Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 335
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Това щях да напиша и аз за разходките. Те няма да избягат, та спрете за седмица, кърмете и оправете яденето.
Електра за пореден път казва как се прави, ама никой не я слуша....

# 136
Ще го патентовам и аз Stuck Out Tongue Winking Eye

# 137
  • над кукувичето гнездо
Ще го патентовам и аз Stuck Out Tongue Winking Eye
Joy
Интересно, че дори са се получавали рекламации, че все едно и също мелим, без да сме от полза...

# 138
Трябва си Simple Smile Тъпото е, че тука всеки пита за съвет, ама никой не слуша, получава се едно мрънкане и действия никакви.
Аз да си споделя моята болка....от няколко дена имам подута част от едната гърда, обхваща част от ареолата и кожата. Не е зачервено, леко болезнено е, но не усещам запушване. Просто си седи подпухнало и се чудя какво да го правя. Освен това имам себореен дерматит и едно петно (както и като кърмех голямото) е решило да излезе баш на зърното, където се падат да са горните зъби и все си мисля, че ще го прегризе  някой ден там, защото кожата не е идеална. Иска ми се да го мазна с кортикостериод един път и ще се скрие за поне седмица, ама ме притеснява като е на зърното, въпреки че не бих дала да суче ако не е добре изкъпано.

# 139
Пробвай с кокосово масло да го намажеш. Аз оправих много лош контактен дерматит като бях бременна само с кокосово масло.

# 140
Малко оф топик, ама контактен дерматит, ужасно упорит, оправих с някакво мазило за варицела....пишеше че много добре хидратра кожата, бла, бла....викам си нищо не губя, така и така съм го купила...няколко дни мазах и повече не се появи.

# 141
  • над кукувичето гнездо
Ваня А., може с някакво овлажняващо мазило за себореята. Аз имах на клепачите. Две седмици вапцах кортикостероид и нищо. Накрая си слгах само от крема за лице и изчезна.

# 142
Явно трябва хидратация и така се оправя.
А на мен ми излизат все повече бенки. Едни такива малки и незначителни, но се увеличават. Чудя се дали кърменето има нещо общо с това.

# 143
Бенки или фиброми? На мен ми излизат фиброми по шията, дерматоложкат каза, че и има фактори, които ги провокират, като например бременност.

# 144
По-скоро второто като ги гледам на снимка в нета. През бременността имах също и те паднаха, но се появиха нови. Може би ще се махнат и те като спра да кърмя някой ден Simple Smile

# 145
  • София
На мен през бременността ми излязоха много такива малки израстъчета по корема, пъпа, врата и деколтето Cry .

# 146
  • близо под тепетата
Здравейте, майчета.
Имам питане за спиране на кърмата и се надявам да ми отговорите, не ми се искаше да пускам отделна тема.
Засега гърдите ми са доста твърди и като стисна,потича коластра. Чувствам лека болка, но нищо стряскащо. Дали без да вземам и правя нищо, ще ми се размине потичането на кърмата?
Лекарят ми каза,че мога да взема достинекс,но като му четох страничните ефекти и не ми се иска да го започвам...
За информация - с първото ми дете имах много малко кърма,почти никаква. Сега се наложи да направя аборт(с раждане) в 22г.с. и трябва някак да спра коластрата/кърмата.

# 147
  • над кукувичето гнездо
Според мен, вземете си лецитин, за да намали вероятността от запушване. Изцедете мъничко, колкото да ви олекне. При повторно напрежение, пак изцедете мъничко, колкото да не стане запушване някое. Така цедете по малко, само до облекчение, после разреждайте изцежданията и намалявайте изцедения обем на няколко дни. Може да отнеме известно време докато няма напрежение в гърдите, но е възможно при стискане да излизат капки. Това е нормално, на мен още ми излизат, а не съм цедила от месеци.
Ако искате, може да потърсите консултант по кърмене, да даде по-адекватен съвет. В никой случай не пристягайте бюста. Вземете си салвия (градински чай), мента и мащерка и си правете запарки за пиене. Увивайте намачкан охладен зелев лист на гърдите, без ареолите и зърната. Яжте магданоз. Избягвайте лактогонни храни и напитки.

Ето и четиво
https://xedra.wordpress.com/2014/10/23/naturalstop/

Съжалявам за ужасната загуба и нещата, които сте преживели!

# 148
Момичета, за това със съветите сте много прави, но и много хора влизат чакайки да чуят каквото им се иска или някой шорткът/магическа билка/хапче и тн. Аз пак ще си кажа, ако не бяхте вие, щях отдавна да съм приключила с кърменето 🥰.
За фибромите, на мен също ми се появиха много в последния триместър и сега започват да изчезват (слава Богу, че това е адската грозотия).
Маги, съжалявам за загубата! ☹

# 149
На мен след първата бременност изчезнаха някои фиброми, но повечето останаха. Сега имам доста по шията, по корема... Дерматоложата ми предложи да ги гори с ток като първо маже с някакъв обезболяващ крем и после ги гори, но мен ме е страх, предпочитам да си ходя грозна.

Маги, много съжалявам за загубата! Иса_писа е дала чудесни съвети. Аз не знам дали ако не правите нищо, няма да си спре от самосебе си, но е рисковано може би да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт