OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 28 953
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Мен досега само с коремен са ме преглеждали, даже за пръв път ходих на доктор,  за да потвърди бременноста в 4с. И пак с коремен я потвърди въпреки, че беше рано. Може би зависи и доколко е по-нов самия ехограф

# 106
При мен само с вагинален още от 5 г.с., но както казва лекарката - само на бързо, за да не го притесняваме бебето. И на мен ми е неприятен, особено като трябва да го завърти леко, за да види нещо по-добре Grinning надявам се нататък да е с коремен, тъй като не знам как бих издържала цяла ФМ с вагинален да ме ръчкат Confused

# 107
Последния път и двете лекарки, при които ходя ме прегледаха с коремен. Питаха ме за датата на ппследния ми цикъл и като пресметнаха, еднатя от тях каза: "в 8ма седмица си, лягай ще те гледам с коремен". Както момиче преди мен е писало, сигурно зависи колко е добър ехографа и като порастне ембриона се вижда и с коремния.

# 108
Мен досега само с коремен са ме преглеждали, даже за пръв път ходих на доктор,  за да потвърди бременноста в 4с. И пак с коремен я потвърди въпреки, че беше рано. Може би зависи и доколко е по-нов самия ехограф
Мен също, до сега съм ходила 3-4 пъти на преглед, винаги с коремен ме е преглеждала

# 109
Според мен е до предпочитание на лекарите. Поне с такива наблюдения съм. Моят АГ до 10та седмица гледа задължително с вагинален, а техниката му е страхотна, една от най-добрите в града.
При предната ми бременност, бях при друг лекар докато се ориентирам, с не толкова добра, но и потвърждението за бременност и прегледите нататък бяха само с коремен.
ФМ не съм чувала някой да прави с вагинален, не ми се вярва, той е доста дълъг преглед, с много замервания, гледане на вътрешни органи, да не говорим че и в по-голяма седмица.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 09:34 от Алия

# 110
Не е до техника. Ходя на топ места в Сф., нали не мислите, че са с кофти техника.

# 111
И аз мисля, че зависи от лекарите. В Щерев гледат предимно с вагинални.

# 112
То е и важно какво гледат. Ако е просто за отбиване на номера могат да те претупат с коремен и е по-скоро въпрос на въображение тълкуванието на образа. По-качествен образ в тези ранни седмици е задължителен по другия начин. А що се отнася до коремните ехографи по отношение на гинекологията, те са по-скоро отживелица.
Имат “щадящо” приложение по време на бременност и при девствени момичета, но оттам нататък за професионализма се изисква друг подход. А и съгласете се, малко е смехотворно за една жена, водеща стабилен полов живот да се оплаква от неудобството на вагиналния ехограф....

# 113
Не съм много съгласна. С двата вида ехограф може да видиш под различен ъгъл и различни неща. С вагинален при мен и още едно момиче, не се вижда миомата, само с коремен. С вагинален не се вижда хубаво и извън матката в коремната кухина какво се случва.
С коремен пък, по трудно се вижда ако имаш полип в матката.
Важно е обаче...лекаря какво иска да види и да прецени какво му трябва.
Относно вагиналният, наистина какво се оплаквате Simple Smile ако си бременен и не правиш секс, даже си е предимство аххаха. Това е майтап Simple Smile

# 114
  • Пловдив
Два пъти съм ходила на преглед от началото на бременността и ме преглеждаха с вагинален ехограф. Не ми е неприятен прегледът, не е нещо особено.

# 115
Предната бременност следих в Надежда и с тази ще е така. Само с вагинален са ме гледали с изключение на фм. Тях винаги на коремен.

# 116
Здравейте и от мен! Аз се записах на ФМ и БХС на началото на април в МЦ Марковс, но нямаше часове при Димитър Марков, а при Елена Павлова, и нея ми я бяха препоръчали.
Досега само на вагинален са ме гледали. Имам час за преглед следващата седмица ще видя дали ще има промяна. Сега съм в началото на 9 г.с.
Гаденето при мен се промени, в началото беше сутрин, после почнах да спя по до късно, и почна да ми се гади след като хапна, дори и да пийна малко вода. Но не винаги. Понякога ми става лошо и като огладнея.  Винаги имам бонбони е чантата.

И аз мисля да посетя Лидл и да разгледам дрехите за бременни, тъй като почти нищо вече не ми става, въпреки че кантара отчита само 1.5-2 кг нагоре.
Но почнах да хапвам все някакви тестени неща, сладичко, колкото и преди да съм ги отбягвала, сега не издържам и ставам много нервна. Simple Smile

# 117
Здравейте, аз 2 пъти съм ходила на преглед до сега. Първия път в 6г.с и 6 дни, втория в 7г.с и 2 дни. И двата пъти ме погледна първо с коремен, видя се всичко, установи се бременност, но каза, че неможе да види всичко което му е нужно. И наистина после като се загледам в снимките, понеже имах 2 от първия преглед на тази от вагиналния ехограф имаше размерите на бебчето и разни други цифри, които от коремния предполагам не са се видяли.

Не съм против вагиналния ехограф и не ми пречи.

# 118
Аз минах през Лидъл днес. Много ми харесва сутиенът за кърмене! Супер удобен ми е и за разлика от другите, които ми стават и не ме убиват (а те се броят на пръсти) изглеждам добре с него, а не все едно съм без. Така че утре мисля да взема още един. 😊

# 119
И моите прегледи досега (2 на брой) са били с вагинален ехограф. Не ме притеснява по никакъв начин.
Колкото до Лидл, надявам се да успея да си взема нещо, макар че с темповете, с които им разграбват всички промоции, силно се съмнявам до утре да има останало нещо 😂

Към момичетата от София - мислили ли сте къде ще раждате или все още Ви е рано? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт