Баба Марта си отива вече, чакаме те мъничко човече!

• 26 048
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,чета аз онази вечер и от сайт на сайт и бях забравила-нещо,което не знаех че са установили.След 35г. възраст имало голяма вероятност жената да забренее с близнаци.Викам си ,то пък човек от нула може хоп двечки-освен наследствена обусловеност.Много приятно ми стана,че освен на случайността,има и предимства още човек да уцели и да си има двечки от раз.Grinning  Не ви споделям линкове,понеже винаги има и разните сравнения за и против преди и след 30 бременност...Споделям го,понеже така повечето сме 30 плюс.Шанса се покачва от медицинска гледна точка,а вече както се падне,но мислили ли сте,ако са два броя хихи.Освен радост,разбира се как бихте приели новината в първия момент?

# 661
Добро утро мили мой. Рано пиле, рано пее.Да ви е сладко кафето.
Трео почни да вземаш инофолик, фолиева с йод и агнес, много помагат при ПКЯ.
Аз от онзи ден съм с леки спазми ниско долу, не знам какво става.Възможно ли е овуто да е минало, а да нямам грам болки в гърдите, това не ми харесва изобщо, върви към провал, но ще видим, няма да спра тестовете до 19-20 ден.  

Всъщност Инофолик пия всеки ден от миналия март, за да влезе в релси цикълът ми. Спрях го само когато забременях и след абразиото си го почнах пак. Агнес пих, но името беше друго - Витекс. Но от него хормонът ЛХ се повиши двойно повече от ФСХ и се наложи да го спра.  Йод ендокриноложката ми забрани да приемам заради жлезата. Идеята е да не растат възлите (имам няколко възела, най-големият е близо 3 см.) За да подпомагаме работата на жлезата, ми изписа елтироксин. Това е хормон фт4, който жлезата трябва да произвежда, но тъй като й е трудно, увеличава размера си - така се получават възлите. Та аз хормонът го приемам отвън наготово и тя не увеличава размера си.

За тестването след закъснение. Вие сте с редовен цикъл, но при жените с поликистоза закъснение с по 10 дни е нормално и може би затова не бързат. Не знам. Но имам приятелки, едната разбра в 3 месец, другата - във 2.

За предизвикване на цикъла и за спиране на неменструално кървене (което се появява често при нисък прогестерон) на мен ми са изписвали дуфастон, но става и с друг прогестеронов препарат. Пие се няколко дни и като се спре, цикълът идва. Аз сега пия дуфастон, за да ми е редовен мц и да имам овулация.

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 15:42 от Анонимен

# 662
https://www.puls.bg/zachatie-c-39/zachevane-po-vreme-na-tsikl-da … zmozhno-e-n-30378

Аз приключих с опитите за тоя месец, чакаме сега, дъъългите 2 седмици Grinning
А недей недей, пускай на 3-4 дни по едно контролно щракане, че не се знае! Grin

Използвам постът да попитам по-знаещите как се обяснява забременяване по време на цикъл??

# 663
Използвам постът да попитам по-знаещите как се обяснява забременяване по време на цикъл??
Не съм от по-знаещите, но дай да нищим как може да стане. Simple Smile
Възможен логичен вариант  е при къс цикъл и секс в последните дни на кървене. Примерно секс в ден 5-6-7 и сперматозоидите да оцелеят повечко дни - примерно до 8-9-10 ден + 14 ЛФ = 23-24. Та си е напълно възможно, но не означава, че точно по време на цикъла е забременяването.
А, Попи е пуснала линк даже. Simple Smile Simple Smile

# 664
Даа, благодаря, разясни ми се. А и полезни неща научих! И ми се затвърди мнението, че трябва ежемесечно щракане.

# 665
Момичета,чета аз онази вечер и от сайт на сайт и бях забравила-нещо,което не знаех че са установили.След 35г. възраст имало голяма вероятност жената да забренее с близнаци.Викам си ,то пък човек от нула може хоп двечки-освен наследствена обусловеност.Много приятно ми стана,че освен на случайността,има и предимства още човек да уцели и да си има двечки от раз.Grinning  Не ви споделям линкове,понеже винаги има и разните сравнения за и против преди и след 30 бременност...Споделям го,понеже така повечето сме 30 плюс.Шанса се покачва от медицинска гледна точка,а вече както се падне,но мислили ли сте,ако са два броя хихи.Освен радост,разбира се как бихте приели новината в първия момент?
Позната която живее в САЩ ми обясняваше, че точно затова повечето раждали след 35 год. Сега едва ли е масово, но явно е в съзнанието на много жени там щом се обсъжда.
Тоя дуфастон магически явно, за задържане, за предизвикване на цикъл,за О..брейй
Като говорите за щитовидна и йод..кой приема с фолиевата и йод? Аз съм в голяма дилема. Пия фолиева без йод, но има и с йод. А пък при Б моята АГ държи да се пие и йод, а аз знам че не е хубаво.

# 666
Ох, не знам, мн щракане ми дойде, трябва ни почивка няколко дни поне Grinning

# 667
Преди 2дни ми свърши цикъла, но от вчера някакъв сърбеж точно на входа на влагалището със бял секрет без мирис.  Преварих малко вода със сол и външно се измих. Сърбежа спря за час,но после пак . Имам Гиналгин и не можах да се изтрая, ужасно е и сложих 1таблетка и легнах. Та въпроса ми е дали Аджеба ще попречи на Овулацията 🤔🤔🤔

# 668
Бъндъл е да де да, почивка сега 3-4 дена и щрак, после пак 3-4 щрак и така до двете черти след 2 седмици!
Аз забременях от едно такова междинно щракане и затова винаги насърчавам да не се спира напълно! Grinning

# 669
Аз си усетих ову-то в деня на + теста, та не очаквам изненади от междинно щрак, ахаха

# 670
Бъндъл е да де да, почивка сега 3-4 дена и щрак, после пак 3-4 щрак и така до двете черти след 2 седмици!
Аз забременях от едно такова междинно щракане и затова винаги насърчавам да не се спира напълно! Grinning
Я кажи схемата по-подробно. Интересното е, че и приложенията го дават така въпреки О примерно на 13-ти ден то и следващите 5-6 дни..
А ти как си сигурна, че е точно от междинно щракане? Нали уж до 5 дни могат да оцелеят спермитата..

# 671
Аз си усетих ову-то в деня на + теста, та не очаквам изненади от междинно щрак, ахаха
Подкрепям Ivied
Знаеш ли пък-има случаи когато не е една яйцеклетката и между другото така в разлика от 1-2 дни я напада друга група попови лъжички и виж,че станало.........Само да вметна-не е нужно да е излязла същия ден втората...
Ти как мислиш стават двуяйчните хаха.Така де може ако са две и една да стане само.Simple Smile Извинявай,ако ти се бъркам нещо,Bundle .

# 672
Я кажи схемата по-подробно. Интересното е, че и приложенията го дават така въпреки О примерно на 13-ти ден то и следващите 5-6 дни..
А ти как си сигурна, че е точно от междинно щракане? Нали уж до 5 дни могат да оцелеят спермитата..
Ами последно щракахме на О на 27.03 (понеделник) и после айде почивка та чак до другия понеделник на 03.04. В край на сметка от това щракане на 03.04 според мен съм забременяла, то си беше баш ей така контролно, даже вобще не съм залагала на него надежди. Късна О е била явно. Със сигурност не съм забременяла на 27.03, защото имплантирането беше чак на 13-14.04. Поне аз така си обяснявам нещата...
Е, днес прочетох, че спермита можели и до 7 дни да поживеят...това малко ме разколеба дали е станало на 03.04... но при всички случай няма лошо от междинки!

# 673
Забременяване по време на менструация си го обяснявам и аз само с доста ранна О. 😂 Егати късметлиите са това 😂 Мойта все е късна 😬🤭

Бъндъл стискам палци!✌🌷

Кантарион , за мен двуплодовата бременност е най-големият ужас. Изпитвам страх от мисълта да имам близнаци 😬 Не бих реагирала добре, ако ще и 10 години да съм ги чакала. Ще съм много притеснена , ще ме е много страх 100%...🤭

Treio , така добре си го написала! 😊

Хриси , не мисля, че би попречило на О. Simple Smile

И аз съм за междинното щракане..
Моето АГ вчера пак ми обясняваше: “На 2-3 дни веднъж, не по-често! То и през ден е много, какво остава всеки ден, че и по два пъти на ден! Не, не, не.. периодично и по малко..” 😂😂😂

# 674
Мисля, че ако са две яйцеклетките, излизат с не повече от 24ч разлика. Бе кот такова, сега уикенда ако ни се доправи, ще щракнем пак 😃 но не вярвам, ахах

Общи условия

Активация на акаунт