Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 134 171
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 1 230
Защо не отидете на преглед в Онкологията в София. Не се плашете от думата онкология, просто там са концентрирани добри специалисти, и се надявам да ви обърнат внимание.

# 1 231
  • Burgas, Bulgaria
Оги Бранков членува тук от както съм и аз , едни 19години. На страшно много деца е помогнал .

# 1 232
Не работи с деца...звъннах
Преди операция задължително направете консултация за второ мнение. Мога да препоръчам хирург-мамолог, д-р. Миряна Сечанова. Работи в Софиямед и е част от екипа, който се сформираха този месец за профилактика и лечение на млечна жлеза. Само, че не съм сигурна дали работи с деца. Може да запишете час през Супердок.

# 1 233
  • Countryside
Защо на 15г да няма ФА за операция, сестра ми я оприраха в гимназията да е била към 16г. Не в педиатрията обаче. Аз знам, че ако е голям ФА се маха, ако е малък се наблюдава, но никой лекар не може да ви гарантира кога какво ще стане. Може действително да изчезне при тия хормони при тийновете, ама може и да не изчезне.

Действително, д-р Огнян Бранков е детски хирург, много добър при това, но не съм чула да оперира ФА, но не пречи да се консултирате. Знам, че има тема тук във форума.

Аз лично, препоръчвам д-р Евтимия Средкова, много позитивен човек и с трезва преценка. Тя си е онкохирург, преглежда на частно в Св Панталеймон в София, можете да звъннете да видите дали ще прегледа дъщеря ви, защото не знам дали работи с деца. Записват се часове през СуперДок. Или отивате в болница Сердика, там май е само с направление, но е без часове и се чака много.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 19:51 от Г-жа Букет

# 1 234
Когато аз махах моя бях на 25, имаше доста момичета на 16. Не знам дали е възможно да изчезне. Киста- да, но фиброафеном- не мисля. Това поне бяха думите на д-р Гаврилов, към когото се обърнах тогава. Моят не беше голям,но препоръката беше да го отстраним,предвид че ми предстоят тепърва хормонални шокове и е възможно да започне да расте. Виждам от темата,че сега само се следят,но аз не съжалявам грам за решението си,защото просто вече не го мисля.
Според мен- опитен гръден хирург онколог е най- подходящият избор, ако препоръката е отстраняване. Мен ме гледаха 5 доктора, мамография правих дори,но само той беше абсолютно категоричен само с мануален преглед. Диагнозата му се потвърди,след хистологията. Позната по същото време тогава следеше нейният в Германия. След три години следене и нейния го махнаха. При мен операцията беше 20 мин. с местна упойка, при нея с пълна, като имаше и дренажи. Глупаво е да сравнявам разбира се, но просто се случи по едно и също време тук и в Германия и аз имах притеснения за избора си, които не се оправдаха.
Сега...уви- докторът не е същият,но все пак ви го препоръчвам за мнение.

# 1 235
И на мен на времето, преди много години, Гаврилов ми го препоръча позната, на чиято дъщеря на 16 години, Гаврилов беше махал фиброаденом.
Последно като се интересувах преди два месеца, за него записваха часове за март.

# 1 236
  • Букурещ
Здравейте, аз да попитам как е открит този ФА при детето? Само ли си го е напипало?
Не предполагах, че толкова рано, още докато гърдите растат могат да се образуват ФА-ми.Sad

Така ли предполагахте? Моят първи ФА е махнат когато бях на 16 години, и после още 6 махнати през годините.

# 1 237
  • София
Споделих, че не знаех, че толкова рано могат да се образуват. И аз имам дъщеря на 16. Нищо не съм предполагала. Научих нещо, което ме озадачи и не казвам, че го няма. Напротив - ще го имам предвид. Съжалявам и за вашия горчив опит от толкова ранна възраст.

# 1 238
Аз бях на 15 или 16 когато ме оперираха. Местна упойка, дали имаше и половин час работа. Вече не помня какв размер беше, може би на лешник?! От тогава са минали повече от 15 години, 2 бременности, кърмене и слава Богу не съм имала проблеми, засега не ми се е върнало нищо.
Аз си го напипах сама съвсем случайно. Мажех се с нещо и усетих топченце. Взеха ми материал директно от образуванието  и се установи, че е ФА.

# 1 239
Видях новината, че д-р Илия Полихронов е починал.  Много се натъжих. Добър човек, изключително способен лекар. Светъл да е пътят му!

# 1 240
Много жалко. Прекрасен човек и лекар. Единственият, на който имах доверие, и който успя да се справи с моя проблем след две неуспешни операции от негови колеги.
  Да почива в мир!

# 1 241
Здравейте, не знам дали съм в правилната тема. Появи ми се едно топче в областта между гърдите. Първо мислих, че е врастнал косъм, защото на такова приличаше, но в последния един месец сякаш се увеличи, или просто аз му обърнах повече внимание. Много е твърдо и голямо. Ходих при хирург (не мамолог) и ми каза, че е запушена мастна тъкан и трябва да се почисти. Иска ми се да отида и при мамолог, но има един проблем. Работя много стресова работа в гадни условия и не смея да изляза по време на работното време, затова трябва да е след 18:00 ч. Намерих един доктор, Иван Инков, той има такива часове. Чували ли сте нещо за него?
П.П. Тази вечер като си легнах и просто се обърнах на една страна малко по-рязко и явно притиснах това топче и усетих силна болка. Дори помислих, че се е спукало, но уви, там си е.

# 1 242
Джудр здравето ти мисля е на първо място. Пусни си ден отпуска и отиди спокойно на преглед.

# 1 243
  • Sofia
Джуд, ако топчето е между гърдите, а не в някоя от двете гърди вероятно е това, което са ти казали. Така, че спокойно. За мамолог. Има и такива, които работят събота и неделя. Виж в Супердок.

Успех!

# 1 244
Тъй като доста търсих и не намерих информация искам да пиша тука , за улеснение на някой друг.
Доц. Ваня Узунова хирург , по специално гръден работи в хирургите в Пловдив. Преглежда там на място в отделнието , но е спряла да работи със здравната каса в момента само частно. Може да ѝ се обадите за уговорка телефон: 0898478250
Може и да се обадите в приемната на отделението втора хирургия в МБАЛ Св.Георги  , сестрите съдействат за уговорка. Доволна съм от прегледа и обърнатото внимание.

Общи условия

Активация на акаунт