92nd Academy Awards OSCAR'2020 - Наистина ли вече е важно само наградите да са "политкоректни"?

• 37 127
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Земя на номади не съм го гледала още, но в Три билборд беше страхотна, така добре влезе в ролята.

# 451
Не знам защо толкова се учудвате от тазгодишната церемония, напълно отговаряше на годината, която преживяхме. А и все още сме в пандемия, все още умират хора. На повечето не им пука за Оскарите, че да ги гледат. Големите фаворити отложиха излизането на филмите си, което пък се оказа голям късмет за нашето момиче. Догодина обаче ще е кървава битка дори за получаване на номинация. Очакват се да излязат страхотни филми с едни от най-големите имена в киното.

# 452
Земя на номади не съм го гледала още, но в Три билборд беше страхотна, така добре влезе в ролята.

Много е добра и много различна, гледай го, ще ти хареса.

Следващата й голяма роля вероятно ще е Лейди Макбет, ще я режисира съпруга й, който беше режисьор и на първия филм, който и донесе Оскар.

# 453
Една от наградите на Мерил е за поддържаща роля.
Все пак си остава първата жена, спечелила 3 оскара. Франсис е първата с 3 за главна роля.

# 454
Мерил Стрийп печели първи Оскар, който е за поддържаща роля  през 1980, (вторият и е 1983 за главна, последният и е 2012), а Катрин Хепбърн печели през 1982 4-ти Оскар за главна роля.

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 15:38 от Bradley Cooper

# 455
  • София
Две красавици Simple Smile

# 456
  • Вестерос
невероятни 😍😍

# 457
И с Глен Клоуз:

Скрит текст:

# 458
  • Далече
Франсис Макдорманд според мен няма харизма . Да, добра актирса е , но аз не бих гледала някой филм само защото тя играе в него, даже и самия филм да не ми изглежда особено интересен. Не че броят на Оскарите има толкова голямо значение, но все пак би трябвало тя да е еталон за Холивуд с три Оскара за главни роли.."Nomadland" не сък го гледала, но даже и нямам интерес ...Абсурд пък да отида да го гледам на кино като тя призоваваше в речта си.

Може би и защото само в категорията главна женска роля имах фаворит - Кери Мълегън, останах леко разочарована..но както и да е.

На Мария Бакалова роклята трябваше да е в червено , щеше  да е перфектна..

# 459
  • София
Водейки се по заглавието на темата, може и да са, но не винаги и за всичко, има и изключения... Наградата за Хопкинс доказва това.
В Америка се надигна голям вой, че Чадуик не е взел така очаквания от всички Оскар, но всъщност големия гаф бе дело на Содърбърг (който като цяло опропасти всичко, не само финала), който е бил сигурен, че оскара ще е за Боусман и за това са преместили категорията за главна мъжка роля за последната за вечерта, за да има нещо като трибют за Черната пантера (макар че навремето не направиха този жест за Хийт Леджър, може би защото ролята бе поддържаща, знам ли и аз вече).
И когато казаха името на  Хопкинс бе голям шок за всички. Настана тишина и много бързо приключиха всичко. Буквално за секунди. Хоакин Финикс също не го очакваше, личеше си му. И за капак, самият Антъни Хопкинс отсъстваше и всичко се превърна в някакъв фарс. Имаше сериозни очаквания и за оскар за Вайола Дейвис, но награден бе само Даниел Калуя и сега пак се заговори, че афроамериканците не били получили това което заслужавали. Аз лично не мога да кажа, защото все още не съм гледал двата филма.
Но като цяло никой не напада Сър Хопкинс. Имах си аз и някой да посмее да закача тази кино икона. А и той не е виновен със сигурност. Само мога да гадая какво е станало и как така са гласували болшинството за Хопкинс при положение, че няма и три седмици по-рано, Чадуик спечели наградата на гилдията на актьорите. Според мен Бафтата оказа голямо влияние, а също и факта, че може би много от актьорите не са били гледали все още ''Бащата'' после са го гледали и са си променили мнението. Нещо такова. Но гадая. Със сигурност обаче тази конфузна ситуация ще остане в историята.
Между другото Хопкинс подобри рекорда на Кристофър Плъмър за най-възрастен носител на Оскар. На 83 г. Антъни спечели своя втори оскар след ''Мълчанието на агнетата''. Simple Smile

