Майчинството счетоводно-80

• 38 250
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Мами има вариант да ме назначат фиктивно във фирма на познат. Как мислите може ли след около една седмица след назначението да изляза в болничен? От НОИ да не направят проблем. Така или аз болнични ще имам защото имам причина за това и ако в понеделник ме освободят няма на кой да ги предавам.

# 526
Мами има вариант да ме назначат фиктивно във фирма на познат. Как мислите може ли след около една седмица след назначението да изляза в болничен? От НОИ да не направят проблем. Така или аз болнични ще имам защото имам причина за това и ако в понеделник ме освободят няма на кой да ги предавам.
може седмица след назначението да си пуснеш болничен

# 527
  • Варна
може седмица след назначението да си пуснеш болничен
А два дни след назначението може ли да се излезе болничен, без да има ден прекъсване между двете фирми. Ще се отрази ли на обезщетението и съответно на майчинството. Болничният ще е за 30 дни, преди 45дневния до термин?

# 528
Мами,последен въпрос. Има ли смисъл според вас да се осигурявам във фиктивно на по-голяма сума осигурителен доход? В момента ме осигуряват на 800 лв., мислех в новата да е на двойно.Има вероятност да изкарам цялата бременност с болнични.Не ми е ясно има ли смисъл да го правя това ако няма да взимам по-голямо майчинство.

# 529
  • София-Младост
Мами,последен въпрос. Има ли смисъл според вас да се осигурявам във фиктивно на по-голяма сума осигурителен доход? В момента ме осигуряват на 800 лв., мислех в новата да е на двойно.Има вероятност да изкарам цялата бременност с болнични.Не ми е ясно има ли смисъл да го правя това ако няма да взимам по-голямо майчинство.
Никакъв смисъл няма при положение, че дефакто ефективно осигуряване няма да има на двойната сума...

# 530
Здравейте, след три седмици ми предстои излизането в 45 дневен болничен за раждане. Вече искам да почивам и сега се чудя: по-изгодно ли ми е да си пускам отпуски дотогава или да си пусна болничен е по-добре?

# 531
Здравейте, след три седмици ми предстои излизането в 45 дневен болничен за раждане. Вече искам да почивам и сега се чудя: по-изгодно ли ми е да си пускам отпуски дотогава или да си пусна болничен е по-добре?

зависи как се осигуряваш. аз примерно се осигурявам на максимума и ще ми излезе по-неизгодно да си взема болничен, затова съм решила, че ще пускам отпуск преди 45-дневния. няма универсален отговор

# 532
Добре де ,когато си в болничен как се изчислява майчинството дори да си на максимален праг? Много ли се губи,когато си в болничен по време на бременността?

# 533

зависи как се осигуряваш. аз примерно се осигурявам на максимума и ще ми излезе по-неизгодно да си взема болничен, затова съм решила, че ще пускам отпуск преди 45-дневния. няма универсален отговор
Благодаря, ще видя какво ще измисля.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 16:19 от sis_ko

# 534
Здравейте,

Живея в чужбина от няколко години извън Европа. Бременна съм с термин края на юни. В България съм самоосигуряващо се лице и в момента осигуровките са ми спрени, но имам платени осигуровки за 12 месеца. Планираме завръщане в България след като бебето се роди. Ще имам ли право да получавам майчинство и какво трябва да предприема, ако имам това право?

# 535
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Самоосигуряващо лице или лице, което си плаща здравните осигуровки само? Разликата е огромна.

# 536
Здравейте,
Имам въпрос относно 45-дневния болничен по майчинство. 20 дена от него ми се паднаха през април и 25 дни - през май.
Преводът за частта от април вече е получен, но за май все още дори не е започнала обработка. Трябва ли нещо да се прави или от НОИ автоматично ще започнат да го обработват в даден момент до края на месеца?
Благодаря

# 537
  • София-Младост
Здравейте,
Имам въпрос относно 45-дневния болничен по майчинство. 20 дена от него ми се паднаха през април и 25 дни - през май.
Преводът за частта от април вече е получен, но за май все още дори не е започнала обработка. Трябва ли нещо да се прави или от НОИ автоматично ще започнат да го обработват в даден момент до края на месеца?
Благодаря
Нищо не се прави, просто няма как да ви изплатят дните от май преди да свърши месеца...

# 538
Самоосигуряващо лице или лице, което си плаща здравните осигуровки само? Разликата е огромна.
Здравните ми осигуровки да спрени за момента, но ще си ги възстановя.

# 539
Здравейте момичета!Счетоводителката ми е объркала декларации за майчинството ми и сега на 7 е внесена последната корекция.Последно март месец получих майчинство.В местното НОИ са казали да се изпрати имейл с всички корекции ,че там иначе нямало да видят.Как няма да видят се чудя ,и аз си чакам майчинство....Та знае ли някой кога ще го получа?Телефони не вдигат в НОИ.Имейли писах .Казаха да питам в местното НОИ и това е Sad

Общи условия

Активация на акаунт