Всичко за всички марки гел лакове - 24

• 39 389
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета! Препоръчате ми качествени ножички за кожички. Голям проблем ми е да си направя "чист" маникюр без кожички. На солинген дали са добри?

# 391
Аз ползвам на Cuccio и много ми харесват. Имам по малки и големи. За педикюра също са ми на Cuccio.

# 392
  • Paris, France
Аз ... не разбрах ... рейфонса над цвят - за по-лесно сваляне на Алесандро ли? И може ли да се ползва укрепителя на GDCoco за тази цел. На мен пък проблем ще ми се окаже махането ...

"Укрепителя" на GDcoco е reinforce на английски. За един и същ продукт пишем. Точно него имам. Този път ползувах на Canni укрепителя. Едно и също е. Може и над цвят, но и под цвят да се сложи, като имам чувство, че сложен под цвета, но без бомбета, нито преди, нито след цвят маха маникюра по-лесно.

Аз слагам и под цвят и над него, но бомбето го правя само над цвета, защото ноктите ми са тумбести. На прави нокти може бомбето да се направи под цвета, а на вдлъбнати нокти е направо задължително. Едно момиче прави две бомбета -едното под цвета за да има хубава линия нокътя, а второто над цвета за блик. Така слага по-малко количество гел наведнъж о не и се разтича.

Факт е, че на лявата ръка ноктите ми не са с оголен край и са гладички отвсякъде. Там сложих бомбе над цвета. ferriy видя и двете ръце, една до друга и може да се изкаже дали е естетично. Не е голяма разликата, макар и да си личи, че покритието е по-дебело на лявата ръка. Седи като израстнал гел или гел-лак от салон. С бомбе винаги се маха на цяло парче лака, но е доста трудно и ако не се внимава може да се откърти нокът. Само с един или два слоя реинфорс се бели и без пръчка, макар че не го препоръчвам.

Ще пробвам да избеля 2-3 нокътя без дървена пръчка, макар че съм почти сигурна, че ще има поражения. Идеалният вариант е да се изпили всичко до цвят и тогава, като поседя във ваната пада само, без чоплене.

За трудното сваляне - може да зачекнеш отдолу с пръчка,  та да се отвори само. Слой реинфорс определено помага. Четох, че истински лак, не заздравители или база, помагал да се свали по-лесно и май наистина е така. Може да цапнеш слой матов топ над заздравителя да видиш дали ще се махне по-лесно.

След като ти седи и не се бели може да не слагаш фрешер след карето. Може би фрешерът отмива част от карето..

FBID1145...., трябва редовно да мажеш с масло за нокти ако искаш чиста линия около нокът. Може да пробваш препарат за кутикули. Разтваря мъртвата кожа и дава много чиста линия. Сама по себе си ножицата не може да даде идеална линия винаги, особено при дебел и твърд епонихиум. Маникюрите, които виждаш в Инстаграм са правени, освен с клещи и ножици с диамантени, корундови и силиконови накрайници и електрическа пила.

# 393
Привет! Тъй като моята маникюристка излиза по майчинство и не искам да минавам през ада в търсене на нова, реших да започна да поддържам ноктите си у дома.

Изчетох цялата тема, както и предната, но тъй като съм начинаеща в гел лака имам някои чуденки и се надявам да ми помогнете, за което благодаря предварително.

1)   UV/LED Лампа: Спряла съм се на тази основно, защото има доста отзиви от български потрбители и отговаря на зададените параметри в началото на темата, а ако не се лъжа е и предложения модел, но въпреки това не съм сигурна в избора си. Мога да отделя и малко повече средства за лампа и ако някой може да ми препоръча конкретен продукт ще се радвам. https://www.aliexpress.com/item/YingJia-48W-SUNONE-Professional- … ansAbTest=ae803_5

2)   База, топ лак, премахване: Огромният ми проблем са базите за гел лак и цялостно продуктите нужни за основа и запечатване на лака.  Разгледах продуктите на Kodi, Bluesky и Mesauda. Не съм склонна да използвам китайска база, защото имам склонност към проява на химически алергии. Ноктите ми не са чупливи. За 1 година с гел лак нито веднъж не съм счупила нокът. Сравнително матови са, имат малък апекс, растат доста бързо. Основния ми проблем е, че ако нямам лак се делят. Не мога да се спра на база и метод за поставяне, защото срещам огромен проблем при свалянето на гел лака. На кратко – търся подходяща комбинация за моите нокти, която да не ме затруднява при свалянето на гел лака. До сега не съм слагала лаково каре, но ще го поставя като задължителна стъпка. Заздравителите, които използвам у дома са на Sally Hansen и Eveline. Ултрабонд и обезмаслител ще взема задължително – най-вероятно на Kodi.

Също така не знам и на кой топ лак да се спра. Притеснява ме това, че продуктите на Kodi се нанасят по-трудно.

Видях, че за премахване масово се използва козметичен ацетон, но на доста места срещам течности за премахване на гел лак и се чудя дали те ще са по-подходящи. До сега самостоятелното ми премахване на гел лак е пълен крах и винаги завършва с наранени нокти. А определено не искам да ги съсипвам. Имам щипки за премахване на лак и използвам само механични пили.

3)   Лакове: Възнамерявам да пробвам различни лакове. Със сигурност ще си взема един-два, които да са по-скъпи, но обмислям да пробвам и Pretty gel и Canni и ще се радвам на отзиви. Най-вероятно ще поръчам и по някой от китайските за проба.

Държа да отбележа, че искам единствено да поддържам ноктите си в приличен вид и нямам намерение да се занимавам по-обстойно с маникюра си, което изключва всякакво рисуване и тн. Само чисто поставяне на цвят. Най-много да сложа по някоя перличка ако ми дойде музата.  Laughing Склонна съм отделя по-голям ресурс за продукти, но предпочитам да мога да ги поръчвам в рамките на страната или поне от amazon.
Благодаря предварително за помощта  Simple Smile

# 394
Момичета, линт базата на Коди за какви нокти е подходяща? Може ли с нея да се прави укрепване на нокътната плочка и апекс, както с ръбът базата? И може ли да се сваля с тяхната течност типс оф? Каква е гъстотата и?

# 395
  • София
rossti, Много от момичетат в темата сме с показана SUNONE и сме много доволни- петата в линка ти.

Преди ползвах  базата на Блускай, после каучокувата на Коди, и от двете съм доволна. Най- добре е да си вземеш база, с каквато те е правила твоята маникюристка. От топ съм доволна от каучуковия на Коди (има страхотен блясък и не е труден за нанасане, но базата е гъста и се сгъстява допълнително с времето), както и този топ: https://kodi.pro/gel-polish-pnb-8-ml-uv-led-protectop-coat-pnb
Между тях можеш да се развихриш с цветове от алиекспрес.. каквото ти душа иска.
На Прити имам един лак и много го харесвам.

# 396
rossti, Много от момичетат в темата сме с показана SUNONE и сме много доволни- петата в линка ти.

Преди ползвах  базата на Блускай, после каучокувата на Коди, и от двете съм доволна. Най- добре е да си вземеш база, с каквато те е правила твоята маникюристка. От топ съм доволна от каучуковия на Коди (има страхотен блясък и не е труден за нанасане, но базата е гъста и се сгъстява допълнително с времето), както и този топ: https://kodi.pro/gel-polish-pnb-8-ml-uv-led-protectop-coat-pnb
Между тях можеш да се развихриш с цветове от алиекспрес.. каквото ти душа иска.
На Прити имам един лак и много го харесвам.

Благодаря за съветите  Grinning Значи смело ще купувам лампата

# 397
Аз се спрях на SUN ONE лампата, но ще я купя от OLX, защото дават тест период. За основа си клоня към Kodi, а се оказа, че моя топ на mesauda e uv. Може и тяхна основа да си взема, ще го помисля още малко.

# 398
  • Paris, France
rossti, Започвам наред:

1) супер е показаната лампа и от 3 години се правя с нея. The Passion купи от този продавач и е доволна. Не забравяй да приложиш писмо с молба да я тества, да пише цена под 10$ и че е подарък за да не иде на митницата. Лампата изпича абсолютно всичко.

2) идеалното е да вземеш продуктите, с които са те лакирали в салона, както майка Зайка ти писа  С каре ще сваляш бързо. Някои лакове се свалят по-лесно с ацетон, други с течност, трети - никак, хаха. Не е особено трудна за нанасяне базата на Коди като хванеш цаката. Проблемът с нея е това, че се сгъстява бързо. Ако искаш по-рядка каучукова база Komilfo в сайта на коди.про имат. Чета, че при някой хора с нея има повече белене отколкото с Коди
 Принцесата писа, че с каре по цял, нематиран нокът течността на Коди сваля по-бързо от ацетон. Изчети няколко пъти написаното за алергиите в първия пост! Ако слагаш масло редовно, не махаш кожи в деня на лакирането, не матираш, правиш каре с хипоалергеничен лак, лакираш внимателно далече от кожа и ле лакираш веднага след киснене в ацетон можеш да ползуваш всякакви бази и топове без проблем. Доста хора се отървахме от алергии към гел-лакове. Най-честите причинители е HEMA, а него го има и в Гелиш и друго високи марки.

3) Canni са си китайски 😀 и съм много доволна от всичко тяхно без един гел, който дойде с мехури вътре.  Прити и Месауда и те мязат на такива. Имам цветни лакове на високи марки и с тях маникюрът пада бързо, но и се бели бързо. С китайските седи по-яко, но често няма махане ако не е над белеща се база. А белеща се база не искаш ли? С такава съм вече три седмици и половина и не мърда, а се сваля без ацетон и течности. След малко ще свалям моята. Има я в Амазон. В Амазон има Гелиш и Гелколор от Америка.

магдалена, Sunone е UV LED и изпича УВ продукти, така че споко. Печеш колкото печеш в УВ лампа или 30-60 сек по-малко ако продукта става и за ЛЕД. 

Момичета, линт базата на Коди за какви нокти е подходяща? Може ли с нея да се прави укрепване на нокътната плочка и апекс, както с ръбът базата? И може ли да се сваля с тяхната течност типс оф? Каква е гъстотата и?

За всякакви нокти е подходяща. Да, става за бомбе, само че седи по-твърдо от бомбето с гумена база и дори от бомбе с реинфорс. Гъста е доста, но се самоизравнява много добре.  Не знам дали се сваля с течност. prinzesata е специалистът по тази база в темата, ама тя бели. Лично аз бих я третирала като неразтворима и не бих си играла с течности. Не съм я тествала, а само я видях и ми прилича на BIAB. Хората, които я слагат в тукашния ми форум пилят или белят.

И малко брокати, от които един розов, специално за тебе:

https://m.youtube.com/watch?v=SVSb6SLJ3Rg&t=3s

Отивам да избеля лака, че ужасно ми писна и искам нов цвят.

# 399
Благодаря за брокатчетата, Невена! Чудесни са.

# 400
rossti, Започвам наред:

1) супер е показаната лампа и от 3 години се правя с нея. The Passion купи от този продавач и е доволна. Не забравяй да приложиш писмо с молба да я тества, да пише цена под 10$ и че е подарък за да не иде на митницата. Лампата изпича абсолютно всичко.

2) идеалното е да вземеш продуктите, с които са те лакирали в салона, както майка Зайка ти писа  С каре ще сваляш бързо. Някои лакове се свалят по-лесно с ацетон, други с течност, трети - никак, хаха. Не е особено трудна за нанасяне базата на Коди като хванеш цаката. Проблемът с нея е това, че се сгъстява бързо. Ако искаш по-рядка каучукова база Komilfo в сайта на коди.про имат. Чета, че при някой хора с нея има повече белене отколкото с Коди
 Принцесата писа, че с каре по цял, нематиран нокът течността на Коди сваля по-бързо от ацетон. Изчети няколко пъти написаното за алергиите в първия пост! Ако слагаш масло редовно, не махаш кожи в деня на лакирането, не матираш, правиш каре с хипоалергеничен лак, лакираш внимателно далече от кожа и ле лакираш веднага след киснене в ацетон можеш да ползуваш всякакви бази и топове без проблем. Доста хора се отървахме от алергии към гел-лакове. Най-честите причинители е HEMA, а него го има и в Гелиш и друго високи марки.

3) Canni са си китайски 😀 и съм много доволна от всичко тяхно без един гел, който дойде с мехури вътре.  Прити и Месауда и те мязат на такива. Имам цветни лакове на високи марки и с тях маникюрът пада бързо, но и се бели бързо. С китайските седи по-яко, но често няма махане ако не е над белеща се база. А белеща се база не искаш ли? С такава съм вече три седмици и половина и не мърда, а се сваля без ацетон и течности. След малко ще свалям моята. Има я в Амазон. В Амазон има Гелиш и Гелколор от Америка.

Отивам да избеля лака, че ужасно ми писна и искам нов цвят.

Много благодаря за изчерпателното мнение, Nevena Virolan!

Говорих с маникюристката си, но тя ми е слагала няколко различни бази и проблемът ми с всички е, че не успявам да ги сваля адекватно. А не искам да рискувам в домашни условия да съсипя ноктите си. Цялостно не ме притеснява да правя маникюра си дори на около седмица.

Ще може ли да споделиш каква е базата която използваш? В началото на темата четох за метода с белещата се база, но не успях да намеря таква с добри отзиви. Другото, което ми изкочи като въпрос е дали се използва ултрабонд и ако да - къде се поставя и какъв обезмаслител мога да използвам след полирането.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 19:22 от rossti

# 401
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ето ги същите брокати в ОЛХ-а Simple Smile

https://www.olx.bg/ad/platinena-seriya-gel-lak-elit99-CID655-ID6c5om.html

А в Али-то са по 3,60 Simple Smile

https://www.aliexpress.com/item/Elite99-7ml-Platinum-Color-Nail- … ansAbTest=ae803_4

rossti, всички казват, че си е до нокти ... Аз лично се правя сама от януари. Допреди месец ползвах каучуковата база на Коди, фрешъра им, топа им -> махах с тяхната течност ... не съм имала проблеми с махането след 15-тина мин. киснене. От месец, по съвет на Неви (страшно, страшно благодаря!) и благодарение на Нат (супер си, но си го знаеш, нали Simple Smile), започнах да използвам белеща се Алесандро. А блога на Принцесата ми е като настолна книга Simple Smile  Първия път над каре, сложих и фрешър и база Коди ... издържа 2 седмици, без никакви поражения, но ми писна Simple Smile Сега съм слагала само - спирт, каре, Алесандро, база Коди, цвят, топ ... Ами и сега отива към две седмици и почва да ми писва ... пак няма поражения ... Но - това за моите нокти ... При теб не знам ... трябва да си пробваш и да си намериш твоите стъпки, които ти пасват на ноктите, когато се правиш у дома ... Аз от последните 3-4 теми -> това разбрах ... И аз исках протокол и стъпки ... И все още се допитвам. Прекрасни са момичетата тук, и много знаещи и помагащи ... Не вярвах в началото, че сама трябва да си изградя стъпките ... Все исках нещо ей, така да ми кажат ... И се оказа, че и ултрабонт, и фрешър ... поне на моите нокти, не са необходими ... Стои си ми всичко докато реша да го махна - независимо дали с белеща се, или с каучукова база ... Но това е при мен ...

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 19:45 от Почти безобидн@

# 402
Уж за тънки и чупливи нокти, но аз работя 90% с нея. Супер гъста, перфекта за укрепване и апекс. САмоизравнява се идеално. Не знам как се сваля с разтвор, аз свалям с пила.

# 403
Уж за тънки и чупливи нокти, но аз работя 90% с нея. Супер гъста, перфекта за укрепване и апекс. САмоизравнява се идеално. Не знам как се сваля с разтвор, аз свалям с пила.
Благодаря☺️. Започнах с ръбър базата, доволна съм. Дразни ме само това, че остават балончета  при нанасяне.Сега чакам и няколко от цветните ръбър на Коди, и още няколко цвята от Брайт серията, и едно млечно бяло, полупрозрачно.При следваща поръчка ще включа и нея. Ще ми се да опитам повечко варианти, затова разпитвам. На Бг страницата, продаваща Коди е описана като разтворима.

# 404
  • Mostly in my mind
Какво е апекс?

Общи условия

Активация на акаунт