Първа пролет пак настана и аз мечтая си да бъда вече мама!

• 23 932
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро, сладурки!
И при мен е мрачно, ветровите, студено, вали...
Йоанка, стискам палци теста да не е отчела, макар и малка, вероятността съществува, ако ли пък не, то закъснението да се дължи на наистина шантавото времв :*
Попаднах на една интересна и обнадеждаваща статия, споделям с вас, част от нея :
"Колко време е нужно, за да забременее една жена?
Мнозинството от двойки по света имат нужда от 3 седмици, за да имат положителен резултат. Може този период да е по-дълъг, ако са по-възрастни, имат определени нездравословни навици (като пушене) или страдат от състояние, което пречи на фертилността им.
Ето малко статистика относно времето за забременяване:
30% от жените забременяват на първия месец.
59 % от жените забременяват до 3-тия месец
80 % забременяват до 6-тия месец
85 % процента забременяват до 12 месеца
91 % забременяват за 36 цикъла/ 3 години след планирането
93-95 % забременяват за около 48 цикъла (около 4 години)

Ако се опитвате да забременеете, а опитите ви са безуспешни, е редно да се обърнете към специалист по репродуктивни проблеми. Разбира се, напълно вероятно е да забременеете без помощ, но ако зад неуспеха ви стои сериозен репродуктивен проблем, ще загубите много години в опити, които не бихте искали да пропускате. Ако сте над 35 г. и имате неуспешни опити да забременеете, най-добре е да си запишете час при специалист.
Колко двойки се обръщат за помощ, за да забременеят?
Около 90 % от двойките забременяват по естествен път, а 10 % от всички са с поставена диагноза безплодие. Между 93 и 95 % от двойките може би биха забременели естествено, ако продължаваха с опитите си достатъчно дълго. Но повечето от тях избират да се обърнат за помощ при специалист, за да ускорят процеса."

# 571
Здравейте, момичета. След моя - тест в събота от втората И, цикъл все още нямам. Супер се изнервих. Не мога да се свържа и с клиниката, за да знам как ще действаме нататък.
Въпреки лошото време и - тестове ви пожелавам приятен ден. Мисълта, че има и други хора, които се вълнуват покрай мен ме радва. Бъдете слънца в това мрачно време и обичайте живота.

# 572
Йоанка, след доки ще се успокоиш, сигурна съм. Жулиянка ти го е казала точно.
Слунчогледче, накара ме да се замисля....
Попи, много интересна статия.
Марианка, дано да не идва лелката, а теста да е фалшив Simple Smile

# 573
Някъде бях чела, че дори при наличие на О и идеални условия, шансът за забременяване е 25%.

Аз, въпреки положителния тест за овулация от вчера, нещо съм обезверена. Гърдите почват да ме болят веднага след О, а този месец няма и помен дори от леко неразположение в тях.

Jo, ако си наистина напрегната, най-добре си вземи почивка от темата и форума. Няма как да спреш да го мислиш когато по цял ден само това ти е пред очите и 100 кокошки дето сме се събрали тука, само за това говорим.

# 574
Йоанче, мила, ако имаш нужда да починеш, направи го! Психиката е най- важна! От опит пак казвам, този месец, в който си казах няма да правим опити, няма да правя тестове, няма да го мисля, ми се отрази страхотно! Само влизах да ви чета, да се порадвам на тестчета, да попия знания от вас и толкова. Почини си, имаш нужда, всичко ще е наред, момиче! Целувки
Jullliana, кой знае как се успокоява... може би в един момент стигаш собствената си граница на издържливост и си казваш " майната му, да става к'вото ще"... не знам, наистина.
Попи, благодаря за статията, мотивираща е! Зареди ме с още повече надежда! Kissing Face
Рокет аз съм чела даже за 6-12%, адски малко Tired Face , как така им става на хората от 1-вия път, страшни късметлии! За гърдите не му мисли, един път болят, друг не, знаеш как е. Стискам палци да си от тези 6-12-25% този месец Heart

Момичета, днес сутринта си ме боля ниско долу, лелката ще си дойде утре, също така и гърдите ми ме болят много по- малко от вчера! Ама аз и нямам други очаквания Grinning

JLo
ми изчезна Confused

Катинка92, аз тебе, момичеее си те чакам да съобщиш една новина скоро, целувам теее Heart

Пращам ви един красавец, който се е настанил при нас в офиса. 😍 Не е щъркел, но дано ни донесе късмет в групата

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 11:18 от E. T.

# 575
2 дни ме няма и едва ви прочетох. Да си прзная леко отгоре, отгоре беше.
Заразих се от майка ми, след мен се зарази и баба ми. Сега съм се самопоставила под карантина и снощи хилада пъти порторих на ММ да ходи в другата стая, че бързо и неусетно ще го повали. Ма той казва, че пие бира и няма начин.  😁
В опитите си да сваля тия 39.8 градуса, я смъкнах на 33.5 и помислих, че е развален термометъра. Мерих орално - показа 37 и нещо. Пълен парцал съм. Болницата ни е пълна и изпращат всички за домашно лечение, а исках баба ми да я приемат, че е на 80 и е много податлива. Всяка година е с пневмония.
Въпреки че не знам къде се намирам, съм най-добре (може би заради годините).
Йоанка, много те мисля теб, душичко златна. Ти си страшно позитивен човек и не мога да повярвам, че духът ти се е сринал така. Не искам да се отчайваш, че има много хора, които държат на теб. Като цяло не искам темичката да е една такава тъжна. Както казва Антонио Ресио (тези, които са гледали Новите съседи, знаят кой е той), „Сриваш ми бойният дух” Simple Smile
Пиша това вече половин час, защото наистина съм много зле, но искам да останете силни. Психиката е много важен фактор и ако мислиш, че като се откъснеш от тук и си дадеш почивка, ще се оправиш - давай.
На всички останали - успех.
Като се пооправя ще се включвам по-често.

# 576
Момичета, вчера през деня хапвах помело ,имаше вкус на кисело зеле (обожавам помело) вечерта хапвах айсберг салата,тя имаше вкус на пудинг 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

# 577
Момичета, вчера през деня хапвах помело ,имаше вкус на кисело зеле (обожавам помело) вечерта хапвах айсберг салата,тя имаше вкус на пудинг 🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

Ще ме умориш ! Joy

# 578
Сериозно 😃 без грам внушение 😏

# 579
Аз имам едвам забележима втора чертичка. Сега ще пускам май кръвен, за да видим какво става, като отида на АГ. Много съм притеснена, ще се побъркам 😕

# 580
    Аз имам едвам забележима втора чертичка. Сега ще пускам май кръвен, за да видим какво става, като отида на АГ. Много съм притеснена, ще се побъркам 😕
    Знаех си.
    🙂😘

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 12:43 от Sissy

# 581
    Може ли снимка, Йоана?

# 582
    Йоанкааааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!! Дай снимка и чакаме резултата от кръвния! Simple Smile

# 583
    След мъничко ама незнам дали ще се види. 😕

# 584
    Много хубаво, че се обади на АГ! Хайде миличка Джооо, аз чакам кръвния и вкарвам палците в действие. Знам, че ти е притеснено ама няма нищо страшно, щом ще те види и док! Hug

Общи условия

Активация на акаунт