Болни деца в ясли и градини?

• 9 542
  • 279
  •   1
Отговори
# 180
Според мене са няколко типа родителите, пращащи нездрави деца. Едните нямат избор, другите- не се впрягат много, защото знаят, че на техните деца леко минава/ ей тези са мнозинството/. Но има и такива, които са откровено мързеливи и все мрънкат, че когато децата са вкъщи е лудница. Е, от темата разбрах, че явно има хора за които само повръщане и температура са болест, тоест няма проблем да ходят кашлящи и сополиви.
Та ,така ...... не се палете чак толкова, просто приемете, че в очите на много хора изглежда безотговорно.

# 181
  • Куциндрел
Общо взето как ме възприемат някакви хора не ме вълнува. Както и моето възприятие за тях едва ли ги трогва.

# 182
1ан2, първо, никой в темата не е казал, че повръщащо и дете с температура е здраво. Недей да хиперболизираш.
Второ, ако искаш да кажеш, че другите родители трябва да се съобразяват как твоето дете понася настинките, няма как да стане. Всеки в крайна сметка си гледа неговото удобство и го намирам за нормално. Никой не мисли за моето, че аз да мисля за чуждото. Сори ама това е реалността. Твоето ако се разболее си го гледаш вкъщи за негово добро, а не защото много си се загрижила за другите дечица. Чак пък такива алтруисти да не се изкарваме.

# 183
Според мене са няколко типа родителите, пращащи нездрави деца. Едните нямат избор, другите- не се впрягат много, защото знаят, че на техните деца леко минава/ ей тези са мнозинството/. Но има и такива, които са откровено мързеливи и все мрънкат, че когато децата са вкъщи е лудница. Е, от темата разбрах, че явно има хора за които само повръщане и температура са болест, тоест няма проблем да ходят кашлящи и сополиви.
Та ,така ...... не се палете чак толкова, просто приемете, че в очите на много хора изглежда безотговорно.

А, никой не се пали. Не ме интересува дали в очите на другите съм безотговорна. И аз не харесвам много от нещата, които правят другите родители ама това е положението.

# 184
Чак се учудвам, че чак сега разбираш, 1ан, че повечето родители не си спират децата при вирус със сополи. Всички около мен така процедират и повярвай ми, никой не си неглижира децата.

# 185
Дали чак сега разбирам? Просто не вярвам, че има разумен човек , който наистина да си вярва, че сополите и кашлицата не са отклонение от нормата. И след вашите постове, пак не вярвам, просто така ви е по- удобно да говорите за пред нас и може би за свое успокоение. Чисто и просто не ви дреме за останалите деца, вашите така и така са болни, ще го изкарат на крак и това е единственото, което ви е важно. И за мен моето дете е най- важно, но никога не съм си позволявала да излагам на риск здравето на други деца заради моето удобство.

# 186
Пак ти казвам, че за мен сополите са отклонение от нормата. Децата ми не са сополиви по рождение. Но, ако сополите не са придружени с кашлица и температура, не пречат на детето да диша или спи, да, отиват на градина. Пука ми за другите деца, точно толкова, колкото на чуждите родители за моето. Сополи вкъщи не развъждам, те идват от градината и се съмнявам, че източниците им са 2-3 деца на немърливци като мен.

# 187
  • София - Рим и обратно
Аха, ясно, ти затова стоя 8 години вкъщи, щото си загрижена за другите деца. Успокоих се, че е имало кой да мисли за нас.

# 188
  • Куциндрел
Да ви кажа, аз и за съучениците на детето не мисля. Периодично завъжда леки сополи, но аз не го спирам от училище.

# 189
Олеее, колко страшно нещо казах- не си пускам болно детето, защото не е редно и не искам да заразява другите. С тези си реакции напълно ми се затвърди мнението- просто си гледате личния комфорт , дори с това да причинявате неудобства и болести на другите.

# 190
  • Варна
Как не ти омръзна да пееш едно и също. Да, разбрахме какви егоисти сме, неглижиращи децата си, мислещи само за собствения си кеф. Ти си светица. На всички ни стана ясно.

# 191
Естествено, че никой не си спира детето за да не зарази другите (които между другото вече са заразени!), а защото състоянието на детето го изисква. Какво да ги мисля другите деца, нали същите са заразили моето? Тоя бацил нали от градината е донесен? Кого да пазя?
Имам приятелки с малки деца, не ходещи на градина, които са здрави (обяснимо), тях ги предупреждвам като ще се виждаме, че детето е болно да си преценят дали им се рискува да се заразят. Но децата от ДГ кво да ги пазя от циркулиращи там вируси?
Няма начин да стане това, което искате. Разбирам ви, но е нвеъзможно деца на възраст 2 - 7 години, събрани в колектив, толкова на брой да бъдат здрави целогодишно. Просто няма начин и колкото и да ви се иска да имате някой виновен, това не решава проблема.

# 192
Има и още един тип родители- такива, които оправдават безцелното си съществуване с осемгодишно бърсане на сополи в къщи, понеже ако нямаха това занятие щяха да са просто паразити. И о чудо, не за всички финансите са определящи дали да стоят вкъщи едно десетилетие. Някои просто не искат ежедневието им да минава между печката и сопола.

# 193
  • Най-красивата страна
И все пак,ако в държавните ясли и градини групите бяха с по-малко деца и имаше по-строг медицински контрол,нямаше да има толкова много вируси и бактерии.Както и постоянно боледуващи деца.

Но проблема не е само в детската градина.
Често се случва майка да доведе заразно болното си дете на детската площадка.Ама не там,където няма други деца,а точно там,където са повече.Защото детето иска компания.
А че ще зарази още 10 деца -няма значение.
Идва и казва,,Ами ние сме с някаква бактериална инфекция...,,
Или пък отива майката в мола и го пуска в детския център.
И после защо имало толкова вируси...

# 194
Много се съмнявам, че детето на ан при всеки сопол си седи вкъщи, ама хайде. Нали трябва другите да са неглижиращи, а тя някакво чудо-невиждано.

Общи условия

Активация на акаунт