Времето изтече, месец МАРТ е вече - всеки чака с трепет своето човече.

• 26 880
  • 547
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Пробвай Колийф , доста майки ги хвалят , но пък са по-скъпички ! ✌

# 496
Ние днес бяхме на консултация - за 10 дни от предната консултация сме качили 600гр и сме пораснали с 4см. Вчера направихме 1 месец с прекрасните мерки 4,5кг и 52см. Много съм доволна Simple Smile

*Майчета, които са раждали нормално - месец след раждането нормално ли е шевовете да не са паднали още?

*И някоя да й се струва, че е зашита повечко от необходимото? ...........

# 497
Аз имам подобен въпрос, но към майките родили секцио. Доста бързо се възстанових, но от вчера, вече 20+ дни след операцията започна да ме боли коремът като при цикъл ниско долу. Също и лохиите намаляха, но за сметка на това са с неприятна миризма. Не е нещо нетърпимо, но си е като застояла кръв. Може би са глупави въпроси, но идея си нямам така ли се получава?

# 498
  • Canada
Ние днес бяхме на консултация - за 10 дни от предната консултация сме качили 600гр и сме пораснали с 4см. Вчера направихме 1 месец с прекрасните мерки 4,5кг и 52см. Много съм доволна Simple Smile

*Майчета, които са раждали нормално - месец след раждането нормално ли е шевовете да не са паднали още?

*И някоя да й се струва, че е зашита повечко от необходимото? ...........

Как разбираш, че не са паднали? Аз имам доста шевове, не мисля, че са повече от необходимото, ако това питаш де. Simple Smile

Нашият син почти не спи следобед. Когато е гладен и му се спи е ад. Много е крив. Ако пък е в период на усилен растеж адът е х2 Simple Smile Дърпа се от гърдата, пищи и не ще да суче, та даваме АМ в тези случаи. Скоро си купихме кенгуру - заспива в него за минути.

Аз нямам цикъл все още. Минаха 9 седмици от раждането.

# 499
Нашият момък днес почти не е спал. Сутринта около час и половина и следобяд в слинга за около час😳 направооо вече се чудех какво да го правя. Сега го изкъпах, яде и дано заспи вече ...
Иначе будува  по 2 часа следобяд и вечер по час някъде.
Конец видях , че ми изпадна един , но май имам още 🤷🏻♀
JAqui, лохиите не трябва да имат неприятна миризма. Бих отишла на преглед ✌🏻
Моите още не са свършили.. в събота ще станат 40дни. цикълът с бебе 1 ми дойде 9 месеца след раждането, та и сега не го чакам 😃

Последна редакция: пн, 22 апр 2019, 19:33 от Ducet0

# 500
Аз си напипвам шевове като се мия, а и ги видях.. Под "повечко зашита" нямам предвид брой конци, а самото зашиване на отвора...

За лохиите аз пък знам, че миришат кофти..
С 1вото дете кървях 40 дни, накрая само ми зацапваше и на 41-я ден ми дойде цикъла.

# 501
Аз имам подобен въпрос, но към майките родили секцио. Доста бързо се възстанових, но от вчера, вече 20+ дни след операцията започна да ме боли коремът като при цикъл ниско долу. Също и лохиите намаляха, но за сметка на това са с неприятна миризма. Не е нещо нетърпимо, но си е като застояла кръв. Може би са глупави въпроси, но идея си нямам така ли се получава?

Аз съм точно като теб и се чудех какво става от вчера съм пред дилема дали да звъня на лекарката при която раждах.

За мамите с колики проблем, аз въртях няколко вида капки и се отказах накрая да ползвам. От два дни сме само на чай от семена от копър. Почнах го преди около седмица и половина. Засега мисля че работи. Чая го приема майката.

Моят въпрос е относно кърменето. Малкия ми господин от 2 дни се храни по около 10мин. Сега обаче вече близо 3 часа се храним. Случва се за 2ри път. Цока цока и заспива вдигам да оригвам не се буди, слагам в креватчето рев....върти сучи иска цица, айде пак така.... И вече 3 часа съм закачена. Нормално ли е? Предния път беше 4 часа това Велико хранене. Иначе последните 2 дни по 10мин уж му стигаха и то на гърда, преди тея два дни бяха по не повече от 20-30 мин на двете.... Някой има ли такива ситуации?

