Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 475
  • 811
  •   1
Отговори
# 735
Ами аз мен голям плюс на холокухнята на Иван Асен  е, че боксът е светъл, а холокухнята е почти квадратна, помещения тип коридор с тъмен бокс на късата страна за мен е  неприемлив компромис, докато спалня 11 кв е приемлив - за ЧС е обратното (макар че тя е инат  няма да признае, че е приемлив компромис за нея, а ще твърди, че даже е по-добре да е тъмен Wink). Разбира се  се, най-добре и светъл бокс, и голяма спалня, ама НС на това  място с тези две неща ще е доста над тази цена, която и така в никакъв случай не е масова.  

Което показва, че сме различни, но аз не те преследвам да те нападам под път и на път и да обиждам избора ти, нали?

Относно компромиса - няколко страници по-напред изложих много изчерпателно всичко по въпроса, няма да се повтарям, можеш да го намериш. Казах, че най-доброто и за мен е прозорци по две съседни страни, но за да си вместя всичко както искам тогава ми трябват не 30, а 40 квадрата хол. И то отново с определени съотношения на стените, а ако го няма сигурно и повече от 40 ще ми трябват. Освен това ще ми трябва външен/ъглов апартамент. Обаче основата на концепцията ми е за компактно и вътрешно жилище с една външна стена. Е, при това положения няма как иначе. Това съм казала. А що се отнася до вкуса - казала съм, че прозорец по средата на плота на кухнята, над мивката обикновено, не мога да приема. Т.е. наистина светъл бокс с пряко осветление на плота не харесвам не на инат, а по принцип.

Компромис всеки прави някакъв, но по реда на приоритетите тъмният бокс ми е най-малката грижа. Писах и това, че избирах измежду три жилища, две от които бяха ъглови, с квадратни холокухни и прозорци на Г (две съседни страни). Всяко можех да взема, и парите бяха сходни, и квадратурите, ама си взех тъмния бокс, защото за мен е най-малък компромис.

П.П. Показаното от Нико е много найс. Има си всичко, което трябва, че и отгоре. Ама не ми се връзва с концепцията по основните показатели. Даже и не питам колко струва, все едно няма да ми се дават толкова, даже и да мога да си позволя да ги дам Mr. Green

# 736
ЧС, щом призна, че е компромис, стискаме си ръцете Simple Smile Това беше целта на преследването, защото едно е да кажеш, че си направила приемлив за теб компромис (за други може и да не е приемлив, разбира се), друго е да твърдиш, че компромис всъщност няма и това обективно е перфектното решение.  
Абе аз имам спомен, че ти беше казала, че това е било останало от всички други последно, само то на акт 14, когато сте вземали, и си се чудила защо е останало, ама може и да бъркам.
И двата  на Иван Асен са тристайни -всъщност, едит, показани са различни  конфигурации на плочата на различните етажи, но всички включват бокс с прозорец и квадратна  холокухня

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 15:25 от Анонимен

# 737
ЧС, щом призна, че е компромис, стискаме си ръцете Simple Smile Това беше целта на преследването, защото едно е да кажеш, че си направила приемлив за теб компромис (за други може и да не е приемлив, разбира се), друго е да твърдиш, че компромис всъщност няма и това обективно е перфектното решение.  
Абе аз имам спомен, че ти беше казала, че това е било останало от всички други последно, само то на акт 14, когато сте вземали, и си се чудила защо е останало, ама може и да бъркам.

Компромис е по принцип, ако нямаше други ограничения. Но с оглед на важните ограничения от концепцията "апартамент за старини" това е единственото възможно,  даващо ми всичко което искам на ограничена площ. Все пак на около 30 квадрата имам сходна функционалност с показаната от Нико (в малко по-малък мащаб, но достатъчна). Е няма как да стане това в квадратен кухньохол. Т.е. след като съм приела концепцията, компромис няма, защото това е най-доброто в нейните рамки.  То ако не беше така защо да купувам и да ми стои сега едно празно жилище и да му плащаме данъци и разходи? Човек понякога си хареса обувки, чанта или дреха и си я купи и без да му трябва, ама не го прави ако не му харесва, нали? Дано съм била ясна.

