Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 310
  • 748
  •   1
Отговори
# 600

Следя Ла Лече лига USA и някои други инстаграм профили, посветени на кърменето и това резюмира доста добре кои са всички онези неща, които не индикират спад в количеството кърма, но пък често жените ги мислят за такива.
Превеждам ги:
Това не са знаци за намаляла кърма
•Изпомпано количество кърма
•Свекървата ми каза...
•Бебето е нервно и раздразнено след хранене
•Няма рефлекс на потичане
•Cluster feedings - т.е. постоянно сукане и седене на гърда през определен период от деня, често вечер
•Чувствате гърдите си меки
•Често сукане
•Бебето приема да пие от шише след кърмене

# 601
  • София
Момичета, бебо прави все по-голяма нощна пауза. Будеше се в 1, после почна в 2, след това - 3, последните нощи е към 4.
Тази се събуди в 4.50.
Както го е подкарал ще изключи нощното кърмене. Какво да правя?
Вчера навърши 3 месеца.

# 602
Момичетата с повече опит ще кажат, но моя беб например като започна да спи по 8-10 часа плътно на нощ, зачести дневните хранения - на час и половина - два.

# 603
Щерката към 4ти месец си беше направила дълга нощна пауза. Е със захранването си върна нощното хранене, та паузата продължи едва два месеца. Води се по бебчо и се радвай на съня 😉

# 604
Като усети нужда ще си го върне. И аз бих казала да се радваш на съня. Ако усетиш да намалява кърмата, тогава предприемай нещо.

# 605
  • София
zazu1, моят мъник почти целия четърти месец правеше 6 часови нощни паузи. Откакто стана на 4 и половина се храни на два часа нощем, иди го разбери...

# 606
Момичета, бебо прави все по-голяма нощна пауза. Будеше се в 1, после почна в 2, след това - 3, последните нощи е към 4.
Тази се събуди в 4.50.
Както го е подкарал ще изключи нощното кърмене. Какво да правя?
Вчера навърши 3 месеца.
Моята бебка е на 3 и половина, изцяло на кърма, от както се е родила само първия месец се будеше нощем през 2 часа, от тогава насам вечер не се буди , яде 1 час някъде, заспива в 23:00 и се буди да яде към 7, така че според мен не се притеснявай, казват че е добре детето да спи вечер, не виждам нищо притеснително, и аз мисля, че трябва да се радваш на съня

# 607
  • София
Да. Проблемът при нас е, че е на смесено хранене. Дохранвам с малко, но все пак дохранвам и се притеснявам, че без нощно кърмене ще намалее количеството. А нощното кърмене и първото сутрешно са му най-ефективните хранения/сукане напоследък. През деня много се разсейва и не е същото.

# 608
В колко заспива?

# 609
  • София
Зазу, и аз се присъединявам към момичетата. Може само период да е. Кърмените бебета много рядко се отказват така лесно от нощното похапване. И моята бебана една седмица прави 8 часова пауза после ми стопява лагерите със ставсне на всеки 3 часа. 🤣

Но по принцип може и още от края на 1 вия месец до ден днешен не яде в 12. Със сигурност едно нощно хранене няма (след като яде в 9 се буди 2,3,4,5 или 6 различно, но не и по рано).
Ако се събуди чак в 6 после яде и 7 и 8, наваксва си.

Аз да кажа за 'намаляване ' на кърмата.
За съжаление в семейството ни имаше скръбна вест и малко напрежение, не пълноценно хранене ми се отразиха. Усещах, по бебето, че кърмата ми е намаляла. Почна да яде на много на често и то и от двете гърди, за да и стигне (а до сега не го беше правила, освен вечер някой път) . Почнах след всяко кърмене да се доизцеждам, оправих си диетата с по-питателна храна и за няколко дни усетих и разлика. Вчера дойде деня от месеца, когато съм на козметик и масаж та се изцедих и оставих на мъжо мляко, че щях да се забавя. Изцедих 140мл само от 1 гърда. Тя даже не може да изпие толкова, нищо, че е на 4++.
Та исках да кажа, че с повече постоянство може да се увеличи кърмата. Може би вски организъм е различен, но все пак.

# 610
  • София
в 21.00-22.00 ориентировъчно и то обикновено е толкова изморен от къпането, че и не суче кой знае колко.

# 611
в 21.00-22.00 ориентировъчно и то обикновено е толкова изморен от къпането, че и не суче кой знае колко.
Къпете по-рано.Започвайте целия ритуал поне час преди да му се доспи на детето.Нека края на приготовления, къпане,масажи ,тоалет,кърмене да свършва точно,когато му се доспива.Иначе е мъчение за бебето.

# 612
Значи към 3-4 може да го вземеш да го накърмиш и предполагам после си се буди сам за хапването.

# 613
  • София
Сам си се буди като огладнее. Просто в началото беше в 1 и в 4 примерно и все повече го измества. Вече е 4-4.30 и 7.
Иначе спи всеки ден различно и като часове и като количество и трудно може да се прецени кога ще му се доспи.

# 614
Е нищо, че измества, прави си една 6 часова пауза. Ако не се събуди до 7, тогава инициирай ти. Нормална е тая пауза, на тая възраст обикновено сами си изработват някакъв режим. Но замъчат ли го зъби или с започване на захранването, обикновено почват да се будят и нарушават тази дълга пауза. Щом има едно нощно хранене все пак, не мисля, че ще се отрази негативно на кърмата, както сама каза, по това време са доста ефективни и си наваксват млякото, тъй че порадвай се на съня, докато е наличен 😉

Общи условия

Активация на акаунт