Частни училища - информативна тема 26

• 66 992
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Ако съдя по математиката в подготвителна група - може би не ходят на уроци. Записах детето на уроци по математика в Данис (и аз се поддадох на манията за уроци по математика за 6-годишни) и сравнявам какво минават. Забелязвам, че в Дрита се повтарят структурите на упражненията, но малко по-късно. В Данис нещо се минава, но в Дрита същото като тип се появява като част от нормалното обучение около месец по-късно. Ако това се задържи до 7 клас, резултатът от НВО по математика е по-скоро от Дрита.

# 256
  • София
Блис, имах предвид, че не вземат уроци по МАТ или БЕЛ (информацията ми е за миналия 7ми клас). Всичко е от Дрита, което мен ме води на мисълта, че са много силни по МАТ и английски, но не толкова по БЕЛ. А как се измерват знанията- и на мен ми се иска да знам Simple Smile
За мен Дрита, по отзиви на родители на деца от там, а и на самите деца, е много добро училище, но всичко зависи какво търсиш.
От личното ми впечетление- много мили преподаватели и щастливи деца. Голям минус ми е малкия, кофти двор.

# 257
  • в страната на чудесата
Не искам да връщам темата в обичайното русло, но просто не мога да се въздържа:
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/4klas.pdf
участват деца от доста ЧУ (и ДУ)
Много високи са за КО... незнам как е било в предишни години, но тези резултати са доста добри. Като се има предвид, че сигурно са 20-тина до 30 деца в 4 клас...

ред. - не виждам увекинд...

# 258
Не искам да връщам темата в обичайното русло, но просто не мога да се въздържа:
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/4klas.pdf
участват деца от доста ЧУ (и ДУ)
Много високи са за КО... незнам как е било в предишни години, но тези резултати са доста добри. Като се има предвид, че сигурно са 20-тина до 30 деца в 4 клас...
Това са обобщени резултати от ЕК за 4 клас ли?

# 259
  • в страната на чудесата
Да бе, извинявам се.
Европейско кенгуру

На сайта на РУО са:
http://ruo-sofia-grad.com/олимпиади-състезания-конкурси
доколкото виждам има за всички класове, погледнах тези, че ми се стори, че участват най-много деца. И 4 клас все пак е край на някакъв етап.

# 260
  • София
Аз и ЕСПА не виждам.. може да не са участвали. Само на мен ли ми прави впечетление, че масово са деца от ДУ. Браво на тях разбира се...
Редактирам.. видях ЕСПА... ТЕ ми липсват или search-a ми не действа Simple Smile

# 261
  • София
Съвсем нормално е децата от държавни училища да преобладават по няколко причини. Първо, за огромна част от тях много важна цел е кандидатстване след 4-ти клас в СМГ и второ - децата, от частните училища са една шепичка на фона на останалите и макар, че са съсредоточени основно в София, пак не надвишават 6-8 % от учениците

# 262
ТЕ ми липсват или search-a ми не действа Simple Smile

ЧОУ "Томас Едисън", там са, но слаби резултати

# 263
  • в страната на чудесата
Кенгуруто не участва в рейтинга за кандидатстване в смг

Да бе, от ТЕ малко деца са участвали от 4 клас. На трети резултатите са добри
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/3klas.pdf

Аз и ЕСПА не виждам.. може да не са участвали. Само на мен ли ми прави впечетление, че масово са деца от ДУ. Браво на тях разбира се...
Редактирам.. видях ЕСПА... ТЕ ми липсват или search-a ми не действа Simple Smile

Състезанията са за всички. Кенгуруто е популярно и според мен служи като като добър общ измерител. Или поне по-добър от НВО в 4 клас. Лично мнение.
Заради това, че е масово и все пак предполагам, че по-напредналите деца се явяват (за съответния клас имам предвид). За мен резултатите са много интересни. И заслужават анализ, ама нямам време Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 22:33 от Leika_moja

# 264
  • София
Няма значение дали участва кенгуруто в рейтинга. Всяко състезание е тренировка и възможност да се видиш къде си спрямо останалите.

# 265
Състезанието е безплатно, регламентът предполага провеждане почти във всяко училище, информацията се разпраща централизирано от РУО...Това е повече от достатъчно. ЕК за мен е изключително неподходящ критерий за оценка и сравняване на училища, освен ако не са математически гимназии, но и тогава с известна условност.

# 266
  • в страната на чудесата
....
. ЕК за мен е изключително неподходящ критерий за оценка и сравняване на училища, освен ако не са математически гимназии, но и тогава с известна условност.

О, защо? Аз не съм профи, и ще ми е много полезно да чуя твоето мнение.

# 267
И аз не съм профи. По-скоро обосновка предполага изборът на ЕК като критерий за сравнение, не обратното.

# 268
Честно казано, Дидева, не те разбрах. Ами точно защото е безплатно, могат да участват всички училища и т.н., защо да е неподходящо? А в това съвсем не ти разбрах мисълта - сигурно вината е в моя телевизор, но все пак:

По-скоро обосновка предполага изборът на ЕК като критерий за сравнение, не обратното.

А колкото до другото - профи си и още как. Мнението ти би било ценно за всички нас.

# 269
  • в страната на чудесата
Ами според мен задачите от кенгуруто изискват малко повече умения, малко повече логика, по-задълбочено изучаване на задължителния материал. Доста от задачите ги има в сипа например. Та си мисля, че докато НВО е малко глуповато, нещо като безкрайните сметки от медунка, кенгуруто отразява по-добре способността за разсъждения. Може и да греша естествено. Моето дете не участва на кенгуру и като цяло впечатленията са ми от уражнения. Но задачите определено са интересни.
А и още нещо ми хрумва - разликата от първия до втория кръг на НОМ е твърде голяма, докато кенгуруто позволява все пак някаква ламинарност на резултатите. И понеже извадката е голяма, си мисля, че е подходящ критерий.
А ти защо мислиш, че не е?

Общи условия

Активация на акаунт