Никога не съм влизала в особени детайли, но имаше три жилища на моя етаж и две на високо. Високите ги отсвирихме веднага, то и едното беше много голямо, а за тези на етажа имахме някои спорове с половинката, но практичността надделя. В квадратния хол не можеше да се направи добра конфигурация, а и родителската спалня в другите два беше широка само 300 см, а в нашия 315. То всъщност от тази спалня започна всичко - видяхме я случайно, почесахме се, обсъдихме и звъннахме на строителя. Просто за да купим спалня ние искаме да имаме два и нещо за дължина на спалнята, 60 см за пътека и после останалото за скрин с телевизор над него. Е, 315 см е абсолютно минималната ширина, на която се получава това. И така - заради спалнята гледахме останалото, харесахме го и купихме. Това е пълната истина Grinning

# 738
За много пари, заделени за жилище ( специално уточнение за ЧС Simple Smile), могат да се вземат всякакви неща, за всеки вкус. Тук говорим за масовото НС и СС на аналогично място в масов квартал, и за мен крайният баланс не е в полза на НС, и понеже и други са го забелязали, затова и има такива обобщения. А е ясно, че има НС с перфектни характеристики, но за 400-500 К евро на сегашната конюнктура - който ги е заделил за жилище,  ще си вземе такова. А има и места, където НС просто няма. Но това са изключенията, а ние обсъждаме правилото.
Някой назад се интересуваше от моето жилище - ще кажа само, че сме се доближили максимално до своите критерии за жилище.
Имам приятели, които живеят в 67 м2 и казват, че жилището им се доближава максимално до техните критерии. Други наши близки живеят в къща с голям добре озеленен двор и голям басейн, и също са много доволни от имота си, и не искат да се местят. Та с две думи последното твое изречение не дава никаква представа дали имота ти е хубав или не.

# 739
Имотът й е достатъчно хубав, за да задоволи нейните изисквания, не моите или твоите Нико.

# 740
  • Варна
Това последното разпределение от Нико, тази квадратура за 250К евро трябва да бъде стандарта и ще задоволи повечето хора. И изобщо не е непостижимо, ако я нямаше алчнотията.

Сега се загледах в другите стаи от по 30м2 - хахааха ми то това са цели три кутиики : ) - направо може да се продават като отделни апартаменти : ))))

Обаче трите бани/wc ми пълнят душата! Даже има още едно само wc.

Представих си се как живея там. Запазвам си картинката!

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 15:48 от BVAR

# 741
Ето пример за жилище, което ми харесва много:
- изложение юг/изток
- добри размери на стаите
- холокухня
- колкото слални, толкова тоалетни
- без преходи
- висок клас сграда
- хубав район (изгрев)

# 742
Имотът й е достатъчно хубав, за да задоволи нейните изисквания, не моите или твоите Нико.
Ама аз точно това казвам. На моите приятели живеещи с дете в 67 м2, апартамента им според тях е достатъчно хубав за да задоволи техните изисквания. Факт е разбира се, че те не разполагат със средствата на другото приятелско семейство живеещо в огромна къща и притежаващо много добре обзаведен апартамент (160 м2) в най-хубавата част на Яворов.

# 743
Добре, но приеми че не всички имаме желание да постваме снимки от къщите си, да си показваме холовете, гледките и прочее, а и това само по себе си нищо съществено по темата не доказва, защото всеки може да се представи за всеки и да пуска някакви златни апартаменти, които не е и помирисвал. Някои от нас са по-обрани и казват какво на ТЯХ им харесва. Ето, аз имам големи прозорци в кухнята, цели два на съседни стени, под единия е мивката ми, чета че Черна станция не харесва така, ами може, на мен това ми допада и така съм си направила кухнята. Не се впускам сега в някакви тиради как тя няма вкус или пари или нещо друго. Тя пък си е направила жилището да й е приятно и уютно на нея. Сега тук да си мерим....квадратурите и възможностите в анонимен форум няма никакъв смисъл.

# 744
На любопитните ще кажа, че нямам навик да развявам из форуми материалните си придобивки. Може би е странно за някои хора, други може би си мислят, че щом не се хваля, нямам с какво - все ми е тая.
Тук се обсъждат имоти и колкото и да е субективно усещането за добър имот, все пак има някакви обективни параметри, и за тях става въпрос, и тях обсъждам. А какво  аз, Х или У имат или нямат, не мисля, че интересува някого или поне мен не ме интересува.
милитана, точно.
Аз на тъмно хич не вирея и нещо като на ЧС няма да обитавам, ако имам избор. Тя пък си го харесва,  а и казва, че  не готви. Ми хубаво. Но обективно погледнато, е по-добре да е светло в помещението, в което пребиваваме дълго, отколкото да е тъмно - така казват и докторите, и архитектите. А че различните хора имат различна поносимост към тъмни помещения, е така, и всеки се съобразява може или не може да направи този компромис.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 16:17 от Анонимен

