OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 29 012
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Момичета,в началото на 4ти месец съм а гаденето и повръщането се засили,вече не ме пропуска и сутрин и вечер,не беше така първия триместър имаше гадене но имаше дни в които нямаше нищо от една седмица съм мн зле,вчера през целия ден ми се въртеше стомаха Sad

Пробвай сутрин на гладно да си хапнеш две малки бучки сиренце, под бучки имам предвид мънички, като кубче, както и две три лъжици кисело мляко. Единият ден може сиренцето, а другият млякото - да ги редуваш.  За през деня си вземи лукчета мента, както и солети. Като усетиш, че ти се гади си хапни малко солети. Дано те облекчи. Мен това малко ме облекчава, затова ти го пиша. Пиши по-натам как си!

# 541
Момичета преди малко си видях бебечето как мърда с ръчички и крачета и даже подскокна Smiley 

# 542
След 11г.с. Полът е видим. Стига бебчо да позволи доктора до го види.😊

# 543
Момичета, някоя от вас изследвала ли си е витамин Д. Аз днес си пуснах едно изследване и резултатите са просто покъртителни. При норма между 20-30(забравих мерната ед.) моят резултат е 9, което отговаря на тежък дефицит 😱😱😱

# 544
Момичета, някоя от вас изследвала ли си е витамин Д. Аз днес си пуснах едно изследване и резултатите са просто покъртителни. При норма между 20-30(забравих мерната ед.) моят резултат е 9, което отговаря на тежък дефицит 😱😱😱
И на мен ми го бяха пуснали, моят беше 16 и пия витамини С на doppelherz aktiv

# 545
Аз пия Вигантол по 40капки седмично, но съм в оптималната зона (на долна граница) 79 ми е вит.Д, лекар ще ти назначи дозата....но при първа възможност започвай да пиеш

# 546
Аз пия Вигантол по 40капки седмично, но съм в оптималната зона (на долна граница) 79 ми е вит.Д, лекар ще ти назначи дозата....но при първа възможност започвай да пиеш
Веднага Вигантол, поне пое 10 капки на ден!!! Започни  така докато някой лекар не ти каже как да продължиш.
Аз пия по 6 на ден и го поддържам към 34.
Също така те съветвам да си пуснеш и вит б12, б6 и йод в урина. Това са ключови неща за здраво бебе и сполучлива бременност. Дефицита и от двете се пренася на плода директно и той се ражда с дефицит.

# 547
Сега ме притеснихте. На мен лекарката не ми е казвала да пускам вит.Д, В и йод в урината. 😯

# 548
Разбира се, че няма да ти каже. Лекарите първо не вярват във витамините. Второ не вярват, че витамините са достатъчно важни за тялото и, че от тях зависят важни функции. Лекарите като цяло голяма част от тях са ЗЛЕ.
В днешно време от нас зависи до каква степен ще им вярваме и от какво ще се интересуваме. Поне информация имате на воля, и тук не говоря въобще са самолечения и назначения. Просто да знаете какво е важно за тялото ви. Тези витамини са важи и без да сте бременни. Най-вече за хора, който не се хранят здравословно.
Лично менние, не целя да засегна никой.

# 549
  • Пловдив
И аз трябва да си пускам изследвания, в които влиза и вит. Д, по препоръка на гинеколога, но още не съм отишла...

# 550
Сега ме притеснихте. На мен лекарката не ми е казвала да пускам вит.Д, В и йод в урината. 😯
На мен също никой до сега не ми го беше казвал.
Докато не попаднах при д-р Сигридов. Подхода му е коренно различен, от всичко което съм виждала до сега. Никой,  никога не ми е обеснявал нищо и не са ми правили никакви изследвания, различно от тези, които отпуска касата....
Просто в масовия случай никой нищо не ти казва.... и е вярно, че повечето са мега зле и са малко истински загрижените лекари...

# 551
  • Пловдив
А аз се притеснявам сега, че като бях на лекар миналата седмица не се видяха движения. Лекарят нищо не каза, имаше пулс, беше пораснал ембрионът, но не видях да се движи...Сега освен да си чакам БХС на 15-ти няма какво да направя...

# 552
И аз пия Вигантол още от началото, защото  при първия преглед правихме такова изследване и ми показа, че имам недостиг на витамин Д. Аз пия по 8 капки на ден и каза до края да си го пия Simple Smile

# 553
  • София
Козирогче, бебчо най-вероятно е спинкал.

Моя еднокринолог ми пусна страшно много изследвания, от които повечето витамини, а също така и йод в урината. Каза, че е малко и ми изписа хапчета, но не ги открих в аптеките. Видях, че във витамините за бременни, които пия има 150мг йод и не съм ги търсила повече. Витамин Д също ми беше под нормата и пия Вигантол по 10 капки дневно. Витамините наистина са много важни.

# 554
А аз се притеснявам сега, че като бях на лекар миналата седмица не се видяха движения. Лекарят нищо не каза, имаше пулс, беше пораснал ембрионът, но не видях да се движи...Сега освен да си чакам БХС на 15-ти няма какво да направя...
Според мен щом лекарят не ти е казал нищо, значи няма нищо притеснително. Има пулс, расте си, успокой се..няма как постоянно да се движи нали трябва и да спи.

Общи условия

Активация на акаунт