Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 300
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Като чета доста момичета определят чувството за слизане на кърмата като  гъделичкане, а мен направо си ме боли. И  с първото дете беше така. Нормално ли е ?

# 586
Има моменти в които и при мен бяха леко болезнени (много рядко), в други само гъделичкане а сега вече нищо Cry

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 08:45 от aya_2012

# 587
Аз никога не съм имала усещане за това. Кърмя от две години Wink
От няколко нощи е като новородено, буди се през два часа. Дали зъбите са го започнали пак, не знам, но започвам да си мисля за отбиване вече. Мечтая си да спя цяла нощ, не че като го отбия спането ни е сигурно 😁

# 588
Благодаря ти elektra, значи да не се притеснявам, че вече не усещам “слизането”. Но от една страна ми беше полезно, както онзи ден като го кърмих през 20-30мин че все не му стигаше. Като нервничеше го вдигах и разсейвах, след това като го сложа усещах слизането и се успокоявах

# 589
Момичета, с ужасни болки, наподобяващи менструалните съм. Кажете какво мога да пия, че не издържам.

# 590
Благодаря ти elektra, значи да не се притеснявам, че вече не усещам “слизането”. Но от една страна ми беше полезно, както онзи ден като го кърмих през 20-30мин че все не му стигаше. Като нервничеше го вдигах и разсейвах, след това като го сложа усещах слизането и се успокоявах
Аз с малкото дете много кратко усещах слизането на кърмата, а кърмих 3г.

Момичета, с ужасни болки, наподобяващи менструалните съм. Кажете какво мога да пия, че не издържам.
Диди, на мен много ми облекчава Панадол екстра или Нурофен форте.
Мисля, че и двете могат да се приемат от кърмачки.

# 591
Диди, може нурофен, аз пия нурофен експрес за болки. Може и бусколизин, бях питала Хедра преди и това ми каза, но не може но шпа.
Ая, аз все още имам усещането за потичане, но не на всяко кърмене и е болезнено ако са много пълни гърдите. С първото дете го имах рефлекса на потичане до около годинката или по-рано и изчезна, но един път се активира като бяхме на гости на свекървата и аз като майка квачка пазех бебето да не го тормозят много бабите.... Явно от това се беше задействал и после като се пробрахме спря.

# 592
Didi нош-па? Щом може от бременни. Пий две и така.

Електра мислиш ли, че ще спиш ако го отбиеш? Според мен ще плаче повече.... Не знам де, така мисля, явно има нужда сега. Но ако имаш кой да го успокоява, тати например, и да дава мляко през нощта, ще се получи със спането:)

Аз само Понякога усещам потичане, като са по препълнени и е като болка. Но ние толкова често се кърмим все още, че е рядко...

# 593
  • София
Аз го усещам като бодлички и гъделичкане като слиза естествено или като болка, когато се цедя.

# 594
Тег, знам че но шпа може да се пие от бременни, но Хедра каза, че не е добър избор!

# 595
А каза ли защо не е добър избор ношпа, каза ли? Между другото на мен Хедра не ми е авторитет за мнение изобщо. И при по голямото мибдете и сега хич не ми помогна, даже обратното. Преди няколко седмици й звънях за съвет, тръгна да ми обяснява колко малко е наддало бебето, как трябвало да се стимулира едва ли не сле всяко сукане. При положение, че очевидно кърма има и спрях да се изцеждам само защото по едно време започнаха буци да ми се появяват. Изобщо не вникна, в това, за което я питах. А за наддаването личната ни следи внимателно и каза, че си е ок. Малко наддава, но е толкова жизнена и мокри памперси достатъчно и каза да не се притеснявам, просто по често я водя на преглед за всеки случай.

# 596
Teg колко е наддаването? Май и при нас ще е много малко. Въпреки че съм запушена, не иска вече да сучи продължително, през последната седмица така се промени че не може да бъде. Преди сучеше на 1-1.3часа. Онзи ден 2дни спа, не сучеше, после през 20минути за по 3-4минути. Сега на 2часа за около 10минути. Не иска и не иска по-вече. Изпива млякото което е слязло и приключва и на по-често не иска. Първо ме притеснява как ще се отпуша и за тази седмица е наддал само 50гр. Иначе е жизнено, гука и Т.н

# 597
Електра мислиш ли, че ще спиш ако го отбиеш? Според мен ще плаче повече.... Не знам де, така мисля, явно има нужда сега. Но ако имаш кой да го успокоява, тати например, и да дава мляко през нощта, ще се получи със спането:)

Имах предвид скоро, не веднага. Сега ще е трудно, щом се буди явно има нужда. Тази нужда ще я замествам с внимание и гушкане, но не е сега моментът, наистина.  Казвам, че ще спим ако го отбия, защото масово познати ми казват, че да спрели да се будят децата след отбиването. Не е сигурно, че и при моето ще стане така, но малко ми омръзна вече, а и той е голям Simple Smile

# 598
Голямото ми дете се отби на 1 година, а се будеше нощем по много пъти до 2,5 г. Когато избиха всички зъби, чак тогава започна да спи по цяла нощ.

# 599
Тег, имаше обяснение за но-шпато, но не го помня.

Общи условия

Активация на акаунт