# 745
  • Варна
Хубаво е да се четат точно такива коментари - разумни - като предишните 2. Изкаваш си мнението, но без да обясняваш другия как бил такъв и онакъв. Понеже имам поглед върху старите проектантски орагнизации, може би не е лошо да се замисли човек, защо старите жк изглеждат така и са еднакви - защото се спазваха определени принципи. Повечето са с ориентация изток-запад, за да се ползва слънчевата светлина макс. На прилично разстояние , за да не се засенчват блоковете, като това се съобразява с височината. Когато се правят севр-юг разположения - което е много рядко, се правеше така ,че или апартамента със северни стаи има и задължително южни, или ако е само с едно изложение - то е юг. Стълбищните клетки са задължително на север.

Сега казаха - ааа тия неща нямат значение и какво ме ( тука нецензурна дума, сещате се коя е) нали няма аз да живея там. Винаги ще има кой да го купи и т.н. приказки в този дух.

И докато преди беше стандарт даже и най-лошото жилище да има такива параметри - за изложение , слънчева светлина, сега се смятат за лукс и по-висока категория. Ето това не е хубаво, че сами смъкваме нивата.

Имаше коментар за 9м2 кухня да се завреш - а много ли е хубаво да се завреш в 9м2 спалня - както се предлагат сега? Т.е. имаш холокухня с много тъмни части, което също за мен си е чиста кухня и хол няма и една спалня 9м2 - това би трябвало да е само временно жилище за 6 месеца и да не се предлага за постоянно живеене.

После се чудите защо имало толкова психясали хора. Ей за това.

Това ,което сега се проектира в разпределенията, преди беше забранено.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 16:51 от BVAR

# 746
  • София
Попеа от 10 страници "чопли" ЧС и накрая обявиха коментара й за независим и акуратен. Смея се с глас. Все едно Нико да ми каже, че съм пернишка селянка, а аз да опрствам със страници че не съм. Ясна е работата, задоволете се с това, което можете и да продължим напред. Ето, аз си казах, че къща в Бояна ми е над нивото, пък мога да си плюя колко сенчесто и снобарско е там.
Така и с Врабчо. С 60к евро за апартамент търси и видяла какво има на пазара. Може да плюе навсякъде колко е гадно всичкото НС и трите форумни птици да й пригласяме Wink Ама нещата са по-различни

# 747
BVAR можеш ли да дадеш пример за желище като това, което описваш:
холокухня с много тъмни части, без хол и една спалня 9 кв м

# 748
  • Варна
Сега веднага не мога да ти дам. Периодично съм разглеждала и съм виждала такива.  

Ето намерих от раз едно не хубаво жилище като разпределение.
Първо холо-кухнята е по-малка даже от панелен хол+кухня ( там са някъде 29м2, но разделени 20+9)
А тези 12м2 на спалнята са лъжа - направо са си 10м2 и при това с тези стени и прозорци нямаш много опция за обзавеждането.

А това има ли нужда от коментар? По норматив минава за студио, а ти се продава като двустаен. Това трябва да е подсъдно.

Ей тия двата апартамента , ако са обединени ще има един нормален.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 17:12 от BVAR

# 749
Но обективно погледнато, е по-добре да е светло в помещението, в което пребиваваме дълго, отколкото да е тъмно - така казват и докторите, и архитектите. А че различните хора имат различна поносимост към тъмни помещения, е така, и всеки се съобразява може или не може да направи този компромис.

Това никой не отрича, но обикновено хората обитават къта с меката мебел и телевизора, а не кухненския бокс Twisted Evil А в дългия кухньохол въпросният дневен кът е на съвсем светло, навътре е боксът и, вервай ми, изобщо не пребивавам дълго там. Отивам да си направя кафе, или да си сипя вода, или да си взема нещо от хладилника и това е. Ако готвя се застоявам по-дълго, ама аз готвя вечер, когато 7-8 месеца в годината все едно трябва лампа, колкото и прозорци да има.

Показаното от BVAR e наистина гадно, но да се запитаме защо има такива недоразумения? Ами защото се търсят. Ако купувачите ги бойкотират ще изчезнат или ще се продават на много ниски цени, ако архитектурно не могат да се избегнат. А щом се купуват - не е виновен Хасан, че яде баница Twisted Evil

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 17:22 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт