Майчинството счетоводно-80

• 38 343
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София-Младост
Здравейте, в болничен съм след раждане. След като изтече болничния трябва ли да подавам някакви документи за майчинство или автоматично след болничния ще започнат да ми превеждат майчинството?
Нищо не става автоматично, за всеки следващ етап се подава по нещо. Прочети първия пост, трябва да го пише или да им апрепратка.

# 256
От вчера не мога да вляза в сайта на НОИ ,за да проверя дали счетоводителката ми е пуснала болничният. Само при мен ли и проблема  ?

# 257
Самия сайт работи, другите справки също работят. Само тази за представени в НОИ  документи и изплатени обезщетения... не зарежда. Аз се опитвам от онзи ден даже.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 09:57 от Jubiles

# 258
Здравейте, в какъв срок се изплащат болничните по време на бременност ?

# 259
  • София-Младост
Здравейте, в какъв срок се изплащат болничните по време на бременност ?
http://noi.bg/component/banners/click/22

# 260
Здравейте,
може ли да ми помогнете с уточняването на нещо: когато детето тръгне на ясла преди навършване на 2г, нали се изплаща половината майчинство, след като се водя върнала се на работа? Т.к. започна в средата на месец март, платили са ми половината майчинство от НОИ, а за втората половина на месеца би трябвало да получа половината от половината, нали? Подават ли се някакви документи допълнително? Аз съм попълнила за промяна на обстоятелствата, че е започнал ясла преди 2г, и в момента съм в отпуска, защото той ходи по 2-4 ч на ден. Как стои въпроса, можете ли да ми помогнете?

# 261
А подадохте ли документи, че искате 50 % или просто чакате. Промяната на обстоятелствата и спирането на майчинството /100%/ не е основание да получавате обезщетението на 50%. Или с две думи- това са различни обезщетения- по чл.53 и чл.54 от КСО. Трябва да уточните дали са подадени документи за обезщетение по чл.54 от КСО.

# 262
Здравейте! Може би въпроса ми не е за тук, но все пак да попитам. За да ди извадя ПИК от НАП задължително ли е да отида в ТД в областта където живея или може и от друг град..пр. Аз съм от област Враца по л.к. но искам да го извадя от Плевен? Благодаря предварително.

# 263
Здравейте! Може би въпроса ми не е за тук, но все пак да попитам. За да ди извадя ПИК от НАП задължително ли е да отида в ТД в областта където живея или може и от друг град..пр. Аз съм от област Враца по л.к. но искам да го извадя от Плевен? Благодаря предварително.
Можеш и от друго място, не е проблем.
Така си извадих пик за НОИ и НАП.

# 264
Спешно!!! Звънях на счетоводителя на фирмата и ми казаха че ако искам да прекратят обстоятелствата и да изляза болничен,след като в момента съм по майчинство,но съм бременна с второ,трябва да ме водят 10 дена на работа. Така ли е,няма ли после да ми преизчисляват майчинство за второто дете.  Искам да направя застъпване на майчинствата,и за второто да вземам като за първото. Но мисля че с тези 10 дена на работа,няма да вземам едно и също. Така ли е?

# 265
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Спешно!!! Звънях на счетоводителя на фирмата и ми казаха че ако искам да прекратят обстоятелствата и да изляза болничен,след като в момента съм по майчинство,но съм бременна с второ,трябва да ме водят 10 дена на работа. Така ли е,няма ли после да ми преизчисляват майчинство за второто дете.  Искам да направя застъпване на майчинствата,и за второто да вземам като за първото. Но мисля че с тези 10 дена на работа,няма да вземам едно и също. Така ли е?

Не си длъжна да се връщаш на работа за 10 дни.

# 266
От НОИ така са казали. Те могат да ме водят фиктивно. Но въпроса е дали това връщане ще обърка парите за първата година на второто дете.

# 267
Няма какво да объркат, стига да оформите документацията като хората.Трябва преди излизане в 45-дневния отново да се върнеш в отпуск за гледане на дете до 2 години, за да могат от НОИ да сравнят новото обезщетение с това за първото дете и да получаваш по-високата сума.

# 268
Ясно. Звънях в НОИ казаха ми че може декларация за промяна на обстоятелствата и болничния лист да са със една и съща дата. Но за връщане на работа- това били вътрешни трудови неща които се обсъждат. Демек по закон и те не знаят длъжна ли съм да се върна на работа било то и за 1 ден.

# 269
Ясно. Звънях в НОИ казаха ми че може декларация за промяна на обстоятелствата и болничния лист да са със една и съща дата. Но за връщане на работа- това били вътрешни трудови неща които се обсъждат. Демек по закон и те не знаят длъжна ли съм да се върна на работа било то и за 1 ден.

Е, то като няма законов норматив, който да те задължи да се върнеш на работа, няма какво да кажат.

Общи условия

Активация на акаунт