Пробиотици - тема 2

• 151 240
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Кисело мляко и млечни не консумирам, защото после съм "бременна" в 5-тия месец. Иначе кисело зеле например обожавам. Но така или иначе при проблем лично мен ферментирали храни няма да ме оправят. Не, че МЛМ ще го направи, но хубавите пробиотици - да. Поне лично при мен действат. Но не самовката дето е по аптеките...

# 271
Здравейте.
Синът ми е на 18год , епилептик е , пие лекарства от 9 месечен , миналата година имаше проблеми със стомаха - редуваше запек с разстройство. Взех пробиотици ДопелХерц и червата нормализираха работата си, но ми се иска да му давам нещо "по-сериозно".
Храни се изключително лошо, много е злояд.
Знам , че много проблеми започват именно от червата , а той от толкова лекарства със сигурност има нужда от подобрение на чревната флора.
Бихте ли ми препоръчали продукт?
Благодаря.

# 272
  • Пловдив
За българите най-добрите пробиотици са Lactobacillus bulgaricus.
Давайте му истинско кисело мляко.
Или пробвайте с пробиотиците на ProLact, или Ентеросан.

# 273
Имаше период в който ядеше много кисело мляко, купувах домашно прясно и си го квасех, но явно му се насити и сега не иска.
Загледах тези два, но не мога да реша кой би бил по- подходящ.

На Ентеросан мисля , че имаше и за епилептици.

# 274
  • Пловдив
Аз ползвам само на прах.
Пролакт Фемили.
Разтварям си ги в топла водичка.

На Ентеросан ползвам стандартните, ако не съм отишла да се заредя с Пролакт.
А за всякакви грипове и вируси - Антивир форте (пак на Ентеросан).
Не мога да се доверя на капсули с n-на брой микроорганизми вътре, без доказана нужда да се пие някой конкретен.
Пробиотиците са ми слабост. Още преди да станат модерни ми беше мечта да се занимавам с производството им. И поработих малко в такава фирма.
Тогава на тези в кутиите, лактобацили, им казваха ентерална храна и се произвеждаха само за болници и изтощени хора от интервенции, операции и компроментирана имунна система.
Обикновените хора нямаше как да се снабдят с тях. Аз си пиех на воля директно от биореактора, но нямах право нито да изнасям, нито да си купя.
После се появиха Дафлорн (сегашните Пролакт) и аз вече 14г ги ползвам.
Вече има и на други фирми. В бг. Аз говоря само за нашите си - булгарикуса Grinning

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 16:05 от *ashley*

# 275

Не мога да се доверя на капсули с n-на брой микроорганизми вътре, без доказана нужда да се пие някой конкретен.

Какво имате предвид?

Тези , които съм показала, ако наистина правят това , което обещават , ще са чудесни за него.

# 276
Какво съдържат тези Ентеросан? Нито на сайта на производителя, нито на други сайтове намирам точно съдържание. Rolling Eyes Доста странно... и несериозно.

# 277
  • Пловдив
Съдържат Lactobacillus bulgaricus. И в зависимост от вида, още някой микроорганизъм.
Ето от сайта им инфо:

Vayallet, имам предвид вносните пробиотици с по 5-6-7-8 вида микроорганизми вътре.

# 278
Какво съдържат тези Ентеросан? Нито на сайта на производителя, нито на други сайтове намирам точно съдържание. Rolling Eyes Доста странно... и несериозно.

Е как да няма, като има
http://www.enterosan.net/bg/product/Enterosan-BULGARIA
Български са. Казват, че са много читави.
На самата опаковка има. Но чак подробно няма.
На някой продукит примерно в Софармаси на един пише пробиотика, ама пише и витамини, ама какви, не пишат.
А трябва. Има хора ги интересува даже и формата витамин каква е.
Ако се интересуваш, може да пишеш на производителя.

# 279
  • София
А защо е имуностимулатор, че и имуномодулатор?

# 280
  • Пловдив
Е, нали трябва да пише нещо, за да привлича масовката Grinning
Подведоха се да пишат такива думи, за да убедят хората, че и техния продукт го може.
Преди години не го пишеха.
А лактобацилите наистина имат научно доказан ефект на положително повлияване на имунната система. Не толкова бързо, колкото химическа добавка, но имат такъв ефект.
Това е като киселото мляко без консерванти. То с консерванти никога няма да стане, ама да пишем, че няма. Със същата логика на млечните продукти може да пише, че са без глутен.

# 281
  • София
Ами ако видя такова нещо аз пък не бих си взела точно, защото не пия имуностимулатори. Има доста хора, които и без заболявания също отказват ей така да пият.
Ако са решили, че тоя рекламен трик помага… ок

# 282
  • Пловдив
Хубаво е да се чете критично и ако сте тръгнали да избирате пробиотици, да се информирате малко по-задълбочено. Grinning
Но разбирам. И аз бягам от продукти с толкова "уау" ефекти.

# 283
  • София
Не приемам пробиотици с имуностимулиращ ефект нито съм виждала честно казано. Малко са се уляли с маркетинга.

# 284
  • Пловдив
То няма пробиотици без имуностимулиращ ефект. То това им е основният ефект.
Нали затова казват, че "здравето е в червата"?

Общи условия

Активация на акаунт