Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 137 265
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 1 155
Тази клиника май нямаше много добра репутация.

# 1 156
Здравейте,

Предполагам повтарям вече зададен въпрос, но някой дали може да сподели впечатления и опит от д-р Галина Николова и д-р Росен Панов?

Д-р Николова ме насочи, след преглед, към д-р Панов за консултация във връзка с отстраняване на фиброаденом преди стартирането на инвитро процедури, тъй като счита, че хормоналната терапия ще окаже негативно влияние и е най-добре да се премахне преди стартиране на лечението.

Благодаря предварително Simple Smile

# 1 157
  • Букурещ
Лошо е хипохондрици да гледат в интернет, но аз рових. Установих,че има доста изследвания, демонстриращи, че злокачествените и доброкачествените маси имат доста сходен външен вид. Само хистологията може да ги различи. Тогава защо се препоръчва следене с години?! Не мога да си го обясня.

30 години от махането на първия ми фиброаденом,  общо махнати оперативно 7, с е д е м.
Имам още 12-13 фиброаденома в момента.
Като географска карта съм.
Но нито съм седнала за тия 30 години да търся второ, трето, пето и десето мнение, нито нищо.
Производител съм на фиброаденоми и това е. От фиброаденоми не се умира, досега да съм ритнала камбаната сто пъти.
Профилактика и толкоз при един и същ. Остаряхме заедно с моя доктор😅😅😅
Нямам абсолютно никакво намерение да ходя при друг.
От 2018-та нямам махан фиброаденом, щом 6 години не съм махнала осми, значи не са за махане.
Но не пречи на никого да си обикаляте доктори и да четете. На мен лично това не ми пречи, Вие се затормозявате повече така.

# 1 158
Лошо е хипохондрици да гледат в интернет, но аз рових. Установих,че има доста изследвания, демонстриращи, че злокачествените и доброкачествените маси имат доста сходен външен вид. Само хистологията може да ги различи. Тогава защо се препоръчва следене с години?! Не мога да си го обясня.

30 години от махането на първия ми фиброаденом,  общо махнати оперативно 7, с е д е м.
Но нито съм седнала за тия 30 години да търся второ, трето, пето и десето мнение, нито нищо.
Производител съм на фиброаденоми и това е. От фиброаденоми не се умира, досега да съм ритнала камбаната сто пъти.
От 2018-та нямам махан фиброаденом, щом 6 години не съм махнала осми, значи не са за махане.
Но не пречи на никого да си обикаляте доктори и да четете. На мен лично това не ми пречи, Вие се затормозявате повече така.
. Имам чувството ,че не искаш да вденеш какво искаме да кажем.Ако не бяхме търсили второ и трето мнение надали сега щяхме да пишем,а щяхме да сме ритнали камбаната от въпросните Фа.Проблема е не във Фа а в лекарите който не могат да ги разграничат от карциномите.Това,че ти 30 год се занимаваш със следене и махане е само повод за радост,но има и хора изтеглили късата клечка.В днешно време специалисти и техника бол.

# 1 159
  • Букурещ

. Имам чувството ,че не искаш да вденеш какво искаме да кажем.Ако не бяхме търсили второ и трето мнение надали сега щяхме да пишем,а щяхме да сме ритнали камбаната от въпросните Фа.Проблема е не във Фа а в лекарите който не могат да ги разграничат от карциномите.Това,че ти 30 год се занимаваш със следене и махане е само повод за радост,но има и хора изтеглили късата клечка.В днешно време специалисти и техника бол.

ПроблемЪТ явно е на какви "специалисти" попадате, коИто не могат да разграничат. Очевидно, проблемЪТ е в купени масово дипломи в такъв случаЙ. Няма друго обяснение за мен.

Жалко, че над 90% от населението е медицински неграмотно обаче, без абсолютно никаква медицинска елементарна култура и масово не се ходи на профилактика.

# 1 160

ПроблемЪТ явно е на какви "специалисти" попадате, коИто не могат да разграничат. Очевидно, проблемЪТ е в купени масово дипломи в такъв случаЙ. Няма друго обяснение за мен.

Жалко, че над 90% от населението е медицински неграмотно обаче, без абсолютно никаква медицинска елементарна култура и масово не се ходи на профилактика.
На какъв доктор ще попаднеш и колко си разбира от работата няма как да си сигурен.Дори и "Светилата" допускат грешки.Преди месец говорих с моя хирург на тази тема и как е възможно толкова често да не познават кое какво е.Отговора му беше това е честа практика ,защото повечето не разбират от образна диагностика.

# 1 161
  • Orihuela Costa,Spain
Хайде и аз да се включа😀.От няколко години ходя на частно,на дясната гърда имам възелче,правена ми е биопсия,фиброаденом,който следят вече 5-6 г,не си е променял формата.Под дясната мишница имах образувание,които в началото мислеха ,че е добавъчно млечна жлеза,после лимфен възел,накрая се оказа също фиброаденом.Преди цикъл ставаше страшно болезнен.Та добре ,че се оперирах и оттогава нямам проблеми.Тук в Испания има програма за превенция на рака на гърдата за жени след 45 г,та и аз получих писмо.Отидох на преглед на мамограф,нов(така ми казаха) и зачаках,минаха 15 дни ,тъкмо бях забравила и онзи ден получих смс,че имам записан час за ехограф за допълнителни изследвания.Чудя се дали да си занеса изследванията от частната болница или да си замълча,да видя там какво ще решат и дали ще назначат и те биопсия на възелчето или недай  си Боже ,да не излезе и някоя изненада.

# 1 162
Хайде и аз да се включа😀.От няколко години ходя на частно,на дясната гърда имам възелче,правена ми е биопсия,фиброаденом,който следят вече 5-6 г,не си е променял формата.Под дясната мишница имах образувание,които в началото мислеха ,че е добавъчно млечна жлеза,после лимфен възел,накрая се оказа също фиброаденом.Преди цикъл ставаше страшно болезнен.Та добре ,че се оперирах и оттогава нямам проблеми.Тук в Испания има програма за превенция на рака на гърдата за жени след 45 г,та и аз получих писмо.Отидох на преглед на мамограф,нов(така ми казаха) и зачаках,минаха 15 дни ,тъкмо бях забравила и онзи ден получих смс,че имам записан час за ехограф за допълнителни изследвания.Чудя се дали да си занеса изследванията от частната болница или да си замълча,да видя там какво ще решат и дали ще назначат и те биопсия на възелчето или недай  си Боже ,да не излезе и някоя изненада.
. Според мен си вземи резултатите за да могат да сравнят.Винаги има шанс да е доброкачествено!Редно е и в България след определена възраст скрининга да стане задължителен.Много жени се отнасят безхаберно и се успокояват ,че всяка жена има нещо в гърдите.Само чрез ранно откриване може да се пребори гадната статистика.

# 1 163
  • Sofia
Да се включа и аз.

Аз съм една от тези при, които фиброаденома се оказа ....рак.

Затова мили момичета искайте второ, трето, ако трябва и пет мнения. Защото се губи време. Моя съвет е да не разчитате само на ехографията за образна диагностика. Ако имате годините мамография, ако не - ЯМР. Вече се отпускат направления в България и само трябва да се заплати контраста.

Бъдете здрави!

# 1 164
Ами да де,ама понякога 3 казват не е, 1 казва Е🤔.

# 1 165
Аз затова махнах моя- играх на сигурно , манипулация за 30 мин ,без болка , без пълна упойка. Проблема е.ако образуваш постоянно нови , скоро съм на профилактика , моля се да няма нов , че скоро ще навлизам в менопаузата и като заиграят хормоните...

# 1 166
  • Sofia
Ами да де,ама понякога 3 казват не е, 1 казва Е🤔.

Щом има поне един, който поставя под съмнение първите - има защо.

# 1 167
Ходих на второ мнение при д-р Евгени Стоянов - образна диагностика. Гледа ме доста щателно и за фиброаденома, определен за такъв от друг лекар, отсече,че е киста. От прегледите на работа също тамошния лекар определи образуванието за киста. Препоръчано ми е следене. Имам чувството, че ако обиколя още 2 лекари,  един от тях ще се зачуди дали не е онова. Много ме натоварва този страх. На никой лекар вече нямам достатъчно доверие, като ви чета какви ужасии са преживяли някои от вас.

# 1 168
При мен тоя ,който настояваше за операция не каза даже какво вижда,не е ставало дума ,че е ФА. Другите 3 ма казаха,че е киста.

# 1 169
Ох, не бъдете така категорично, винаги може да стане грешка. Светило, не светило ....да не дава Господ.
Имах колежка, която се следеше на 6 м. при различни лекари, светила, заради фамилна обремененост. Години наред имаше болки в крака и кръста. Оказаха се разсейки от гърдата, никой нищо така и не видя.
На мен на профилактичния на работа ми откриха "находки", според Младенов са кисти категорично. А, де.

Общи условия

Активация на акаунт