интересно видео по темата

# 460
Водейки се по заглавието на темата, може и да са, но не винаги и за всичко, има и изключения... Наградата за Хопкинс доказва това.
В Америка се надигна голям вой, че Чадуик не е взел така очаквания от всички Оскар, но всъщност големия гаф бе дело на Содърбърг (който като цяло опропасти всичко, не само финала), който е бил сигурен, че оскара ще е за Боусман и за това са преместили категорията за главна мъжка роля за последната за вечерта, за да има нещо като трибют за Черната пантера (макар че навремето не направиха този жест за Хийт Леджър, може би защото ролята бе поддържаща, знам ли и аз вече).
И когато казаха името на  Хопкинс бе голям шок за всички. Настана тишина и много бързо приключиха всичко. Буквално за секунди. Хоакин Финикс също не го очакваше, личеше си му. И за капак, самият Антъни Хопкинс отсъстваше и всичко се превърна в някакъв фарс. Имаше сериозни очаквания и за оскар за Вайола Дейвис, но награден бе само Даниел Калуя и сега пак се заговори, че афроамериканците не били получили това което заслужавали. Аз лично не мога да кажа, защото все още не съм гледал двата филма.
Но като цяло никой не напада Сър Хопкинс. Имах си аз и някой да посмее да закача тази кино икона. А и той не е виновен със сигурност. Само мога да гадая какво е станало и как така са гласували болшинството за Хопкинс при положение, че няма и три седмици по-рано, Чадуик спечели наградата на гилдията на актьорите. Според мен Бафтата оказа голямо влияние, а също и факта, че може би много от актьорите не са били гледали все още ''Бащата'' после са го гледали и са си променили мнението. Нещо такова. Но гадая. Със сигурност обаче тази конфузна ситуация ще остане в историята.
Между другото Хопкинс подобри рекорда на Кристофър Плъмър за най-възрастен носител на Оскар. На 83 г. Антъни спечели своя втори оскар след ''Мълчанието на агнетата''. Simple Smile

интересно видео по темата

Упорито се говори, че Антъни Хопкинс е искал да му дадат възможност да се включи по Зуум, ако спечели, но нали продуцентите държали на присъствие и му отказали. Тогава било уговорено наградата, ако изобщо спечели (той самият не е вярвал, че ще спечели, но понеже е перфекционист и не иска да се излага) да я приеме Оливия Колман, която имала и реч. Обаче, всички толкова вярвали, че ще спечели Бозман, че продуцентите не казали на Хоакин Финикс, че има реч и кой да приеме наградата. Съответно той какво да прави човека, приема я и закрива.  Голяма глупост направиха, но поне в Туитър им се смеят.
Някой беше писал, че Антъни Хопкинс сигурно щял да бъде много изненадан сутринта като станел да си направи кафе в Уелс и разберял, че е спечелил Оскар... Жалко, защото Боусман няма да се върне, а Хопкинс е жив, и можеше да му отдадат заслуженото като легендата, която е. Защото моите извинения, но Черната пантера или там каквото е снимал съответния актьор не може да се сравни с това, което Хопкинс има.
Мария Бакалова и роклята й... Малко съм на кантар, хем ми харесва, хем не съвсем. Но да кажем, че колкото повече я гледам, толкова повече ми харесва. Осветлението на Оскарите беше ужасно и всички жени изглеждаха много зле, гримът и на Мария, и на Хали им стоеше като маска. Направо се поизложиха, имаха желание, ноооо изглеждаше като евтина вечеринка, а не като кабаре от филм от 40те. Търсели са класика, ами на жп-гара в Лос Анджелис надали ще я намерят.

# 461
Хареса ми един коментар във фейсбук - 'като правиш награда за малцинства, зрителите стават малцинство'.

Иначе от това, което видях, презентаторите не бяха добре репетирали какво ще прочетат преди да дадат награда и си личеше и дразнеше.

Това натякване и прогнозиране последните години кой ще спечели на всяка цена също отблъсква зрителите, остава усещането сякаш нещата са нагласени. Хубавото е, че прогнозите често не се сбъдват според мен, но това не помага на рейтинга на шоуто.

# 462
Аз си легнах веднага след категорията на Мария,че ми дойдоха в повече прекъсванията на всеки две раздавания, и съм пропуснала драмата с мъжкия Оскар. Както го разказвате, наистина звучи като гаф. Ще се опитам да гледам повторението тези дни.

Кажете за "Още по едно", струва ли си да се гледа? Четох, че ДиКаприо е купил правата и ще прави поамериканчена версия.

# 463
Аз харесвам Чадуик много, особено от това, което съм чела за него като човек. Но не съм го гледала в тази роля, не мога да кажа нищо. Струва ми се обаче тъпо да залагат на това, че ще получи Оскар, само за да завършат трагично и въздействащо. Не знам дали и ролята му е за Оскар или просто защото ще е посмъртно... Вярно с Хийт Леджър стана така, но пък и там мисля, че беше повече от заслужено.

# 464
Проблемът не е дали е за малцинствата. Какво изобщо значи това? Цветнокожи актьори има много добри. Проблемът е, че нямат водещ, няма никакъв сценарий, цари пълна анархия и хаос, а в залата и на сцената е тъмница. Речите - без времеви лимит, при обявавянето на номинациите липсваха кадри от филмите. Въобще изглеждаше все едно са връчили организацията на някой петокласник.

На Мария роклята ми хареса, но от всички награди най-красива беше на Златния Глобус с червената рокля. Но всичките й рокли бяха красиви, изискани и й стоят безупречно. Чакам с нетърпение да видя новите филми с нейно участие.

Общи условия

Активация на акаунт