# 502
  • Враца
Аз да кажа, че моите лохии на края също имаха неприятна миризма.
Em_ei утре ми е 40 ден и нямам вече конци, може би преди 10-15 дни ми паднаха всички. Даже не ме болше отдолу до преди да ми дойде, сега пак ме понаболва.
За зашитото, моят лекар ме пита дали ще раждам още деца и като казах не, той каза на колегата си да ме зашие повечко та да стана хубава Grinning каквото и да значи това. Та може и теб да са те позакърпили повече Simple Smile. Само не знам като се престрашим с ММ за подновяване на любовния живот, как ще е.

За спането на бебчовците, моята си будува постоянно. През повечето време от деня си придремва. Има може би 2 дрямки за по час и другото е придремване и мрънкане. Интересното е, че вечери не заспива след баня, а 3 часа след това.

# 503
Това може да е полезно, както и целия блог на хедра 😊 https://www.namama.bg/article/rejimat-na-karmenoto-bebe/

# 504
37 дни от раждането ми е (естествено). В банята най-вече чувствах дисконфорт. Вчера ми паднаха още два конеца и после в банята се чувствах по добре. Лохиите накрая преминаха в жълтеникава течност. Преди два дни обаче зверски почнаха да ме болят яйчниците и от тогава кървя с бистра кръв, но много слабо (като първи ден цикъл). Само се протривам с тези превръзки.
При мен също се случва да яде и да пищи. Хем е хладна, хем я боли коремчето. От 5 дни няма нормален сън. И всеки път като се пробуди почва да си яде юмрука като най-гладното дете на света. Съответна я слагам на гърда. Веднъж наистина яде, веднъж се лигави, друг път напълно заспива. По едно време се бях филмирала, че не ми е хранителна кърмата. Обаче, ако беше така нямаше да спи изобщо (ни вечер, ни денем). Другата седмица сме на лекар за ваксина. Ще помоля педиатърката да я притегли за мое успокоение.
Както бебчо, така и аз пием чай от копър и други семена от раждането. Давах й и Коликид и понякога Линекс. От днес почнах Колийд и Линекс. По принцип зная, че коликите няма как да се избегнат. Но като я гледам как се мъчи часове наред, реве, става червена, не може да спи, боли я като яде - ми се къса сърцето. А след 3 часа така и нервите. За това, ако се наложи и 10 вида ще сменя, ако има поне малка надежда да я облекчи.

# 505
Относно спането, бебето си имаше мнооого хубав режим: последно хранене в 11, заспиваше към 12 и събуждаше се към 6-7. Ама днес какво му стана незнам, събуди се в 2 и три часа беше с едни отворени очи Joy  много се надявам да си възстановим режима Joy

Моя слинг днес пристигна и надявах се днес да се пробваме да се носим, обаче времето пак е кофти.. Cry

# 506
Ние вчера бяхме на контролен (на 3 седмици) - 3730 и 52.5 см. Явно цялото посещение е било много изморително за него, защото пропусна вечерното будуване и изведнъж света стана голям и интересен в 2 през ноща. Иначе последните дни будува преди обяд и вечер.
Аз съм разждала секцио, лохиите ми намаляха и са по - кафеникави и от няколко дни усещам на моменти болки като при цикъл. Дано не ми дойде скоро.

# 507
Как така вашите бебчовци  си направиха режима и по 6-7 часа не се събуждат гладни...? Моето бебе на 2 часа огладнява, рядко на 3. Вечер спи добре, но пак и давам на 2 часа. Вече сме на 36 дни, сама ли ще си изгради режима или аз трябва да помогна? Сърце не ми дава да я държа гладна за да спазвам някакъв час... Мисля, че до края на втори месец може и така да останем, а след това се надявам сама да разреди храненията.

# 508
Завиждам на мамите с бебчета, които не се будят нощем за ядене. Ние си се будим на 3часа, а от няколко дни си откри ръцете и само ги бута в устата..така се разбужда по-бързо и започва много да се ядосва. Някой път и след час и половина се буди, вече не знам какво да я правя. На смесено хранене сме и не и е малко яденето. Биберон не иска. Иначе през деня навън в количката може и 5часа да спи гадта 🤣
След 1 седмица ставаме на 2 месеца.

# 509
  • Варна
И ние си се будим вечер . Понякога прави пауза от 21:00 до 3:00 ..
Мамите които кърмят , дойде ли ви цикъла ? До колкото знам при кърмене не идва цикъл та на това се надявам ..

Общи условия

Активация на акаунт