Частни училища - информативна тема 26

• 66 946
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Bliss, съвсем си е равнопоставено. Очевидно е къде е родителя и къде е детето. Аз поне мисля, че нямаше прокети, без участието на детето. Те оценяват само тази част.
Red.. ама много добре казано Simple Smile Стараят се и ще се поправят... дано Simple Smile А аз ще споделям за училището, като очевиден наш избор.

# 226
Хахахаха, кое и очевидно? За мен не е. Не е ясно и какво оценяват. Това са твои версии на случката. Ако има изисквания, те трябва да са от началото до край еднакви и да важат за всички. Всичко останало са извинения за гафа.

# 227
  • София
Bliss, добре ще е да споделиш училища с перфектна и несубективна подборна система. Явно имаме разминавания и ще ми е по-лесно да те разбера, ако кажеш твоята версия.

# 228
Дали да не се отделите в нова тема?! От 10 страници насам единственото, което се пише е за въпросното ново училище.
И за да не е спам, що за  приемна процедура е това с проектите?!? Поздравления за креативните родители,  но това е рекламна стратегия, не е подбор.

# 229
Защо да е лоша приемната процедура? Искат от децата да говорят за неща, които ги интересуват, да видят как мислят, какво ще обяснят. Без значение дали много или никак са помагали родители...както казаха няма значение колко е хубав проектът, а детето какво влага в него и какво обяснява. По-добре ли е само звуков анализ? Не виждам проблем в това, че не е много ясно дали родителите помагат или не...тъй като това не е важно. Важно е детето какво после ще обясни на учителите.

# 230
  • София
Вероятно наистина изпълнението на идеята не е било като за пръв път съвсем на ниво, но замисълът защо да не струва?Та чак да е такъв гаф.. Едно дете и с перфектен, триизмерен проект да се яви, какъв бонус му носи това, ако не може нищо да каже/ разкаже/обясни  по него? Уж масово се недоволства от подбора със задачи за фина моторика, логика, памет, звуков анализ, смятане, налагащи подготовка, а в същото време един по- разчупен вариант също не се приема добре...Вчера точно в коридорите на столична гимназия разглеждах закачените проекти на зрелостници от устния изпит за сертификат по езика. От километри си личеше къде е пипала сериозно чужда ръка, къде не. Имаше много креативни проекти като заложена  идея, малко недоизпипани като и
изработка от учениците,  но явно последното с нищо не е попречило на успеха им. Мисълта ми е, че и при малките е било подобно -"изпитващите" децата не са толкова зле, та да не могат да преценят кой е направил проекта, мама или детето, но едва ли залагат много на самата изработка при подбора..

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 07:17 от пенсионирана русалка

# 231
  • София
Хайде сега пък да се отделят, от какъв зор? 20 теми говорим за СС и Питагор, сега се появи нещо ново, интересно си е.
И на мен не ми харесва процедурата за подбор, но ги разбирам, първа година им е.
Наистина не знам как аз бих подбирала деца, ако трябваше да събирам клас Simple Smile

# 232
  • София
Да, ве, ще се местим за Иззи, като точно появата му, освен че раздвижи темата, в много аспекти придаде цвят на ситуацията около ЧУ. Дори ако щете в посоката как се появиха почти едновременно с оназ чукня фюжъна, но независимо от спорните мнения по приемната процедура (която аз адмирирам, ма, както се знае, аз съм признато субективна Simple Smile)), пишем и обсъждаме основно за Иззи. Та, баш си е за тук да следим и благодаря, че въпреки постоянните нападки и контра въпроси, кандидатстващите там продължават да споделят. Желая им късмет и след първите 2-3 месеца да споделят, че са доволни и спокойни за избора си.

# 233
  • София
А защо Фюжъна да е чукня?
Каквото и да значи чукня...

# 234
  • София
Е , хайде сега, точно в този форум такива думи.
Бива ли. Нали дерзаем да образоваме децата си. Бива ли с такъв език тук?

# 235
Много ми е интересно защо допускаме да сме максимално критични към приемните процедури на "старите" училища, а сме склонни на компромиси, когато видим фал в същите на "новите"?!?!?! Нали все за интереса на деца говорим.

Да идеята е интересна. Но преди време Хоуп написа, че това ще е състезание на проекти на родителите. Получи апостроф тогава. А сега се оказва, че е била права. На всичкото отгоре не всички кандидатстващи са равнопоставени именно заради липса на ясна комуникация от страна на училището. Ами ако аз бях родител на неприето дете с проект без мое участие, и видя, че има дете прието с проект с участие на родител.... много щях да се ядосам. Пък и субективизма в тази процедура е мултиплициран. А нали точно срещу субективизма в наличните процедури говорим от години.

Няма идеална процедера, но хич не съм склонна да толерирам бързащо недоизкусурено нещо, само защото било "иновативно" и защото имам симпатии към някои от замесените в проекта.

# 236
Може би ако бяха поканили децата за няколко часа на място, където да им предоставят материали, от които да сглобят сами проект и после да ги представят, отзвукът нямаше да е толкова негативен. Със същия успех училищата с тестове могат да пратят по едно копие от изпита на някои деца и родителите да ги подготвят предварително.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 15:45 от Аmélie

# 237
Е , хайде сега, точно в този форум такива думи.
Бива ли. Нали дерзаем да образоваме децата си. Бива ли с такъв език тук?

Децата не четат тук, а мен много ме кефи Миленита, включително и с изказа си. В случая конкретната дума няма никакъв такъв смисъл, за който ти си мислиш, то е очевидно:)

# 238
  • София
Мен точно приемната процедура на Иззи ме отказа да се занимавам с тях.
Ако детето е интроверт или не може да се презентира като моето, просто не е за там.
Като гледам са позапълнили само ПГ...За другите явно зор ще видят

# 239
  • София
Мен точно приемната процедура на Иззи ме отказа да се занимавам с тях.
Ако детето е интроверт или не може да се презентира като моето, просто не е за там.
Като гледам са позапълнили само ПГ...За другите явно зор ще видят

Тук съм съгласна. Не всички деца обичат да майсторят и презентират. Това не значи, че не са обучаеми, интуитивни, умни и мислещи.

Общи условия

Активация на акаунт