Всичко за всички марки гел лакове - 24

• 39 402
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • Paris, France

Арката от долната част, към кутикули до края на нокътя, когато нокътя е в профил.

https://www.nailpro.com/how-to-sculpt-nail-apex/

Кам, с тази база може ли да се удължи нокът с 1-2мм? Мерси.

рости,. На 24 страница, в пост под този на Почти безобидна съм обяснила как се използува белеща се база под акрил, гел и гел-лак и съм написала наименованията на точните продукти, които ползувам в момента и които са налични на пазара. Не се плаши от дължимата на поста! Той обяснява всякакви трикове за супер скапани нокти, каквито и моите не са. Написан е с цел да помогне на съфорумки, които не задържат белеща се база, но харесват идеята и искат да ползуват изключително белене като метод на сваляне. За 70-80% от жените стъпките са:

1) шлифоване и полиране до блясък ако има белещи се люспи и това не е нужно да се прави всеки път и вече отдавна не полирам. При много набраздени нокти е желателно да се полират отвреме навреме.

2) почистване на слепнали за нокът кожи и махането им ако са груби, което при редовно мазане с масло за нокти не е нужно при всички и отдавна не правя

3) хубаво изтриване със спирт и кухненска хартия на нокът, под нокът, в гънки.

4) каре с Microcell или каквото си намериш

5) белеща се база, 30 сек в сън1

От тук нататък правиш всичко както обикновено. Striplac и Born pretty peel off са белещите се бази, които ползуваме в темата. Ще ги намериш в Амазон. И двете вече не се произвеждат, но има нови - Sensationail от марковите, Azure peel off, URsugar peel off в Али. Както Почти безободна ти писа много зависи от нокти. На мене БП ми държи по-яко, а на prinzesata Alessandro Striplac. Но и двете можем да носим 14+ дни такова маникюри, макар с допълнения. Учудвам се, че не намираш добри отзиви за Алесандро. Всъщност хората оставили лоши отзиви биха оставили добри ако фирмата предлагаше реална помощ със съвети при белене и трудно сваляне.

Това, че сваляш трудно маникюр от салон не е по вина на база или не само. Базата на Гелиш, сложена в салон, на награпено с 180 пила нокът се маха за 15-20мин, с ултрабонд под базата още по-трудно, но на полиран нокът с каре и гел-лак на Гелиш е литнала за 5 мин. С твърд гел или китайски цветен лак ме се маха лесно и даже никак. В този смисъл ако полираш ноктите и маграпиш само 1-2мм от свободния край, сложиш каре, маникюрът ще се маха по-лесно у дома.

Белещите се бази държат добре на твърди, здрави нокти. Ако твоите са препилени беленето ще влоши състоянието и даже може изобщо да не се избели от награпено. Затова не знам дали е добра идея за тебе, в момента. Ако ноктите ти са дебели, твърди и сравнително здрави, не са полезни и праймирани неколкократно може да ги полираш и да пробваш, но ако са препилени ме е никак добра идея.

Аз съветвам всички начинаещи да пробват първо с каре белеща се база, да упорстват няколко пъти ако не им откъртва ноктите. Ако не им държи да добавят ултрабонд, реинфорс, твърд изграждащ гел и чак ако всичко това не помогне да пипат разтворими бази. По-щадящо и трайно от белещите се бази до момента не сме открили. Обаче този съвет се отнася за начинаещи с девствени, непилени и неразтваряни химически нокти.

Можеш да си вземеш една белеща се база, която си харесаш. Пробваш на крака с каре и ако ти хареса полираш ноктите на ръцете и тестваш там.

Повечето белещи се бази държат без проблем 7-10 дни, дори на калпави нокти. Когато няма да нося над 7 дни не слагам ултрабонд и бомбе и пак държи до 10 дена. Ако 7 дни те устройва са идеални тези бази. На мене след седмица ми писва.

С масло мажеш ли редовно? Ако не - това може да е причина за трудно сваляне. Маслото е част от системата.

маминка2, сложи шишето с базата в топла вода за да не прави мехури! Не гореща, но топла.

Безобидна, да, така е, много си права. С хубави и здрави нокти всичко седи. Породените и сухи са ужасни. Радвай се, че при тебе всичко е толкова лесно! Блазе ти.

# 406
# 407
"маминка2, сложи шишето с базата в топла вода за да не прави мехури! Не гореща, но топла. "
 Невена, пак полезен съвет, ще пробвам😁

# 408
  • на брега на морето
И аз изкарах с моя лак 2 седмици, последната, от които-на работа. Simple Smile Това си е постижение, предвид че работата ми е истинско "изпитание" за гел лака. Имам различни задачи различните дни, и винаги съм с поне 1 чифт гумени ръкавици. Например вчера бърках с 2 чифта ръкавици(едните гумени) в горещо олио и е ок. Няма ни забелено, ни нищо. Само подозирам, че откъм базата се е отлепил от нокътя, щото се виждат сенки в цвета. Но днес и без това мислех да го свалям вече.  Hug

# 409
  • here, there, everywhere
Момичета,от къде купувате Микросел? Ако имате съвет къде в Пловдив, най-добре.

Китайците вместо белеща база са ми пратили обикновена. Ядосах се и си поръчах стриплак. Като пристигне ще следвам съветите на Невена за поставянето.

# 410
Реших да си взема изграждащ гел на Ezflow за да го използвам за укрепване на естествените ми нокти. Та въпросът ми е: трябва ли да сложа база преди изграждащият гел или? Благодаря предварително Simple Smile

# 411
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета,от къде купувате Микросел? Ако имате съвет къде в Пловдив, най-добре.
...

Почти във всяка аптека го има.
Ето ти няколко в Пловдив, където (поне според сайта им) го има.

https://sopharmacy.bg/locations.html

# 412
  • Пловдив
Аз поръчвам от тук, защото е с БД
https://shop.makave.eu/здрави-и-красиви-нокти-microcell/

# 413
Благодаря момичета, не живея в БГ и ще използвам докато съм си тук.

# 414
  • София
Благодаря момичета, не живея в БГ и ще използвам докато съм си тук.
Ако живеете в Западна Европа, по-добре от там да си го вземете, по-добър е.

В Германия го продават в ДМ и Мюлер.

# 415
  • Paris, France
Китайците вместо белеща база са ми пратили обикновена. Ядосах се и си поръчах стриплак.

На повечето китайски белещи се бази пише soak off отпред, но са си белещи се. На Sweet city май пишеше, че е белеща се на кутията. На Born pretty peel off пише BP peel off на лепенка на дъното (частта, която е лепната за масата като седи прав с дръжката на четката нагоре). И аз съм се паникьосвала, но са си ОК. Обърни шишето и погледни и може да се изненадаш приятно. Може да пробваш да лакираш с нея алуминиево фолио и като изсъхне да огънеш. Ако се огъва и е меко ще се свали с белене ако е сложена върху цяло каре без проблем. Белещите се бази са всъщност рядък каучук. Каучуковите също могат да се свалят по този начин ако се сложат на полиран нокът без праймери и с каре. Пиши на китаеца! Понякога разликата е в кода. Хайде иди да провериш и чакам да кажеш дали е ОК. Успех и дано да е белеща се! Коя марка е?

Реших да си взема изграждащ гел на Ezflow за да го използвам за укрепване на естествените ми нокти. Та въпросът ми е: трябва ли да сложа база преди изграждащият гел или?

Базата е задължителна ако искаш да седи без отлепване. Може да пробваш да сложиш тънък слой гел вместо база, но не гарантирам, че ще седи. Ако не е разтворим ще махаш с пилене творението. Най-добре си вземи една белеща се база, та поне да може да го махнеш лесно. Държи колкото държи с неразтворима.

Мелинааааа, браво! 2 седмици в ръкавици и бъркане в горещо си е постижение.

маминка 2, специално за тебе:

https://m.youtube.com/watch?v=30LwDpYZzhc

Потърси в Али elite99 starry bling и гледай снимки на купили го! Във видеото не е красив колкото на светло.

# 416
  • София
Момичета, някой да е ползвал тези, да даде мнение.....
https://ru.aliexpress.com/item/60930-VENALISA-30ml-24-Color-CANN … 7.000000000000000

# 417
Невена, ще кажа като се прибера в неделя. На Борн Прити поръчах, но няма индикации за белеща се. Ще погледна пак де.

Не съм в Германия, макар да ми е наблизо, не знам кога ще отида пак. Та този път от тук ще си купя. Ще го имам на ум другия път като отида до Германия.

Последна редакция: чт, 02 май 2019, 19:57 от Nuclear

# 418
Момичета, имам олио за тяло с натурално бадемово масло, което остана от бебето. Ползвам го за тяло и чак сега ми хрумна - може ли да замести Solar Oil за кутикули?

# 419
Някой ползва ли или ползвал ли е изграждащ гел на Сикретли, аз ползвах на Кучио ама мисля да сменя, та ако не на Сикретли искам нещо хубаво и здраво

Общи условия

Активация на акаунт