Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 606
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, вчера мина и моята хистероскопия, правиха ми и цветна снимка в "Надежда". Само, където се притеснявах. Д-р Стаменов ми махна миомен възел, открил е и много полипи по матката, но като се събудих изобщо не ме болеше, само лек дискомфорт като когато ти идва цикъла и всичко премина за 10-15 минути. Няма страшно, на тези, които им предстои изобщо да не се притесняват.Simple Smile

# 541
  • Пловдив
Здравейте,
В понеделник ми махнаха полип от шийката на матката, още нямам епикриза, но резултатът от хистологията излезе онлайн и много ме озадачава.
"Хистологично изследване :     Пролиферативен ендометриум."
Това възможно ли е, все едно не е изследван полип, така ми звучи. Някой сблъсквал ли се е с такъв резултат?

# 542
Здравейте,
В понеделник ми махнаха полип от шийката на матката, още нямам епикриза, но резултатът от хистологията излезе онлайн и много ме озадачава.
Това възможно ли е, все едно не е изследван полип, така ми звучи. Някой сблъсквал ли се е с такъв резултат?
Това означава, че или не е махнат полипа, или не е имало. Ендометриума е нормалната лигавица на матката. Не помня какво пишеше на моя, но думата полип фигурираше.

# 543
  • Пловдив
И аз съм на мнение, че нещо не е както трябва и ще отида на преглед при друг гинеколог, а полип имаше със сигурност, потвърден от други двама доктори. В тази връзка, препоръчайте ми някой аг за Пловдив, но да не работи в Торакс, защото там ходих да го махам и искам да е независим, за да ми каже как реално стоят нещата, по възможност да работи с направления. Знаете ли колко време след абразио може да се прави гинекологичен преглед?

# 544
  • Пловдив
Аз ходя при д-р Ямаков. Има кабинет, работи с касата и оперира в Св. Георги.
Изключително доволна съм, един от най-добрите онко-гинеколози. И двете ми хистероскопии са при него.

Къде и при кого си правила манипулацията?

# 545
  • Пловдив
Аз ходя при д-р Ямаков. Има кабинет, работи с касата и оперира в Св. Георги.
Изключително доволна съм, един от най-добрите онко-гинеколози. И двете ми хистероскопии са при него.

Къде и при кого си правила манипулацията?
При Паскалева в Торакс. Преди две години съм махала полип при Христо Кунчев пак в Торакс и бях изключително доволна, но той вече не работи там и реших да се доверя на друг специалист. За първия полип , който беше на шийката, Кунчев ми прави и хистероскопия за да огледа и матката (откри се и там един), но изобщо не сме обсъждали дали да прави хистеро или не и аз мислех, че това е стандарт при махане на полип. Очаквах и сега да бъде така, но се потресох като си взех епикризата и там пишеше само за абразио (сега пак на шийката беше полипа). В епикризата пише, че е имало "фрагменти от полип и лигавица", които са изпратени за хистологичен анализ, а резултатът от хистологията не казва нищо за полип. Меко казано съм бясна и нямам търпение да отида на преглед при някой, за да ми каже какво е положението. Най ме е яд, че нямам хистология за вида на полипа, това е направо престъпно! (А може да се окаже, че още си е там, изобщо не го изключвам като вариант.)

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 23:40 от mimoce

# 546
Добре де, защо не си избирате лекари, които дават запис от процедурата? Сега пада една чуденка, притеснения.
Аз писах назад, че е мн важно кой ще ти прави хистерото, но веднага ме заплюха, защото било рутинно.

# 547
И аз съм на мнение, че нещо не е както трябва и ще отида на преглед при друг гинеколог, а полип имаше със сигурност, потвърден от други двама доктори. В тази връзка, препоръчайте ми някой аг за Пловдив, но да не работи в Торакс, защото там ходих да го махам и искам да е независим, за да ми каже как реално стоят нещата, по възможност да работи с направления. Знаете ли колко време след абразио може да се прави гинекологичен преглед?
Здравейте, аз преди месец правих хистеро в Селена Пловдив при д-р Даниел Ставрев но според мен който и лекар да изберете в тази болница ще сте доволна. На мен ми махнаха два полипа, защото от стимулацията при инвитрото се появиха и пречеха за трансфер. Платих 450лв.и то по здравна каса. Условията са добри, даже те захранват и има рехабилитатор, който ти помага да станеш след упойката.

# 548
Здравейте,
Правиха ми хистероскопия преди 9 дни. Още имам леко кървене примесено от време на време с някакви нишки. На хистологията излезе миомен възел, явно е бил много малък, защото не се е видял на ехограф.
При вас колко време беше кървенето. Доктора ми каза ,че е нормално до 10-15 дни. То даже не е кървене при мен, а просто леко зацапване, но имам чувството ,че няма да спре ... Назначи ми преглед чак след един цикъл .

# 549
Здравейте,
Снимай цялата страница на хистологията. Имам чувството, че не си разбрала нещо.

# 550
Здравейте,
Правиха ми хистероскопия преди 9 дни. Още имам леко кървене примесено от време на време с някакви нишки. На хистологията излезе миомен възел, явно е бил много малък, защото не се е видял на ехограф.
При вас колко време беше кървенето. Доктора ми каза ,че е нормално до 10-15 дни. То даже не е кървене при мен, а просто леко зацапване, но имам чувството ,че няма да спре ... Назначи ми преглед чак след един цикъл .
Не се притеснявай, ще спре скоро. Аз също имах кървене и болки около 8 дни. Вземай всеки ден вит.Ц и но шпа ако имаш болки.

# 551
Здравейте,
Не се притеснявай, ще спре скоро. Аз също имах кървене и болки около 8 дни. Вземай всеки ден вит.Ц и но шпа ако имаш болки.

Болки изобщо не съм имала даже ,обаче вече 9 дни тече по малко кръв, по скоро като зацапване. Имам чувството,че никога няма да спре.
Аз имах истмоцеле и го изрязваха.

# 552
  • Пловдив
И аз имах зацапване 8-9-10 дни, мисля, че е нормално.

Stanislava89, какво значи истмоцеле?

# 553
И аз имах зацапване 8-9-10 дни, мисля, че е нормално.

Stanislava89, какво значи истмоцеле?

Изтъняване на предната стена на матката ,води се дефект след секцио се получава при някои жени. Аз явно съм от "късметлийските". Оказа се ,че съм имала и някакъв малък миомен възел , поне това излезе на хистологията, защото на ехограф не са го видели, а ходих при двама доктори и видяха само това истмоцеле. Оплакването ми беше ,че след цикъл продължава зацапване с дни. Оказа се ,че там се събира кръв , която не изтича. Съответно това трябва да се изреже, за да се образува нова тъкан. Не знам дали го обяснявам правилно.
Та сега вече 9-ти ден имам някакво зацапване и чакам да спре .

# 554
  • Пловдив
Снимай цялата страница на хистологията. Имам чувството, че не си разбрала нещо.
За съжаление няма какво да не съм разбрала, копирам директно от онлайн резултата:

Дата: 2020-07-23

Хистологично изследване :     Пролиферативен ендометриум.
доц. Анави

Резултатите от изследванията не са диагноза, а само основание за такава. Консултирайте се с Вашия лекар!

Общи условия

Активация на акаунт