Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 673
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, има ли някоя от вас, която да има склонност към образуване на прекалено удебелена лигавица. Примерно 15 ,17 или 20 мм? Правили ли сте хистероскопия заради подобно нещо, без да е имало полип? И ако да, после имахте ли успех със забреняването.
Аз съм с четири инвитро процедури до момента, неуспешни. Имам една хистероскопия и две лапароскопски. Сега евентуално говорим с доктора за още една хистероскопия и съм в чудене дали има смисъл.
Мерси.

# 436
Аз гледам малко субективно на нещата, но за мен хистеро винаги има смисъл. Дори сега, след раждането обмислям да говорим с док за хистеро,  да видим какво е положението преди повторни опити.

# 437
  • Пловдив
Аз съм с такава лигавица - 15-17 и имам две хистероскопии, но с полипи. През ноември сложих спирала и не мога да кажа за забременяването.

# 438
Дебелата лигавица може ли да създава проблеми при забременяване? На мен винаги ми казват, че моята е дебела и идеална за имплантация. Не помня размери...Иначе махах полип в края на февруари, но за лигавицата никога не сме коментирали. За първи път се замислям като ви чета сега.

# 439
Ами да,  когато е прекалено дебела, не е добре. Води се презряла. И аз скоро разбрах. Между 8  и 13 мм се води хубава лигавица за имплантация. При мен на единия трансфер беше 21 мм, тогава ми казаха, че това не е добре и пречи за имплантирането. Аз си представям, че евентуално по време на цикъл не успява да се изчисти лигавицата, а остава част от нея, започва да нараства за следващия цикъл и достига голяма дебелина. Може би и за това се предлага хистероскопия. Още не съм обсъждала подробно с доктора.

# 440
Здравейте момичета. След неуспешен ЗЕТ съм и преди да продължим със следващ ЗЕТ смятам да обсъдя с лекаря дали не е добре да направим една хистероскопия. Той каза, че ще иска да направим имунологична биопсия, но предвид факта, че даже не настъпи имплантация си мисля и за хистеро... При мен също имат съмнение за еднорога матка и с тази процедура мисля, че и това ще се изясни. Имам секцио, след това кюртаж (заради мисед), след това лапаро заради хидросалпингс и махане на едната тръба и след всички тези процедури смятам, че ще е полезна една хистероскопия най малкото за да се огледа за сраствания след всички други предходни манипулации и процедури... Исках да попитам знаете ли колко време след хистеро може да се направи ЗЕТ?Ако някой е правил хистеро в Надежда или при Шефкетова в Токуда моля за инфо как минава процедурата, нощува ли се там, каква е цената... Питам за двете клиники защото още не съм решила при кого ще продължа...

# 441
Здравейте момичета. След неуспешен ЗЕТ съм и преди да продължим със следващ ЗЕТ смятам да обсъдя с лекаря дали не е добре да направим една хистероскопия. Той каза, че ще иска да направим имунологична биопсия, но предвид факта, че даже не настъпи имплантация си мисля и за хистеро... При мен също имат съмнение за еднорога матка и с тази процедура мисля, че и това ще се изясни. Имам секцио, след това кюртаж (заради мисед), след това лапаро заради хидросалпингс и махане на едната тръба и след всички тези процедури смятам, че ще е полезна една хистероскопия най малкото за да се огледа за сраствания след всички други предходни манипулации и процедури... Исках да попитам знаете ли колко време след хистеро може да се направи ЗЕТ?Ако някой е правил хистеро в Надежда или при Шефкетова в Токуда моля за инфо как минава процедурата, нощува ли се там, каква е цената... Питам за двете клиники защото още не съм решила при кого ще продължа...
Лекарят който е направил хистероскопията, казва кога може да се прави трансфер. Зависи какво е правено, преценката е на лекаря.
За конкретните клиники, за к. питате нямам опит...

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 23:49 от kiki_7

# 442
Здравейте някой знае ли дали с хистероскопия може да се махне тръбата която пречи или само с лапароскопия Благодаря

# 443
Хистероскопията е с достъп през влагалището с хистероскоп и в този смисъл не мисля, че е възможно да се премахне тръба.

# 444
С хистеро не се махат тръби.

# 445
Благодаря

# 446
  • София
Преди време някой беше писал че с хистероскопия са ги запушили откъм матката. Но може би не е приложимо за всички, трябва лекар да прецени.

# 447
Ако има хидросалпинг и трябва да се отстрани, това няма как да стане с хистероскопия.

# 448
Здравейте! В края на янури ми направиха хистероскопия за отстраняване на миомен възел. Тъй като възелът беше дълбоко в стената на матката, отстраниха само част от него, другата част си остана. Лекарят ми каза, че може сама да изчезне или ще се наложи втора манипулация. Към момента съм в цикъл - третият след хистерото. Проблемът е, че е страшно обилен, с много съсиреци, вече 5-ти ден не спира. В края на седмицата съм на лекар, но искам да попитам какъв беше цикълът ви след процедурата?

# 449
Здравей, _Runaway_
На 4 март ми направиха хистероскопия за отстраняване на миомен възел, разположен в кухината на матката. Заедно с това бе премахнат и полип. На следващия ден след операцията, лекарят ми изписа антибиотик превантивно, това бе деня на изписването ми. Следващият ми цикъл настъпи с 5 дена предварение, но без съсиреци и без да е обилен.

Общи условия

Активация на акаунт