Не мога да ги направя тези картофени кюфтета

  • 124 935
  • 113
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 6 631
В събота направих картофени кюфтета ан фурна, по идея на Pety, много лесно, бързо и без гафове. Харесаха се и на големия, и на малкия мъж. Само дето ги направих малко тънички, но пак се харесаха.

# 91
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз пък поне от 2-3г. ги правя само на фурна - винаги отличен резултат!


         

# 92
  • Мнения: 6 390
Днес направих картофените кюфтета по рецептата на Pety и станаха супер.Pety,сърдечно благодаря Hug.честно казано не вярвах че ще успея и съм адски доволна станаха този път,защото ги обожавам.
gin4e32 радвам се ,че са ви харесали. Simple SmileАз също днес мисля да ги направя. Simple Smile
аз не разбрах никакви мерки...слаба фурна...или силна... колко се пекат, обръщат ли се???

# 93
  • Мнения: 1 777
Eli_cz ако питаш за моята рецепта точни мерки няма.Винаги ги правя на око.На около 5-6 средни картофа слагам едно яйце,една глава лук и сирене около 1/2ч.ч.Пека ги на 200 градуса ,около 20 минути. Не ги обръщам.

# 94
  • Мнения: 6 390
Eli_cz ако питаш за моята рецепта точни мерки няма.Винаги ги правя на око.На около 5-6 средни картофа слагам едно яйце,една глава лук и сирене около 1/2ч.ч.Пека ги на 200 градуса ,около 20 минути. Не ги обръщам.
да , точно за тях, мерси

# 95
  • Варна
  • Мнения: 153
Аз на края ги овалвам в галета,а не в брашно.
От както съм започнала да ги правя нямам гаф.Естествено,майка ми ме научи да ги правя,
но нейните в един момент все се пръскаха и тогава започнах да ги правя аз.

# 96
  • Мнения: 1 820
Когато правиш сместта,картофите трябва да не са топли.Иначе няма как да не се пръснат PeaceИначе преди да ги пържа ги овалвам в галета и яйце отново.А, и когато ги оформям ръцете ми са мокри. Hug

# 97
  • Мнения: 1 259
Днес за пръв път правя картофени кюфтета по случайно намерена рецепта в интернет. Станаха супер:


Ето и рецептата: http://kulinarno.hit.bg/links25.htm
Както виждате са написани всички тънкости от приготвянето им  Wink

И аз мисля тази рецепта да използвам. Благодаря за което  bouquet

# 98
  • София
  • Мнения: 1 832
много добра е идеята да се пекат картофените кюфтета във фурната, така се спестява излишната мазнина.

# 99
  • Мнения: 90
Приготвям картофени кюфтета като спазвам някои правила за да не се разспадат.
1.Картофите трябва да са от жълтия сорт(има едни бели,които след като са сварени са като стъклен памук,те не стават).
2.Задължително ги варя с обелката няколко часа преди приготвянето на сместа за кюфтетата(варя ги сутрин за обяд примерно)
3.Варя ги до полусваряване защото когато ги извадя са много горещи и продължават да омекват.Беля ги когато са напълно истинали.
4.Кашкавала или сиренето трябва да са отлежали и с ниска масленост.
5.В сместа не слагам яйце имам чуството,че остава сурово,ползвам го при панирането.
6.Лука и магданоза или други зелени подправки,смилям заедо в миксера.
7.За панировката ползвам галета,а не брашно защото при пържене почернява и горчи.
8.Готовата смес оставям в хладилника или за по набързо за кратко време във фризера.

# 100
  • Мнения: 179
Аз съм голяма шматка пък. Първия път само по една рецепта, издиктувана по телефона, ми се получиха перфектно, но вчера така яко се издъних  Embarassed - преварих картофите, после пък не ги изчаках да се изстудят добре, а ги смесих с двете яйца и подправките и като за капах в тая жега ги оставих да престояват половин час извън хладилника. Сместа беше толкова рядка, че сложих галета, но пак остана рядка. Заради хубавата панировка от 15 кюфтета се разпаднаха само две, но повечето бяха кашави вътре. Добре, че тая нощ в хладилника се стегнаха  Wink

Иначе на над един килограм картофи слагам две яйца вътре - оформям ги широки и тънки, пържа на средна температура. В плънката сложих настърган лук, магданоз, черен и червен пипер и сирене и малко сол. Много ми хареса заради червения пипер. Станаха едни съвсем леко розовеещи Simple Smile.

Само дето играчката си е играчка - спор няма. Аз каквато съм бавна - 2 часа ги мотах  Grinning

# 101
  • Мнения: 196
Намачквам сварените картофи,прибавям настъргано сирене и кашкавал,чубрица и яйце.Омесвам добре и оформям кюфтетата.Хубаво е сместа да е добре охладена,за да могат по-лесно да се оформят кюфтетата,Според мен при теб не се получава,защото сместа ти е рядка.Аз не съм писала пропорции,защото  всичко правя на око.Стават хубави и с галета и с брашно(панировката).
Успех! Hug

# 102
  • Мнения: 93
Sad Мили мами, дайте някоя изпитана рецепта, че ми омръзна от импромизации и вместо кюфтета,  става пържена картофена каша  Shocked
ох не съм единствена...слава богу Praynig...каквото и да опитвам нищоо не помага...вече с еотказах да ги правя Whistling

# 103
  • София
  • Мнения: 8 293
Pety, сварени картофи ли слагаш и овалваш ли в нещо кюфтетата преди печене?

# 104
  • Мнения: 1 777
Pety, сварени картофи ли слагаш и овалваш ли в нещо кюфтетата преди печене?
Не четеш buni

Цитат
Сваряваме картофите,обелваме и настъргваме.Настърганите картофи омесваме с останалите продукти.Оформяме кюфтета ,намазваме ги с зехтин и слагаме в тавичка да се пекат.

Общи условия

Активация на акаунт