Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 134 196
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 1 245
Тъй като доста търсих и не намерих информация искам да пиша тука , за улеснение на някой друг.
Доц. Ваня Узунова хирург , по специално гръден работи в хирургите в Пловдив. Преглежда там на място в отделнието , но е спряла да работи със здравната каса в момента само частно. Може да ѝ се обадите за уговорка телефон: 0898478250
Може и да се обадите в приемната на отделението втора хирургия в МБАЛ Св.Георги  , сестрите съдействат за уговорка. Доволна съм от прегледа и обърнатото внимание.
Цена  и с какви уреди преглежда

# 1 246
Прегледа беше 50.лв, не знаех че не работи със здравната каса , но е спряла след ковид .
Прегледа ми гърдите с ръка, но в различни позиции, доста време ме опипва , досега не съм имала такъв обстоен преглед на ръка имам предвид.
Прегледа ме и с ехограф , но тъй като не беше минала една година от датата на спиране на кърменето , ме викна пак след 2 месеца . За ехограф не съм плащала , но не знам дали е защото пак ще ида след 2 месеца отново на ехограф.

# 1 247
Здравейте , момичета ! Въпросът ми е насочен към тези с фиброаденомчетата - изпитвате ли понякога болка . Утре съм на контрола, тъй като преди 3 месеца ми откриха , но от два дни ме наболва въпросната гърда и не знам въобразявам ли си, но ми де струва много леко подута . Реално след седмица трябва да ми дойде , но досега не съм изпитвала дискомфорт в гърдите преди цикъл . Благодаря предварително за отговорите .

# 1 248
  • Anywhere
Да мен ме болят много, болят ме и кистите, и ФА, както и гърдите като цяло . Болките започват след овулацията и минават след 2-3ден на цикъла. Даже като гушна по-плътно мъжа ми усещам болка.

# 1 249
А външно при допир ли ви болят или вътрешен дискомфорт. Аз от край време усещам нещо като болка в гърдата с ФА,но като я пипам не усещам нищо. Лекарката казва,че не е от ФА , но за всеки случай си взех пак час,3 месеца след последния преглед..

# 1 250
  • Anywhere
Да, само при натиск ме болят.

# 1 251
Да , при натиск и при мен . Мина прегледа . Не е мръднал фиброаденома като размери . Сега чуденката е да махам или на следя , като съветът на лекаря е ако мисля да забременявам категорично да махам .

# 1 252
Да , при натиск и при мен . Мина прегледа . Не е мръднал фиброаденома като размери . Сега чуденката е да махам или на следя , като съветът на лекаря е ако мисля да забременявам категорично да махам .

С какви размери е?

# 1 253

С какви размери е?

11мм е единя , а другият е 4мм . Коментирахме премахването по повод евентуално забременяване .

# 1 254
Да, доколкото знам при бременност увеличават размерите си.
Успех,каквото и да решите!

# 1 255
В този ред на мисли събирам мнения и препоръки за хирурзи , занимаващи се с премахването на фиброаденоми . От позната имам препоръка за Деян Атанасов в Надежда , но искам да чуя и другш мнения.

# 1 256
  • Sofia
В този ред на мисли събирам мнения и препоръки за хирурзи , занимаващи се с премахването на фиброаденоми . От позната имам препоръка за Деян Атанасов в Надежда , но искам да чуя и другш мнения.

За Деян Атанасов не мога да кажа мнение, но за Надежда имат много добри условия. Персонала е изключително мил. Стаите са много добри. Ако това има значение за теб.

# 1 257

За Деян Атанасов не мога да кажа мнение, но за Надежда имат много добри условия. Персонала е изключително мил. Стаите са много добри. Ако това има значение за теб.

Принципно не ми е от първостепенна важност. Да , по - малко депресирана ще съм ако не съм в някоя гадост , но просто искам всичко да мине наред , че съм страшна паника. Да се чуди човек как дете родих

# 1 258
  • Burgas, Bulgaria
Добро утро....
Станах ,че ми се пие пода и Сънчо избяга.
Момичета, имам парене в гърдата . Ама съм преди цикъл , това е нормално- нали ?! В тази дето имам неоплазмата/ липогранулом  или квото е там . Точно там - гори, а май спря . Онзи ден пак така.
Преди цикъл имате ли подобни гадости ?

# 1 259
Минавам само да кажа , че минах на преглед в Надежда при Деян Атанасов. Насрочи ми дата за операция за 21 януари за премахването на фиброаденома . С пълна упойка е и престой от 3 дни в болницата . Надявам се всичко да е наред , а сега събирам кураж , защото честно казано си ме е страх .

Общи условия

Активация на акаунт