Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 314
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, при нас безапетитието се проточи 2 седмици докато разберем какво става.  Не искам излишно да ви вкарвам във филми. В повечето случаи нищо им няма на бебетата. Ако има нещо, то е съвкупност от много симптоми.
Просто споделих, за да имате едно на ум.

# 556
Шийла много ти благодаря.всеки споделен опит е много ценен, ега остава да успея да увелича и кърмата, че тия дни мнооого намаля с това несукане Cry

# 557
Aya, нещо, което винаги повтарям като съвет е кърмене на голо. Много помага на изнервени бебета да се успокоят и да сучат както трябва. Аз в началото все така кърмех.

# 558
  • Г. О.
Здравейте. Давам на бебето си, което е на 8 дни, кърма, но понякога го боли коремчето и става много нервен, плаче и не може да бъде утешен. Повечето пъти това се случва през нощта. Тъй като първите 4 дни беше на смесено хранене, когато съм му давала адаптирано мляко си спеше непробудно и спокойно, няма такива симптоми. Нормално ли е това според вас? Дали някоя от храните, които консумирам, му влияят така? Защо кърмата му раздразва стомахчето? Рано ли е за колики? Извинявайте за лаишките въпроси, дано успеете да ми отговорите. Приятен ден от мен.

# 559
Aya, нещо, което винаги повтарям като съвет е кърмене на голо. Много помага на изнервени бебета да се успокоят и да сучат както трябва. Аз в началото все така кърмех.
Благодаря за съвета, ще го пробвам. Съвсем голо само с памперс предполагам, нали?
Снощи като ревеше беше голо и аз си свалих тениската, той наистина се успокои но не искаше пак да сучи, но бях права и него го държах изправено.
Нефертити кърмата няма как да му раздразва стомахчето. Моето според мен си имаше колики още от 3ия ден, много му коркореха червата. След 1я месец слагах на коремчето затоплена с ютия кърпа и веднага се успокояваше и заспиваше.
Като плаче дай му да сучи пак, гърдата/сукането ги успокоява. Аз след някъде 10тия ден го взимах при мен. Оставях го да си сучи, колкото си иска и заспивах , защото имаше период сучеше, заспиваше, тъкмо го оставям на кошарата и пак рев.
Към колко часа се случва това, защото моето след 3:30часа започваше да се мъчи да пръцне и до 8ч продължаваше. Коликите ни бяха след 17 до 22 и от 3:30 до 8. Ориънтировъчно ти ги казвам часовете

# 560
Чак само по памперс не е необходимо. Аз свалях блузата, а на него разкопчавах бодито и оголвах гърдите и коремчето.

# 561
  • Г. О.
Той си пръцка, ака си, но през това време плаче или ако не плаче-прави физиономии като че да го стяга стомахчето. Просто се чудех дали не е рано за колики. А има ли изпитан лек против тях? Вие как се справяхте? Ревът му е от 12 до 2 през нощта, като нищо не го успокоява. Ще пробвам с топъл компрес на стомаха, дано помогне. Благодаря.

# 562
Моето точно така беше, направо почервеняваше като се напъваше. Това е съвсем нормално, малките бебета още не знаят кои мускули да ползват за тази цел.

Момичета моля за съвет: тъй като 2 дена бебето почти не сука и сега кърмата ми не му стига. Сучи, сучи и после пак почва рев. Какво предлагате, да го вдигна и след 15мин пак да го сложа или да дохранвам, но според мен това ще доведе до още намаляване Sad. Мисля си, ме ще е по добре да го разсейвам с нещо за около 10-15мин докато ми слезе пак кърмата.
Много ви моля за съвет

# 563
Той си пръцка, ака си, но през това време плаче или ако не плаче-прави физиономии като че да го стяга стомахчето. Просто се чудех дали не е рано за колики. А има ли изпитан лек против тях? Вие как се справяхте? Ревът му е от 12 до 2 през нощта, като нищо не го успокоява. Ще пробвам с топъл компрес на стомаха, дано помогне. Благодаря.
Не съм сигурна, че топъл комплекс за толкова малко бебе е добра идея, не бих рискувала.
Храна определено може да го дразни, съветвам те да минеш на диета няколко дни и ако има напредък вкарва храните една по една , за да видиш какво го дразни бебето.
Лек не знам да има, търпение май е най-ефективното. Simple Smile

# 564
Прилича си на колики и не, не е рано!
Има пози за носене на бебето(тигър на дърво), прочетеи за Петте правила на др.Карп.
Аз съм давала Инфакол на моите деца , действаше добре , големият имаше силни колики от трети ден.

# 565
  • над кукувичето гнездо
Честито бебе! Като колики звучи. Оригвайте добре след кърмене. Нежни масажи с изпънати пръсти на коремчето по часовниковата стрелка, леко "каране на колело" с крачетата, затоплена с ютия пеленка на коремчето, но през дрешки, спане върху вас по корем. С малката ни помагаха абоколикен капки, но предварително разтворени с малко кърма в лъжичка. Топлината, гушкането и познатите звуци помагат, както и висенето на гърда.
Пробвайте два-три дена да минете на оризово-картофена диета, за да видите дали има подобрение. И помнете/запишете какви храни и напитки сте приемали скоро.

# 566
Момичета, искам да попитам следното: бебето ми е на 8+месеца, отскоро се кърмим само през нощта , кърмата намаляше и последно почти нямаше нищо. Реших да спрем с кърменето от два дена, но чувствам напрежение и се чудя дали да дам пак. Т. Е. притеснявам се дали натрупаната и задържана кърма няма да е вредна за бебето.

# 567
Няма да е вредна, дайте спокойно. И аз така съм спирала да кърмя през ден, през два, през три...

# 568
Здравейте отново, момичета! Благодаря за съветите, гърдите ми се оправиха! Имам въпрос от два дни съм с адско главоболие (до повръщане от болка). Какво мога да пия, че не се издържа?

# 569
  • София
Ако бебето е над 3 месеца, Нурофен. Иначе и парацетамол може.

Общи условия

Активация на акаунт