Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 774
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
А какво правите при този зверски апетит? Никога не съм била гладна толкова много.

# 361
за еднократен зверски апетит /стискам зъби и си лягам рано вечерта/ или за такъв в няколко последователни дни?
за втория: пия много вода и то сравнително топла, спирам изцяло въглехидартите и карам няколко дни на яйца, мазна храна и зелени зеленчуци на корем - след няколко дни влизам релси и пак започвам да похапвам всякаква храна

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 08:14 от bubanka

# 362
Не помага водата, нито мазното, а преди винаги е помагало последното.
Благодаря, bubanka!

# 363
  • София
Пълна обърквация  при мен този месец. Менструацията ми продължи две седмици ,веднага  след нея-започна овулация(аз усещам винаги),днес -ден 20 съм със болки в яйчниците-случва се в края на овулацията.Нямам си на идея кога ще ми дойде-по  женския календар би трябвало след  8 дни,аз още съм във ову..

Уау! Наистина е доста оплетено, но все трябва да се регулира и да не съвпаднат цикъл и овулация.

# 364
  • София
Не помага водата, нито мазното, а преди винаги е помагало последното.
Благодаря, bubanka!
Пробвай с кисело, на мен то винаги ми убива апетита. Вода с лимон или чай с лимон. В сезона, когато има грейпфрут хапвам от него - горчиво киселият вкус също ми убива апетита. В това число и черно горчиво кафе. За съжаление от него му се разхлопва сърцето.

# 365
  • София
Пълна обърквация  при мен този месец. Менструацията ми продължи две седмици ,веднага  след нея-започна овулация(аз усещам винаги),днес -ден 20 съм със болки в яйчниците-случва се в края на овулацията.Нямам си на идея кога ще ми дойде-по  женския календар би трябвало след  8 дни,аз още съм във ову..

Уау! Наистина е доста оплетено, но все трябва да се регулира и да не съвпаднат цикъл и овулация.
нищо оплетено няма освен понятията.
овулацията не продължава дни наприемр.
менструация продължаваща две седмици си е проблем и е добре да се посети гинеколог, за да се разбере защо.

# 366
Да попитам по кое време на денонощието е най-добре да се взема вечерната иглика? Освен, че ми прескочи миналия месец и ме болят гърдите преди цикъл, но това си е било винаги, нямам никакви други симптоми.

# 367
  • тук и там
Объркаха ми се фазите заради 14 дневната менструация. Не ми се беше случвало до сега-но ето че и това стана. Ясно че е един ден овулацията-но общо взето говоря за дните около същинската овулация- със прилежащите симптоми -като "плодороден прозорец " са  обозначени в календара ми. Ще видя този месец как ще е. Така или иначе ще се ходи на гинеколог де..

# 368
  • Бургас
Мдаа, чета ви от доста време, и явно съм си за тук!
На 41г съм от няколко години съм със ниски естрогени и високо ФСХ, оредяване на косата, проблеми със съня. От редовен обилен цикъл с продължителност 7-8 дни стана от 2 месеца на 4 дни с нормално кървене, но с 3-4 дни зацапване преди цикъл. Нямям горещи вълни.
Но заради ниския естроген особено преди цикъл се чувствам много зле. Сменям постоянно настроенията, чак не се понасям.... Пия вечерна иглика и черен кохош + витамини. Май така съм по добре....
Ще ходя при ендокринолог за хормоните. Гинеколога според ехографа не съм в никаква пременопауза, обаче хормоните показват друго..

# 369
  • тук и там
То проблема е че покрай тези зацапвания не знам кога ми е 3 ден от менструацията..Не мога да хвана кога във коя фаза на цикъла съм. Реално нормално кръвотечение имам 3 -4 дни, ама със зацапванията -цикълът ми откарва между 9-14 дни... Едва ли резултатите ще са коректни. Може би анти мюлеров хормон има смисъл да пусна само,той мисля че можеше по всяко време на цикъла..

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 16:15 от Kaisia

# 370
  • Бургас
То проблема е че покрай тези зацапвания не знам кога ми е 3 ден от менструацията..Не мога да хвана кога във коя фаза на цикъла съм. Реално нормално кръвотечение имам 3 -4 дни, ама със зацапванията -цикълът ми откарва между 9-14 дни... Едва ли резултатите ще са коректни. Може би анти мюлеров хормон има смисъл да пусна само,той мисля че можеше по всяко време на цикъла..
м
Мисля че се смята денят от същинското кървене за първи ден от цикъла. Другото е просто зацапване, не е цикъл.

# 371
  • София-Младост
Попаднах на тази статия:
https://www.jenatadnes.com/po-zdravi/kogato-estrogenat-dominira/ … Ka4onHKouAhLNmqBE

И в тази връзка да попитам, пили ли сте Витекс и отзиви съответно.
Не знаех, че върбинката (вербена) има такива билкови свойства.
Мака...чувала съм я като част от т.нар. супер храни...към който съм леко предубедена.
Див ямс пих, но уви при мен нямаше някакъв ползотворен ефект...но беше преди повече от 5 години...освен отново да му дам шанс.

Естроген...за нивото му в организма ми дфакто се изследва Естрадиол, нали така?

# 372
  • Русе
Аз пия Витекс. Първият месец чудесно ми повлия но сега вече съм на второто шишенце и няма такъв ефект Sad Този месец дори усетих кога съм в овулация а не ми се е случвало никога.

На мен Естрадиол и Пролактин ми пуснаха.
Чудя се сега дали да не пусна и още някой хормон  newsm78

# 373
  • Добрич
Според публикации маката има естроген подобно действие /не мога да дам линкове, не съм записала/. Не зная защо в статията е спомената с обратно действие. На мен гинеколог ми я изписа, заедно с прогестеронов препарат. Приемала съм само мака, зарежда с енергия. Доста дълго я вземах, но след размисъл, че приемам мака, /с естроген подобно действие/,  а на тази възраст прогестеронът намалява, я спрях.
Всъщност маката не съдържа хормони и най-общо я дават, че спомага за постигане на хормонален баланс.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 13:58 от Вела

# 374
  • София
Тия дни си разучавах календара. Тенденцията е доста стремоглава при мен. От средата на 2017 до средата на 2018-та 25-26, че дори и 27 дни интервал. След това на 25 дни, а всеки трети месец на 23. Е този път подрани даже на втория месец. Бяхме на път и хич не го и усетих - с по една превръзка на ден :/ Сигурно трябва да се радвам, че е така и че нямам драстични странични ефекти, ама ми е криво. Поне още 3 години да изкарам ми се щеше (знам че е тъпо, все едно гоня някакъв план).
Освен да пускам хормони и според резултатите да се заредя със съответните билкови източници.

Общи условия

Активация на акаунт