои операция на дъщеря на 15г
Фиброаденом на гърдата
Моля за мнения / насоки за болница и хирург В София

# 1 221
  • София
Здравейте, аз да попитам как е открит този ФА при детето? Само ли си го е напипало?
Не предполагах, че толкова рано, още докато гърдите растат могат да се образуват ФА-ми.Sad

# 1 222
Да сама си го напиша
Доста е голямо 3см
Аз самата имам 3 операции с фиброаденоми
1та от които беше на 15год.

# 1 223
  • Burgas, Bulgaria
Аз не смея да напиша нищо . То дете . Може би трябва да слушате само докторите и където те ви насочват щом категорично трябва да се оперира .
За първи път чувам  подобно нещо .

# 1 224
  • Anywhere
Моето първо образувание имам от около 16годишна. Не е оперирано и не се е променило за тези години, но е около 8мм.

# 1 225
Проблема при нас е точно този,
че не ни насочват и трябва да се оправяме сами някак

# 1 226
  • София
Ами от София ли сте? С кои лекари сте се консултирали? Предлагам д-р Евгени Василев или някой от колегите му от бившата Тина Киркова да потърсите. Или в Ситиклиник на Околовръстното  да запишете час.. Едва ли е необходимо да е в Педиатрия операцията, но пък не пречи от там да Ви насочат към подходящ хирург.
Стискам палци всичко да се подреди по най-добрия начин за детенцето!

# 1 227
  • Burgas, Bulgaria
А защо ще я оперирате като не ви насочват ?  Според мен никой няма да остави дете с образувание при съмнение.  Още повече, че всяка манипулация им е печалба.
Нещо притеснява ли ви, ако някой нещо ви е говорил ,то нека той се заеме ?
Ако детето не е за операция, никой уважаващ се лекар няма да я среже ,това е престъпление.
ФА ,хората си живеят с тях по 1000 години . Дете с ФА с толкова хормонални бури ,като нищо след 2м няма да го има това топче.
Не знам , явно си имате причина .

# 1 228
  • Sofia
Преди операция задължително направете консултация за второ мнение. Мога да препоръчам хирург-мамолог, д-р. Миряна Сечанова. Работи в Софиямед и е част от екипа, който се сформираха този месец за профилактика и лечение на млечна жлеза. Само, че не съм сигурна дали работи с деца. Може да запишете час през Супердок.

# 1 229
Не сме от София
Ходихме при 2ма специалисти
Доктора който посетихме последно ни насочи.1во към Вма проф Байчев
Звъннахме,той отказа понеже Вма не работи с деца,от своя.страна то сподели ...В Пирогов май има детски хирург ...отидете там...но нито доктор ,нито препоръка как да се случат нещата сетне.
Много Познати съм ангажирана които имат други.познати в София
Разнопосочни мнения
Идни не искат и да чуят за Пирогов...било за спешни и животоспъсяващи случаи.
Други препоръчват Токуда Огнян Бранков,диана Стоянова и лавчев
 3те Онкология в
Кв.Дървеница- Бранкова,Цонев и.митоова
Софиямед Сечанова
Да полудееш
Така или.иначе и 3то.мнение ще минем
Но вс.казватпедно и също...вс над 2.5см няма.място в тялото
Наистина нз

Общи условия

Активация на акаунт