Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 137 420
  • 1 277
  •   2
Отговори
# 915
Здравейте момичета!
Нахлувам ви в темичката с въпрос... ❤❤❤

Кои празници ще чакате да минат!?! Какъв е смисълът да се тормози до след «празници» и да си внушавате лоши неща като спокойно може и нищо да не е това. Отидете в София в Онкологията при Иво Гергов, не обръщайте внимание на отношението му, някои жени, които не са му свикнали са по-чувствителни и се учудват, че не говори много Wink, но е перфектен като диагностик. Оставям тел тук, пишете му на вайбер да се уговорите кога да Ви види
0888930942

Ааа не малко му е грубо отношението той даже бих казала че се държи нечовешки... Моля Ви!
Иси кусум дето се вика от компетентността му.
А и преглед не е евтин т'а да прежалиш, ей така едни пари за лошо отношение.
Като специалист не го коментирам въобше.

# 916
  • Букурещ
Здравейте момичета!
Нахлувам ви в темичката с въпрос... ❤❤❤

Кои празници ще чакате да минат!?! Какъв е смисълът да се тормози до след «празници» и да си внушавате лоши неща като спокойно може и нищо да не е това. Отидете в София в Онкологията при Иво Гергов, не обръщайте внимание на отношението му, някои жени, които не са му свикнали са по-чувствителни и се учудват, че не говори много Wink, но е перфектен като диагностик. Оставям тел тук, пишете му на вайбер да се уговорите кога да Ви види
0888930942

Ааа не малко му е грубо отношението той даже бих казала че се държи нечовешки... Моля Ви!
Иси кусум дето се вика от компетентността му.
А и преглед не е евтин т'а да прежалиш, ей така едни пари за лошо отношение.
Като специалист не го коментирам въобше.

От 1996г. ходя при него, та до днес (с прекъсване понеже не живеех през цялото време в България), та отдавна съм му свикнала Wink Не бих отишла при друг по никакви причини. Е, сигурно има жени, които не биха разбрали, но вече го познавам достатъчно добре за почти 30 години Wink

# 917
И аз ще дам мойте 5 стотинки,по темата с др.Иво Гергов.И аз съм на мнение ,че тези които се оплакват от това,че не говори много,са имали късмет.Ако   има ,какво да казва, начина по който го прави, е много арогантен и груб.Аз съм от късметлииките дето им е съобщил,че имат карцином,меко казано безчуствено и арогантно държание,и едни схеми с биопсии,пари ,точно в момента, в който ти го изстрелва ....Да не говоря,че изкарах там около 4ч.за платен преглед и разчитане на ЯМР.Не бих го препоръчала,определено съм на мнение,че част от добрите лекари много се самозабравиха и не им остана човешко.Да ,добър е,въпреки ,че и там поне при мен, имаше разминаване м/у мнението му и не беше 100% вярно,а др.специалист разчел ЯМР след него, го разчете 1 към 1 с резултата след операция,така че когато човек много си повярва не е ок.
ПП.И ще вметна,че ми беше препоръчан ,като най -добрия,затова реших да преглътна грубоста и въпреки схемите,направих биопсия при него,не излезе каквото трябва,защото стреля само 3 пъти ,вместо 5-6,убеден че е много добър ,подцени ситуацията и резултата не даде яснота, какво е бучката.Та думите,че доста от добрите лекари лежат на стари лаври ,мисля е точна.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 18:04 от renji

# 918
Здравейте искам да попитам какво се случва с фиброаденома по време на бременност.В коя седмица мога да отида на преглед .

# 919
  • Anywhere
ФА обикновено нарастват по време на бременност Sad заради високите нива на естрогена. Можете да отидете по всяко време...

# 920
Здравейте!
Искам да попитам тези от вас, които имат фиброаденоми/ но не премахнати/ и кисти, фиброкистозна мастопатия/ то вероятно е същото, но казано по-общо/ … как изглеждат гърдите ви, съвсем еднакви ли са по форма и размер, напълно симетрични ли са?

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 09:30 от Rusi_be

# 921
Здравейте!
Искам да попитам тези от вас, които имат фиброаденоми/ но не премахнати/ и кисти, фиброкистозна мастопатия/ то вероятно е същото, но казано по-общо/ … как изглеждат гърдите ви, съвсем еднакви ли са по форма и размер?
Aз съм с фиброкистозна мастопатия. Фиброаденоми нямам, поне не са видяли на ехограф и мамограф. Но имам доста кисти и когато едната се беше възпалила, беше станала с размери 5х4 см и се наложи да я пунктират, тогава същата гърда беше станала по-голяма и твърда. Видимо. А, и беше доста зачервена кожата. След пункцията нямам разлика в размер и форма.

# 922
Здравейте!
Искам да попитам тези от вас, които имат фиброаденоми/ но не премахнати/ и кисти, фиброкистозна мастопатия/ то вероятно е същото, но казано по-общо/ … как изглеждат гърдите ви, съвсем еднакви ли са по форма и размер?
Моите са еднакви.

# 923
И аз ще дам мойте 5 стотинки,по темата с др.Иво Гергов.И аз съм на мнение ,че тези които се оплакват от това,че не говори много,са имали късмет.Ако   има ,какво да казва, начина по който го прави, е много арогантен и груб.Аз съм от късметлииките дето им е съобщил,че имат карцином,меко казано безчуствено и арогантно държание,и едни схеми с биопсии,пари ,точно в момента, в който ти го изстрелва ....Да не говоря,че изкарах там около 4ч.за платен преглед и разчитане на ЯМР.Не бих го препоръчала,определено съм на мнение,че част от добрите лекари много се самозабравиха и не им остана човешко.Да ,добър е,въпреки ,че и там поне при мен, имаше разминаване м/у мнението му и не беше 100% вярно,а др.специалист разчел ЯМР след него, го разчете 1 към 1 с резултата след операция,така че когато човек много си повярва не е ок.
ПП.И ще вметна,че ми беше препоръчан ,като най -добрия,затова реших да преглътна грубоста и въпреки схемите,направих биопсия при него,не излезе каквото трябва,защото стреля само 3 пъти ,вместо 5-6,убеден че е много добър ,подцени ситуацията и резултата не даде яснота, какво е бучката.Та думите,че доста от добрите лекари лежат на стари лаври ,мисля е точна.
Кой е другия лекар който ви е разчел с точност ЯМР то

# 924
И аз ще дам мойте 5 стотинки,по темата  .......
Д-р Спирдонов от ИСУЛ.
В случая др.Гергов беше писал малигнено образование и малигнен лимфен възел.А др.Спирдонов суспектно образование без засегнати линфни възли.
Оказа се карцином ин ситу без засегнати лв,но заради ЯМР на който пишеше ,че има засегнат лв, всички хирурзи искаха да махнат поне едно ниво,за застраховка защото ЯМР не бъркал.Махнаха ми две нива ,всички чисти.Днес съжалявам ,че заложох на неговото разчитане,но .....минало, заминало.И двамата бяха дали висик риск за злокачественост,но единя със заявка за инвазивен карцином с метастази в лв,а другия държеше на това ,че ако е злокачествено е хванато в началото ,така и беше.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 09:20 от renji

# 925
Здравейте, преди година ми откриха ФА, който беше 1.5/0,6 см. Казаха ми да ходя да ми го проследяват. След 8 месеца отидох на профилактичен преглед и се оказа, че има пъпкуване и категорично каза, че трябва да се оперирам. Въпроса ми е при някоя от вас дали се е получавало такова пъпкуване? Не успях нищо да намеря за него.
Не съм чувала за пъпкуване,но вземете и го махнете.Познавам един куп жени със следени кисти и фиброаденоми оказали се с рак.Не искам да ви плаша,но аз съм жив пример за уж фиброаденом,а вече пиша в другата тема.
Бих искала да попитам не е ли по-правилно при съмнения да се направи неинвазивно изследване като ЯМР преди да се скача на нож?

# 926
Направих си операцията, оказаха се два и с коренчета за още, над 2 см. Изобщо не съжалявам, че се оперирах. Още тогава доктора ми каза, че ще създава проблеми и няма смисъл да чакаме да стане твърде късно.

# 927
  • София
Направих си операцията, оказаха се два и с коренчета за още, над 2 см. Изобщо не съжалявам, че се оперирах. Още тогава доктора ми каза, че ще създава проблеми и няма смисъл да чакаме да стане твърде късно.

При кой лекар?

# 928
И аз ще дам мойте 5 стотинки,по темата  .......
Д-р Спирдонов от ИСУЛ.
В случая др.Гергов беше писал малигнено образование и малигнен лимфен възел.А др.Спирдонов суспектно образование без засегнати линфни възли.
Оказа се карцином ин ситу без засегнати лв,но заради ЯМР на който пишеше ,че има засегнат лв, всички хирурзи искаха да махнат поне едно ниво,за застраховка защото ЯМР не бъркал.Махнаха ми две нива ,всички чисти.Днес съжалявам ,че заложох на неговото разчитане,но .....минало, заминало.И двамата бяха дали висик риск за злокачественост,но единя със заявка за инвазивен карцином с метастази в лв,а другия държеше на това ,че ако е злокачествено е хванато в началото ,така и беше.
Обърках се малко.
Т. Е да разбирам ли, че Гергов е приовеличил така да се каже.

# 929
svetlinar,ами нещо такова,по скоро не разчел точно ЯМР или  набързо е направил заключение,нещо такова е.Но факт в разчитането имаше грешка.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 10:37 от renji

Общи условия

Активация на акаунт