Болни деца в ясли и градини?

• 9 528
  • 279
  •   1
Отговори
# 60
Значи ви казват , че детето не е добре и кашля , но вие си знаете вашето и на другия ден пак го водите? Ето това е проблема за който говорим тук. Без значение дали детето има 3та сливица и какъвто и да било проблем..
Калина, ето отговарям ти. Спирам детето си заради сопол защото знам, че  след няколко дни ако не  взема мерки какво ще е положението, плюс това сина ми не се разсополивява ей така от нищото освен когато плаче и то само ако е як рев. От лек сопол и лееко покашляне лятото се стигна до УНГ и Отит на средно ухо. От най малкото се е стигало до ангина и ларингит .  И не , детето ми не е изнежено, даже напротив, но е чувствителен и се поддава на всякакви бактерии и вируси , след изкараната пневмония . До преди това НЕ се беше разболявал. Затова и го спирам при най-малкото, и не бих искала да страдат и други деца , ако съм “над нещата” и не взема мерки.  🙂

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 07:36 от __MM’s

# 61
  • София - Рим и обратно
Кой ни казва, че детето не е добре и кашля? Майката на Гошко ли?

# 62
Става дума за жената писала за 3та сливица, и това, че госпожата казва , че детето кашля , а майката е пичка и си го води на другия ден все едно не е било.

# 63
Ми да му извадят 3тата сливица на детето, че да мирясат другите майки. Аз друго решение не виждам, щом именно сливицата е причината.
На мен друго ми е интересно, правя сравнение с при нас - медицинската история и състояние по принцип, било то на дете в градинат или на възрастен във фирма, е конфиденциално. Тоест, аз не съм длъжна да коментирам по какъвто и да е начин мен или моето дете, пред родителите на други деца или пред работодателя ми. Диагнозата не е написана изрично на бележката, а си има код. Та, от къде на къде някой друг родител ще коментира детето ми или ще коментира лекарското становище?

# 64
Едно дете, ако е здраво няма никога да си седи вкъщи. Ако детето много боледува и майка му се оплаква по форумите, да, добре е да се спре от градина. Аз си спрях моето веднъж за 1,5 години (сори, че се повтарям, но госпожите не четат) и втори път за няколко месеца! Сега си вземам болнични при нужда, но не и за всеки сопол. Не се налага, защото когато е трябвало, децата са ми били вкъщи. Препоръчвам го на всяка майка, за която градината е източник на зарази!

# 65
И моите деца тръгнаха на ясла и от тогава донесоха вкъщи един куп вируси и бактерии, а преди това не боледуваха изобщо. Вече дори не броя колко пъти са били болни, в началото не можеха и три дена да изкарат, без да се разболеят, сега вече започна да се разрежда и вече се случва по няколко седмици да ходят до следващия вирус/бактерия. Когато са болни ги спирам, никога не съм ги водила болни, но ми се случи веднъж да ми се обадят да отида да ги взема, защото синът ми е с температура, а въпросната сутрин му нямаше нищо. Ето как, без изобщо да искаш, можеш да станеш разпространител на вируси и бактерии. Да не говорим дъщеря ми пък боледува супер леко, нито температура вдига, повечето неща минават с едва забележима хрема, което не значи, че през това време не е заразна.

Няма спирка това нещо, примирила съм се вече, да се спрат тези вируси в условията, които съществуват в яслата - много деца цял ден в затворено пространство - граничи с научна фантастика. Взела съм мерки, каквито мога, ваксинирани са срещу грип, чакам да дойде и ваксината срещу варицела. През останалите неща щем нещем просто ще трябва да преминем, алтернативата на това е да не се срещаш с хора, особено с малки деца.

# 66
  • над кукувичето гнездо
Става дума за жената писала за 3та сливица, и това, че госпожата казва , че детето кашля , а майката е пичка и си го води на другия ден все едно не е било.
Laughing Четете както дяволът чете евангелието. Или силно губите нишката.

# 67
  • Варна
Детето ми е 3-та група в детската градина. От 12 месеца не е отсъствало по болест (сиреч от 2ра група), не защото го водя болно, а защото не е било болно, for real. Дори и бистър сопол. Като беше по-малък, се е случвало да боледува понякога в зимните месеци, Покрай него се счупиха от пневмонии, бронхити, това новото дето не го бях чувала - бронхеолити, салмонели, грипове. Беше останал в сборна група от 5 деца, сега зимата. Всички играчки са били опипвани многократно от болните. Лично съм го виждала да се целува с болните. Дори в яслата е отсъствал само няколко пъти по болест (пил е 2 пъти АБ за 6г си възраст, не е имал болен зъб и варицелата му завехна за 4дни,  като се върна на градина без да седи 3 седмици вкъщи). А повярвайте ми, аз съм хипохондрик, хибридизиран с germ-freak и винаги съм го спирала, като видя симптом на разболяване. Не знам, каква е причината моето дете да е такова - ген ли е, начин на отглеждане ли е (вкл. хранене, каляване и тн, което всеки си знае, как си го прави), хран. добавки, психологически елемент ли има, средата ли влияе...не мога да кажа. Един път се оказа, че е имал "ръка-крак-уста" коксаки вирус. Имаше 3 пъпки в областта на коленете и никакви други симптоми. Помислих, че нещо го е полазило и не го спрях от градина. Друго дете се опъпчи цялото и го изкара мн зле. Дали моето е виновно, или пък аз. Съмнявам се, Има една книга: https://m.helikon.bg/10000000045730-%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0 … %D1%82%D0%B5.html
Интересна е, ако някой иска да й даде шанс...
Мъчно ми е за всички, чиито деца са болнави. Аз бях такова дете, изпила съм ТИР с антибиотици, беше тежко и гадно, за всички, най-вече за майка ми. Ако изобщо някой се интересува от съветът на напълно непознат човек, ще кажа, че никога не е късно, да се вкара един организъм във форма и да се подобри качеството на живот на детето.. Било то с храна, с физ. активност, с добро отношение, с хомеопатия или други алтернативности, кой каквото го влече. Просто искам да кажа, насочете вниманието към собственото си дете, вместо към чуждите.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 00:45 от Maybelline

# 68
Добре е детето да изкара примерно варицела на тази възраст и да си изгради имунитет.
Но има болести след които имунитета пада и се появяват усложнения.

Варицелата е точно такава болест, след която за дълго време имунитетът е сринат.

Реално нито една от тези болести не е хубаво да се кара, просто нямаме друг избор.

# 69
Любима тема ми е това, майки които сутрин бързат да надникнат в групата да видят кое кашля, кое му виси сопола, кое се чеше, кое си бърка в носа...... Те други занимания нямат. Ама моля ви се, като не искате децата ви да боледуват не ги водете на градина, после като тръгнат на училище ще е същата работа, пак ще се разболяват понеже не са изградили никакъв имунитет.... 20 деца обитават една стая, какво искате - всяко с маска ли да е, за да не диша бацили. Ами моето пък е било здраво, а в групата имаха болно дете, но явно моето е с по-силен имунитет и не се разболя. Дайте да не си водим децата на градина/ясла, за да "не се разболяват", пробвайте да ги държите в къщи да видим няма ли да се разболяват..... Не са виновни градините, че децата боледуват разберете го моля ви, това че сте видели на Пешко да му виси сопола не значи, че трябва да изпадаме в паника. А ако са ви казали, че трябва да си пазите детето 2 години, за да не му се повтори пневмонията, ами пазете го, вие го пазете, не го давайте на градина,защото повярвайте винаги ще видите дете със сопол там, или с кашлица!!! Аман от майки, които си мислят, че тяхното дете е най-важно!!! Ами гледайте ги в буркани, после защо ставали кекави, ами кекави ще са....

# 70
  • Куциндрел
За това дали да се вади третата сливица на дете преценяват докторите и родителите.
Моето дете също имаше период на уголемена доста време трета сливица, но я овладяхме с лечение.
Случвало ни се е три седмици поред да водим детето на преглед и педиатърката да казва, че нищо сериозно му няма и да ходи на градина. Познавала е в повечето случаи и не се е стигало до усложнения. Скарлатинният бацил го е мъкнал всяка година и сме го лекували, сега от училище го беше домъкнал.

# 71
.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 19:19 от Анонимен

# 72
  • Варна
Продължавате да пишете от собствената си камбанария и да си знаете вашето. Аз пък най-отговорно заявявам, че БОЛНО ДЕТЕ НА ГРАДИНА НЕ ВОДЯ И НЕ ОСТАВЯМ!!!! За мен, за педиатъра на детето и за сестрата в градината дете с лек бистър секрет или леко прокашляне при перфектно общо състояние, лигавици, дробове и каквото се сетите НЕ Е БОЛНО ДЕТЕ! Ако вие смятате различно може би трябва да преразгледате гледната си точка. Стига сте говорили за деца с температури, торби антибиотици и т.н. и сте приравнявали всички към тях! Така единствено демонстрирате слаби познания и тотално неумение да вникнете в аргументите на отсрещната страна.

# 73
Добре, __MM’s, ти знаеш, че при твоето дете не се разминава само със сопол и затова го спираш. Не за да "предпазиш" другите деца. Съгласна съм, че дете с отит, бронхит и т.н. не е за градина. Но дете само със сополи или калица от тях или остатъчна такава няма медицинска причина да не посещава ДГ. Пак казвам това със заразата за мен не е аргумент, защото тя вече е плъзнала. Вирусите и бактериите в градинска среда са постоянни и целогодишни и няма как да се избяга от тях. Ако някой не иска детето му да има контакт с тях, просто не трябва да го пуска на градина.
Градината не била болнично отделение? То и градския транспорт примерно, не е ама хората си ходят сополиви и кашлящи. Просто щото живота няма как да спре заради сопол. Затова и ви питах вие ходите ли на работа с хрема или кашлица? Или стоите вкъщи до пълно излекуване?

# 74
.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 19:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт