Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 304
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Нямаме месец, иначе пих парацетамол , но няма ефект Sad

# 571
  • София
Момичета, аз съм със сенна хрема, която скоро ще се активира. Да питам при активиране на алергична реакция при мен нещо преминава ли през кърмата - хистамин например?

# 572
Зазу, и аз много се чудих по въпроса и не намерих отговор. Може да пиете сироп ериус, защото таблетките имат лактоза и не е ясно колко е пречистена, а бебето ви е с алергия. Може и фенистил капки да пиете, ако намерите, аз последно като търсих преди няколко месеца ми казаха, че са спряни.
Любена, как родихте, с каква упойка. Може това главоболие да е от упойката, то може да започне и две седмици след раждането и обикновено продължава седмица, а в по-лошите случаи месец. Боли ли ви глава ако лежите и не мърдате или само като се движите? За болката може да пиете кафе, кафеиновите напитки помагат малко, за гаденето и кола става. Иначе парацетамола си го пийте, ама надали ще помогне. Аз имам мигрена и парацетамола не помага. Ако ви се повръща, тогава повръщайте, това ще облекчи болката. Аз в пристъп на мигрена се молех да ми се доповръща, за да се приключи и след това почти не болеше.

# 573
Зазу, можеш да пиеш Ксизал (левоцетиризин бидейки с по-слаб седиращ ефект), Зиртек може, ако ти е предписан. Също Лоратадин. Естествено след консултация с лекар за определяне на дозировката, но като цяло са ок, много малко количество се отделя в кърмата също и според e-lactancia. Проверявала съм и аз, защото от дете съм с доста тежка сенна хрема
Ето малко повече инфо: https://www.sps.nhs.uk/wp-content/uploads/2018/05/QA206-3_Antihi … inesBM_FINAL.docx

# 574
Раждах нормално, без упойка. Глава не ме беше боляла от месеци (от както забременях), иначе преди си имах главоболие... сега като че ли ми просветна, но два сни беше ужас.. Благодаря за съветите!

# 575
  • София
Фенистил на капки имаме у дома. Миналия месец ни изписаха за бебето като се разболя с хрема и кашлица и го намерих още в първата аптека.
Просто се чудя за бебето дали е по-добре да пия или да не пия антихистамини.

# 576
Активната съставка на Фенистил също е в групата на антихистамините 😉
Направи си една консултация с лекар, важното е не само да е ок за бебето, а да действа добре на теб.

# 577
Зазу, мисля че няма проблем за бебето да пиете, но не правете тестове за алергия на бебето по това време, за да не покажат фалшиво отрицателни резултати.
Любена, може би е от хормоните, защото и мен ме мъчи мигрената в начална бременност много и после по-малко и след това за финал първия месец след като родих. През останалото време се случва изключително рядко.

# 578
  • София
За сенната хрема аз пия Фортекал, чиято активна съставка е биластин. Съвместим е с кърменето според e-lactancia, личния ми лекар и гастроентеролога, който следи алергията на сина ми. Даже последният препоръча да пия ериус, но тъй като не ми помага, каза да си пия това, което ми действа.

# 579
Момичета моля пак за съвет, от сутринта малкият като сучи ми болеше зърното а сега вече съм се запушила Sad. Преди малко пих лецитин, направих компрес но нещо не се отпуши Sad. Поръчах и зеле, но въпросът ми е защо боли зърното?  Ако не правя компрес, а само пия лецитин и слагам зеле дали пак ще се отпуши?

# 580
Ая, да не би да е блистер? Има ли бяло мехурче/точица на зърното?

# 581
Аз пък днес хапнах пикантна наденичка и май сега отказва заради това... Според вас до няколко часа ще се махне ли, към 3 я ядох.... То дали затова се дърпа е отделен въпрос, но понеже по различен начин ми се стори, че се дърпа и реших, че може да е от това.

# 582
Бях, чела някъде че като ядем някаква храна, веднага не се усещало. Защото тя докато се обработва минава време, после пък чрез кръвта трябва да премине и в кърмата. Поне трябва да минат 6-7 часа
Не видях никакво топче/мехурче но след малко ще вляза в банята.

# 583
Зърното боли от блистер, иначе няма общо със запушването.

# 584
Ваня благодаря ти вчера не видях нищо, днес пак ще продължа с опитите.
Сега пък имам този проблем, че със запушването ми изчезна чувството за “слизане” на кърмата, това леко гъделичкане Cry. Преди имах на двете гърди, след първото запушване на едната гърда, изчезна това чувство от нея и сега с тази гърда пак се случи същото. Някой ще ми каже ли какво може да се направи с това Sad

Общи условия

Активация на акаунт