(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 39 861
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
На мен чесънът ми не върви, първия поникна, но вторият не. Мама казва че сигурно е от зимния

# 586
  • София
Моля за идеи за лесен начин за торене на тикви. Нямам угнила оборска тор.
Дали има някой био препарат за тази цел?
Имам копривена смрад Simple Smile
Мога да намеря прясна птича тор и евентуално угнила.
Дали ще станат тикви без подхранване, почвата е идеално рохкава  (подготвена с оран и фрезуване), не е сято нищо 20 години

# 587
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От тези дългите репички имам и аз трябва да пробвам. Другите са готови, дребни, но доста люти, скоро ще станат дървени. Тук в магазина са едни огромни, сочни, но безвкусни. Иначе и ние изядохме първата салата.
Вчера валя много, топло е, дано не се маносат растенията, че сега не мога да ходя до градината.

# 588
[/img]Моите тиквички не ги подхраних , но ги засадихна място, на което не съм садила нищо. Преживяха на открито и дъждове и ветрове и застудявания.
Искам да питам, дали безколовите домати се колтучат? Зимата си поръчахме семена на стари и уж истински сортове домати, сами си направихме разсад и с късмета на начинаещия, взеха че поникнаха. Най-буйно върви безколовото биволско сърце, та за него питам. Има много странни листа, като на картоф. [/img]

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 10:12 от m1ma

# 589
morskibriz, може ли да кажеш и съотношението на другите, освен оцета и как се ползват и за какво?
Предполагам сапунът е прилепител?
Моля те, сподели още неща, много са полезни.

Да сапуна е за прилептител. Имате ЛС.

# 590
  • София/Варна
m1ma по мои наблюдения безколовите се самозадънват в един момент и аз лично не ги колтуча, защото иначе при мен поне след 3-4 китка се е самоздънил. Колтуците си раждат доволно, като и те  след някоя китка се самозадънват. От безколовите които съм сяла най-съм доволна от Николина и Трапезица-вкусен салатен домат. Честно казано тези безколови уж, ама също ги връзвам. Имам опъната тел високо по-дължината на реда. Основното растение го връзвам там, ама после като има още 6-7 колтука и ме мързи да връзвам, опъвам 2 сезала успоредно на реда с разстояние между тях 30-40см. Всички колтуци навирам между сезалите. Не е много добър вариант, но при нас има едни голи охлюви,абе плужеци, огромни оранжеви гадини,които ми изяждат плодовете които лежат по земята.

# 591
Птича тор , не знам дали е подходящо, чувал съм че птичата тор е по силна от другите, някой стари хора ъук поливат пипера си с птича тор като го разтварят в вода. Тиквите по принцип обичат тор, но ако говориш за тиквички за пържене, те си стават и без тор. На мен също не ми стигна тор за някой от тиквите, и половината са без. Направи ми впечатление че тиквата цигулка, пониква доста по бързо за разлика от другите. Големите кръглите още не са поникнали, а от цигулките нямам нито едно което да не е поникнало. От оранжевата бях сложил само две гнезда, поникнаха и двете. От белите все още нямам поникнало нито едно.

# 592
  • София
Здравейте ,имам едно питане . Задължително ли е тиквичките да са в гнездо ?

# 593

Малко цветя от мен

# 594
За тиквички те..... не знам. Само в гнездо съм пробвала. Може би ще стане и на ред, но заемат много място, което трябва да се предвиди.
Като за говорихме за рози -

# 595
Много красиви рози!
Тикви и тиквички сеем на гнезда, не торим (евентуално оборска тор), сменяме мястото всяка година, обикновено тикви сеем до картофите, тази година са след люцерна, която беше на това място 5 години.  Peace
Имам следния въпрос: какви мероприятия провеждате след градушка?  Например почистване на растенията, пръскане (с какво?),подсаждането е ясно. Благодаря!

# 596
  • на пъпа на Златията
Аз миналата година ги сях в ред поливах,  пълна катастрофа . Сея ги в края на редовете на лозето . Поливам докато никнат , после се надявам само на дъжда и е по добре . Още не съм ги сяла.
Много обичам бели рози  ама няма .
 Сега е модерно едни високи храсти около кол  , цъфнали са  са мнооого красиво . Някой знае ли как се развъждат да си открадна от градинката докато не са пуснали видеонаблюдението у наше село.
Сапуна е не само прилепител Има не само измиващо действие а и е  против секакви гадинки вируси , бактерии, ...Докторите се мият преди операция със сапун бебе . . Евтините сапуни имат само измиващо действие без  другото.   

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 15:08 от rorik

# 597
Аз миналата година ги сях в ред поливах,  пълна катастрофа . Сея ги в края на редовете на лозето . Поливам докато никнат , после се надявам само на дъжда и е по добре . Още не съм ги сяла.
 Сега е модерно едни високи храсти около кол  , цъфнали са  са мнооого красиво . Някой знае ли как се развъждат да си открадна от градинката докато не са пуснали видеонаблюдението у наше село.
Сапуна е не само прилепител Има не само измиващо действие а и е  против секакви гадинки вируси , бактерии, ...Докторите се мият преди операция със сапун бебе . . Евтините сапуни имат само измиващо действие без  другото.   
Аз имам три бели, две чх и една влачеща, но те чак сега започват да цъфтят. Розите се прихващат от резник, режеш под наклон , по дебелите по лесно се прихващат. По принцип това става през пролетта и есента, но при мен дава резултат през лятото или по точно към средата към края на лятото. Имам три вкоренени така от лятото м.г. но, нещо им изяде листата и ги направи на дупки, тъкмо щях да пръскам пак с препарат, и какво да видя, праскачката се спукала и препарата изтекъл

# 598
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Скрит текст:

щамбови рози. няма как да си откраднеш  - на дебело стъбло от роза/шипка се слага калем от чаено хибридна.

# 599
Дебелите резници роза, се прихващат по успешно от по тънките стъбла. Аз съм пробвал и с дебели и с тънки. С тънките имам само три успешни опита. Но като казвам дебели, нямам предвид много дебели, а нещо средно.

Общи условия

Активация на акаунт