Болни деца в ясли и градини?

• 9 542
  • 279
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Ползвайте частни градини и ясли, там нали не се допускали такива неща. Уж.

# 76
Синът ми не спря да има сополи и от там разбира се - кашлица,през цялото време докато ходеше на градина.Почти до края,мисля..
Причината - неустановена.По мое мнение - комплексна.Алергия към хлора с който мият + зъби .
Но кашляше брутално.Майка ми викаше "Все едно му дрънчат стотинки в гърдите"..Аз мисля,че отделяше твърде много секрет в носа и се стичаше към гърлото и това причиняваше кашлицата.Водих го и в центъра по Муковизцидоза.
Казаха ми -"Докато не нареди всички зъби,така ще е,много му е чувствителна лигавицата"
Имала съм многократни стълкновения с разни кокошки опасяващи се за златното си яйце,на всички им казвах едно и също - гледайте си работата,и като не ви изнася,стойте си у дома.
А е факт,че синът ми(вече на 12г.)досега не е пил нещо по-силно от Осцилококцинум и витамини.
АБ - никога.
Всички изследвания винаги са били перфектни.Дай да си държа детето в нас,щото на някоя си тъй ѝ скимнало..

п.п.И диването не изкара нито една шарка,нарочно го държах когато бяха болни..Не и не!
Аз също не съм карала нито една шарка и вече се замислям дали нямам изградени някви антитела ,които да съм му предала и на него?Не знам..Много ми е странно.Мен мама също нарочно ме оставяше в градината когато имаше шарка,помня го,понеже много се впечатлявах от бележката на вратата на жилището.С червен кръст на нея ..Много исках и на нашата врата да сложат,ама не ме огря.. Crazy

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 08:24 от Какво?

# 77
  • Куциндрел
Моето дете много боледуваше в яслата и в един момент и аз се бях изнервила на ситуацията. В градината разреждаше боледуванията, докато започна да изкарва повечето само с лек сопол и кашлица. Винаги съм слушала лекарката му кога е за домашно лечение и кога може да ходи на градина. Както писах, случвало се е всяка седмица да ходи на преглед,за да съм сигурна, че всичко е наред. Сополите никога не са ме притеснявали, но вирусите с повръщане - да. За тях няма и как да прецениш децата на входа дали ги носят.

# 78
На някого хрумвало ли му е , че понякога може би няма как родителите постоянно да отсъстват от работа и да пускат болничен ( наистина има работодатели, които не позволяват) или пък няма баба/дядо, които да го вземат и да го пазят вкъщи? Мисля че това също е фактор , каращ хората да водят болни деца на детска/ясла.

# 79
  • Варна
То този май е основният.

# 80
Ползвайте частни градини и ясли, там нали не се допускали такива неща. Уж.

На късмет е. Синът ми беше в група главно с неработещи майки, само 12 деца и при най-малко съмнение децата се спираха. Съответно не боледуваше. С дъщеря ми, в същата частна градина, групата се беше раздула вече до 17 деца, повечето родители работещи и дори да нямаше "много болни" деца, се случваше един и същи сценарий: в понеделник 100% здрава, в сряда с бистър сопол, в четвъртък с яка температура и болна.

Така че по-скоро съм на позицията, че ако детето боледува често, то просто градината не е за него и трябва да се спре. За колко - за колкото трябва.

# 81
Аз започвам работа април месец, на детето бабите са далече. Започвам работа на място на което са запознати с честите отсъствия и са ОК с това, но минах през доста интервюта докато стигна до това място.
Не смятам , че това , че не ви дават болнични е причина да си водите децата болни. Това даже е най безмислената причина. Като боледуват често спирате работа, как някои стоим по 1+година вкъщи , заради боледуване, а другите не можете?!
Пак повтарям, да страдат другите деца, заради подобни причини не смятате ли , че е безрасъдно? После някоя майка ако ви кажела нещо, еми ще ви каже да, защото не може да започне  работа заради здравето на детето си, и заради родителите”които имат други приоритети..
Още повече затъвате с оправданията си в темата.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 10:27 от Не се сърди, човече

# 82
  • Варна
Като боледуват често спирате работа, как някои стоим по 1+година вкъщи , заради боледуване, а другите не можете?!

Познавайки икономическата обстановка в страната не мислиш ли, че въпросът ти е леко неадекватен? Да, има хора, които нямат възможност да си останат вкъщи за толкова време. Има хора, които могат. Това означава ли, че първите нямат право да раждат деца? Или дете трябва да проимаш задължително след като си обезпечил финанси за минимум 2-3 години лежане вкъщи или само, ако си докопала богат мъж? Моля Сирената да не отговаря, нейното мнение го знаем, съвсем приятелски го казвам.

# 83
  • Най-красивата страна
На някого хрумвало ли му е , че понякога може би няма как родителите постоянно да отсъстват от работа и да пускат болничен ( наистина има работодатели, които не позволяват) или пък няма баба/дядо, които да го вземат и да го пазят вкъщи? Мисля че това също е фактор , каращ хората да водят болни деца на детска/ясла.

Да .Писах в първия си пост,че и според мен това е основната причина.
Но не е оправдание.
Детската градина не е място за болни деца,особено с температура.
Когато оставяш там болното си дете,вредиш най-много на него, а също и на другите деца.Разбирам,че за чуждите деца на такива майки не им пука..ама за собственото?

# 84
  • Куциндрел
Всеки си знае дали може или не да отсъства от работа и преценява точно с какъв сопол да прати детето си ма ясла/градина. Има си персонал там, който следи за състоянието на децата и това не сасъм родителите. Виждала съм всякакви клявки, който дебнат и мрънкат за всичко.
Няма как децата да не боледуват често при започване на ясла/градина.
Сега в училище пак се сополивят. Ама там няма как да спреш дете, защото подсмърча.

# 85
__MM’s , чакам включването ти по темата след няколко месеца.  Любопитна съм да разбера колко пъти ще спреш детето си от градина за едно бистро сополче, колкото и да са разбрани работодателите ти. Четейки коментарите ти досега, бях сигурна просто че не работиш и затова с такава лекота съдиш другите. Права се оказах в съжденията си.

# 86
Знам много добре какво е положението в държавта ни, и изказването ми е съвсем адекватно. Аз също не съм на + като стоя вкъщи, защото сме изцяло на дохода на мъжа ми, който за щастие не е нисък, но и за двама ни е по-важно детето да е добре. И познавам много майки , които са останали вкъщи въпреки, че имат нисък доход , защото имат съвест и ги е грижа.  Боледуванията са свързани с много разходи за лекарства, а понякога и отделни частни прегледи, и смятам, че когато съумяваш да спреш детето преди да се е разболяло сериозно си спестяваш доста от тези пари. Както и на другите родители, за които на вас явно не ви пука.

# 87
.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 19:18 от Анонимен

# 88
__MM’s , чакам включването ти по темата след няколко месеца.  Любопитна съм да разбера колко пъти ще спреш детето си от градина за едно бистро сополче, колкото и да са разбрани работодателите ти. Четейки коментарите ти досега, бях сигурна просто че не работиш и затова с такава лекота съдиш другите. Права се оказах в съжденията си.
Ами чакай си, по вероятно е да напусна работа ако са все така чести боледуванията, отколкото да застрашавам здравето му като го оставям болен .🙂
В нашата група има още неработещи все още майки, които също оставят сополиви деца, е кажи ми какво е тяхното оправдание, че разбрахме вашите какви са?

# 89
  • Варна
Да, но не отговори на въпроса ми. Хората, които наистина нямат възможност да поемат финансово бремето на седене вкъщи, какво правят? Не раждат деца? Седят вкъщи и се чудят с какво да платят тока, лекарствата и храната? Затъват в заеми за да седят пак вкъщи и такива като теб да са спокойни? Или ходят на работа и се примиряват с кофти погледи в градината заради бистрия сопол и някоя и друго изкашляне сутрин (не визирам истински болни деца, мисля, че стана ясно)? Май отговорът е ясен, но не и за теб.

Общи условия

Активация на акаунт