Професионални серии за коса - тема 125

• 59 454
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Някой ползвал ли е терапия за коса наречена Малибу С? Видях някакви покъртително гладки коси в инстаграма на един фризьорски салон и ме заинтригува. Виждам, че се предлага в строубъри също.
В някоя от темите се обсъждаше , доста отдавна
Лично аз 2012 докато живеех в Ню Йорк купувах шампоана и прахчетата за твърда вода. Заради водата там косата ми беше станала суха и стърчаща като стара метла. И наистина имаше страхотен омекотяващ ефект, но специално прахчетата ми сваляха боята.
Имат доста нови продукти от тогава, сигурно и различна формула ( опаковките също, на шампоана не беше такава )
https://www.malibuc.com/products/CN/5945/
https://www.malibuc.com/products/cn/22009/Malibu-C-Hard-Water-Wellness-Shampoo

Ще дадеш ли линк към инстаграма да погледна ?

# 466
  • Велико Търново
Моите шампоани са така - на Медисютъкилс, с насоченост грижа към скалпа, а маски/балсами слагам според нуждите на косата.
Все още питам за уплътняваща тънка коса маска Wink

# 467
Тази боя Kydra само в салони май може да се намери. Имам приятелки които много я хвалят, но те се боядисват при професионалисти, не в домашни условия като мен.
Ако знаете че може да се поръча от някъде , ще помоля за линк

# 468
Само в салон. Страхотна е боята, но е страшно скъпа и гори косата, както и всички други. С нищо не е по-различна от хубавите, скъпи бои.

# 469
*Biskvitka*,за ефект плътна коса може да пробваш балсама на Алтерна за обем ,който е ,от хайверената серия.Моята като е плътна и направо стана на топка-сега в главата съм като едно дървено човече с квадратна глава,което се среща в мрежата-усещането е за много плътна,почти двойна коса.

# 470
  • София
Разкошен е балсама от хайверената серия на Алтерна. Моята коса също е плътна и ми харесва как изглежда като й сложа от него. Не знам обаче как би понесъл на тънка коса, дали ще придаде плътност и обем или ще утежни...

# 471
Точно за тънка коса е според мен,защото моята от многото протеин стана на топка-няма ресане....и след серия масло Ланза се поотпусна-бях като....как казвахме едно време-като гръмнал бойлер в тръстика...ххахахахаха

# 472
  • Велико Търново
Благодаря ти, macadamia Flowers Hibiscus Аз съм имала хайверената серия, но Рипеър - в лилавите опаковки, за обем не знам дали и тя така изглежда. Сега ползвам маската на Епруваж и на Лалга, но и двете са омекотяващи и при по-честа употреба ми утежняват. Трябва ми нещо "напомпващо" .

# 473
  • София
Хахахаха, macadamia, страшно сравнение! Интересно, на мен не ми заплете косата въобще (моята е тънка и гъста всъщност... Обърках в предишния постинг... Трябваше да напиша гъста, а не плътна). Но тя моята си обича протеини. Любопитно ми е с какъв Ш я изми пред балсама? (Аз измих с дълбокопочистващ и се получи супер коса. Предишният път мих с протеинов и не ми беше чак толкова добре косата).

# 474

ето за този говоря-ще си много доволна-гарантирам
като го слагам на косата,тя започва някак си да набъбва,както когато сложиш сода за хляб в киселото мляко....или как да се изразя-усещането е сякаш имаш набухвател в косата и не изчезва и след измиване.....

# 475
Хахахаха, macadamia, страшно сравнение! Интересно, на мен не ми заплете косата въобще (моята е тънка и гъста всъщност... Обърках в предишния постинг... Трябваше да напиша гъста, а не плътна). Но тя моята си обича протеини. Любопитно ми е с какъв Ш я изми пред балсама? (Аз измих с дълбокопочистващ и се получи супер коса. Предишният път мих с протеинов и не ми беше чак толкова добре косата).
Измих със серия Хронолоджист-шампоан и маска и реших да сложа за финал-да запечатам косъма-и от мека и хлъзгава,разплетена коса,стана една топка-от отчаяние стоях 10 минути и се чудех какво да правя-хахаха....добре че не ме беше видял някой.....един балсам да ме докара до отчаяние....хората какви проблеми си имат.....

# 476
  • София
*Biskvitka*, добре, че уточнихме с картинки. Аз ползвам в момента ето този:

Не е толкова напомпващ. Просто прави косата много жива. Справя се отлично със сухи краища. Май е с превес хидратация всъщност. Но без да прави косата лигава!

А, macadamia, за мен въпреки, че се казва балсам, си е като маска тоя продукт. Ти си ги насложила няколко от тежката артилерия! Simple Smile

# 477
Да има.....Какво е казал Мечо Пух....Колкото повече,толкова повече ....хихихи

# 478
  • Варна
  macadamia Хроноложист е балансирана серия и на твоята коса,която е в прекрасно състояние дейсва по-скоро хидратиращо. Та...да запечаташ с корав протеин като Алтерна за обем  newsm78...буквално въпросният протеин е останал по косъма. Балсамите на Алтерна са силни,по-силни от повечето маски. Пробвай следващия път балсама на Алтерна преди маската Ексеншънист  Wink щом държиш да наслагваш ама измий с хроноложист шампоан не с  Extentioniste.
 Нямам Алтерна за обем имам обаче рипеър и бонд рипеър новите.
 Ползвам Ш и Б от съответната серия и запечатвам с хидратиращ балсам. Днес ще ги тествам с керастаз за блондинки балсам накрая да видим какво ще се получи.

Бисквитка това е хидратиращия Ш на Алтерна. Той е със сравнително малко протеин. С по-малко от него май е само инфинити.
  Още не мога да реша дали е хидратация пустия балсам  Laughing.

Здравейте, искам да си купя някакъв шампоан, който да е насочен към скалпа-косата ми в корените си е моята и искам шампоан, който да не дразни скалпа. Преди години се впуснах в една одисея с Керастаз и още не мога да възстановя щетите по скалпа си. Затова сега много внимавам с какво се мия. Имам сериите на CHI Infra и C9 на Napura и ги редувам, но възможно ли е да си купя шампоан на Медисютикълс или Епруваж, а да редувам балсамите/маските които имам? Мисълта ми е шампоана да е "универсален", щадящ скалпа, а след това да мога да слагам и протеин и хидратация като маска/балсам или няма такова чудо?

Точно това правя от години. Медисютикълс хидрокленс ми е основен шампоан. Педовно измивам скалпа с него и понеже косата ми е дълга си позволявам на второ шампоанисване  Laughing да използвам друг скъпарски от сора на крастаз,ланза,лалга и т.н.
  Но..това съм аз  Laughing по принцип можеш да си ползваш спокойно Меди нон стоп самостоятелно. Балансирани са всичките тъй,че понасят всичко след себе си.

# 479
  • Велико Търново
Благодаря ви, момичета, ще мисля кой от двата да взема Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт