Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 600
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Няма “хистеро” без камера Stuck Out Tongue Winking Eye
Хистероскопия идва от гръцките думи хистеро, което означава матка и скопео, което означава да погледна!
И какви са проблемите, които може да си докара след кюретаж?

Станислава зависи какво ти е правено. С две хистероскопии съм но не съм имала силно кървене, нито пък е продължило дълго. И щом лекаря ти казва, че няма нищо обезпокоително, не знам защо си пълниш главата с глупости Simple Smile.
Не е силно, просто като зацапване, Ами махаха ми миомен възел и ми изрязваха истмоцеле. Ами не се опитвам да си пълня главата с глупости, просто ми е притеснено. Мислех че ще имам кръв 4-5 дни, а вече станаха 11. Исках да видя дали при някой е продължило толкова дълго.
При толкова много неща няма как да нямаш кървене и при всеки е индивидуално. Не можеш да се сравняваш с другите, на всеки са правени различни процедури и на всеки тялото реагира по различен начин. Доктора вече ти е казал, че това е нормално.

# 571
Станислава, аз също кървях 10-11 дни. При мен имаше доста рязано и горене. Нормално е.

# 572
Станислава, аз също кървях 10-11 дни. При мен имаше доста рязано и горене. Нормално е.

Прим мен вече 17-ти ден продължава слабо течение , примесено с кръв . Писах на доктора дали е нормално, а той само каза да ида в понеделник на преглед и сега така ми е притеснено ...

# 573
Не се безпокой. Обикновено е обезпокоително ако е силно кървене, температура, втрисане и течение с миризма.
По всяка вероятност иска просто да те види за да се увери, че всичко е наред.

# 574
Не се безпокой. Обикновено е обезпокоително ако е силно кървене, температура, втрисане и течение с миризма.
По всяка вероятност иска просто да те види за да се увери, че всичко е наред.

Благодаря за успението, нямам нито един от изброените симптоми освен леко кафеникаво зацапване. Дано да е наред , че и без това толкова трудно намирам ,кой да гледа децата за да се добера до лекар. Просто е ужас.

# 575
На твое място не бих се безпокоили.

# 576
Скрит текст:
Здравейте,
Правиха ми хистероскопия преди 9 дни. Още имам леко кървене примесено от време на време с някакви нишки. На хистологията излезе миомен възел, явно е бил много малък, защото не се е видял на ехограф.
При вас колко време беше кървенето. Доктора ми каза ,че е нормално до 10-15 дни. То даже не е кървене при мен, а просто леко зацапване, но имам чувството ,че няма да спре ... Назначи ми преглед чак след един цикъл .
Не се притеснявай, ще спре скоро. Аз също имах кървене и болки около 8 дни. Вземай всеки ден вит.Ц и но шпа ако имаш болки.

Болки изобщо не съм имала даже ,обаче вече 9 дни тече по малко кръв, по скоро като зацапване. Имам чувството,че никога няма да спре.
Аз имах истмоцеле и го изрязваха.
Здравей, Станислава
Може ли да споделиш информация, защото на мен ми го откриха преди дни, а дори не знаех какво е. Притеснено ми е доста Pensive

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 18:52 от Не се сърди, човече

# 577
Скрит текст:
Здравейте,
Правиха ми хистероскопия преди 9 дни. Още имам леко кървене примесено от време на време с някакви нишки. На хистологията излезе миомен възел, явно е бил много малък, защото не се е видял на ехограф.
При вас колко време беше кървенето. Доктора ми каза ,че е нормално до 10-15 дни. То даже не е кървене при мен, а просто леко зацапване, но имам чувството ,че няма да спре ... Назначи ми преглед чак след един цикъл .
Не се притеснявай, ще спре скоро. Аз също имах кървене и болки около 8 дни. Вземай всеки ден вит.Ц и но шпа ако имаш болки.

Болки изобщо не съм имала даже ,обаче вече 9 дни тече по малко кръв, по скоро като зацапване. Имам чувството,че никога няма да спре.
Здравей, Станислава
Може ли да споделиш информация, защото на мен ми го откриха преди дни, а дори не знаех какво е. Притеснено ми е доста Pensive

Здравей, за истмоцелето ли става въпрос. При мен се получи след второ секцио. Явно след всяко секцио може да има , но ако е много малко и не създава проблем си стои така. Моето се оказа 18 ММ. Аз имах уплаквания. След като родих и ми дойде цикъла , започна едно неспирно зацапване. Случвало ми се е 19-ти ден от цикъла и продължава да цапа. В крайна сметка след няколко гинеколога, един установи проблема .След това ходих при втори, който потвърди и се нае на хистероскопията.
Обясниха ми, че състоянието не е опасно ,единствено е опасно ако забременея. Като цяло това е изтъняване на стената на матката , в следствие на секцио и там се събира кръв. Чакам си цикъла след хистероскопията и се моля да са го оправили ...

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 18:51 от Не се сърди, човече

# 578
Скрит текст:
Здравейте,

Здравей, Станислава

Здравей, за истмоцелето ли става въпрос. При мен се получи след второ секцио. Явно след всяко секцио може да има , но ако е много малко и не създава проблем си стои така. Моето се оказа 18 ММ. Аз имах уплаквания. След като родих и ми дойде цикъла , започна едно неспирно зацапване. Случвало ми се е 19-ти ден от цикъла и продължава да цапа. В крайна сметка след няколко гинеколога, един установи проблема .След това ходих при втори, който потвърди и се нае на хистероскопията.
Обясниха ми, че състоянието не е опасно ,единствено е опасно ако забременея. Като цяло това е изтъняване на стената на матката , в следствие на секцио и там се събира кръв. Чакам си цикъла след хистероскопията и се моля да са го оправили ...
Да, за него става въпрос. Къде и при кого го махнахте. И на мен ми казаха, че не е опасно, но попаднах на инфо, че не е съвсем така. Иска ми се да го коригирам, четох за начин с месна упойка при офис-хистероскопия. Много ми се иска да разбера от някой минал през процедурата.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 18:51 от Не се сърди, човече

# 579
Имам три хистеро ,две с пълна упойка и една без упойка.Без упойка беше най-леко,нищо не разбрах.

# 580
Имам три хистеро ,две с пълна упойка и една без упойка.Без упойка беше най-леко,нищо не разбрах.
Без никаква упойка? Сериозно? Къде и при кой доктор я правихте?

# 581
На никой не бих препоръчала хистероскопия без упойка. Да, има вариант да се прави с много тънък хистероскоп, но въпреки всичко не бих си го причинила.

# 582
Аз пък не бих си направила с упойка вече.
Д-р Александров Варна ,имах полип и го махна,след това си тръгнах,изкъпах се и пих кафе с приятелки,нямаше болки и кървене като предните пъти.
На екран в ляво ми обясняваше и еиждах каквото и той,наистина не боли,усещането е като нормален ПМС,а след това нищо.

# 583
Всеки е различен и какво значи нормален ПМС? Блазе им на тези, които могат да изтърпят такава процедура без упойка, но повечето не са такива късметлии.

# 584
Савова,ми не боли.Той ги прави само така,много повече ме боля пункцията.Нямам някакъв висок праг на болка.

Общи условия

Активация на акаунт