Августовски бебчета 2018 тема 4

• 44 861
  • 402
  •   1
Отговори
# 150
И при нас започна запекът, след като въведохме глутена. Гледам да давам по- разхлабващи храни като ябълка, тиква, карфиол.

# 151
Може да пробвате да давате някакъв пробиотик за запек.

# 152
Аз давам Биогая от 2 седмици.
Днес започнах и овесени ядки с кърма и ябълка. Засега е малко по-добре положението. Надявам се и храненето от кухнята да помогне нали е разнообразно. Нашият не пие много вода. Голям зор.

# 153
  • София
Искам да ви попитам когато давате банан обработвате ли го по някакъв начин?
Давала съм веднъж пасиран банан но на следващия ден имаше в акото черно точици и от тогава не смея. Давам само готови пюрета с банан и др плодове, но сега съм решила пак да пробвам но мн се чудя как. Да го пасирм ли или парченце да дам да смуче, но с черните точици не знам как да процедирам

# 154
Искам да ви попитам когато давате банан обработвате ли го по някакъв начин?
Давала съм веднъж пасиран банан но на следващия ден имаше в акото черно точици и от тогава не смея. Давам само готови пюрета с банан и др плодове, но сега съм решила пак да пробвам но мн се чудя как. Да го пасирм ли или парченце да дам да смуче, но с черните точици не знам как да процедирам

Нашият педиатър ни предупреди, че от банана ще има черни парченца в изпражненията и да не се притеняваме, мисля, че не е проблем това. Още не сме стигнали до банан, де

# 155
Яде банан. В яслата , където ходи им дават пресен и няма проблем.
Аз тръгнах на работа още в началото на годината и ѝ приготвям храната за всеки ден предварително.

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 10:41 от AlexM1590

# 156
И аз давам пресен банан намачквам го с вилицата, но на по-едри парченца.

В акото от банана обаче не съм забелязвала промяна.

С банана не трябва да се прекалява, че съдържа хистамин това ми каза педито.

# 157
Моето дете отказва плодови пюрета. Поне попара започна да яде.

# 158
Давате ли вече по-големи парчета? Мен все още ми е притеснено, а в същото време не знам и откога трябва да започне с тях.
В менюто от кухнята виждам, че използват вече и подправки като магданоз, копър, джоджен и подобни дори и захар.

# 159
Банан не обича, парченца вече яде,а и аз днес му давах спагети с моцарела на Хип и видях,че има босилек и риган.Но на него му хареса.

# 160
Очаквам с нетърпение черешите, както и да започна да му давам пресни плодове и зеленчуци. Засега сме опитвали само пресни ябълка и круша, и съвсем малко банан.
Бурканчетата все пак имат доста консерванти и разни нишестета.
Кога бебетата минават на обща храна?

# 161
Малко е индивидуално кога бебето преминава на обща храна, една приятелка го подкара на 11 месеца, но то има 11 зъба детето Grinning

Аз й правя домашни пюрета каквото мога намирам домашно(яйцата и месото задължително), другото био от магазин и така, но тя готови пюрета отказва.
Всеки ден й приготвям различни пюрета.
Днес на обед хапна 200 гр. тиквичка+морков+ориз+АМ+косъмче био масълце и направо мъркаше от кеф, всичко приготвям на пара и вътре си има булъонче.

Плодови пюрета хапва и готови, но майка ми ги праща от Германия, но и аз й приготвям вкъщи.

# 162
Как си сигурна, че е био от магазин?

# 163
Срещу запека съм чела, че се съветва да се слага малко мазнинка в обедното пюре. Няколко капки студено пресован зехтин например. А за подправките, пък копър, магданоз, босилек, мащерка и подобни можело още след първите седмици на захранване. Но разбира се най-добре е да се пита и педиатъра преди това.

За по-едри частици в храната, аз също се замислям откога ли ще ни кажат, че може да се дават. Тази седмица ни предстои консултация та ще видим какво ще се каже, макар че започнах да не пюрирам съвсем гладко обедната храна. Така и така попарата сутрин не може да е напълно гладка и оттам се престраших да не е съвсем гладко и обедното, но до по-едри парченца все още не съм стигнала да давам. Малкият няма ни един зъб все още. Предполагам, като начало с венците ще смила храната.

А как се справяте с къпането. Нашият момък ни да е полегнал, ни да е седнал във ваничката. Една въртележка става. Трудно ни стана къпането, камо ли пък да забелваме.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 08:56 от Rumcajs

# 164
Как си сигурна, че е био от магазин?

Защото купувам от един и същи магазин и собствениците са ни семейни приятели от дълги години както и на родителите ми.

Когато дойде сезонът на плодовете и зеленчуците всичко ще е от градината на баща ми и от тази на баба ми.

Плюс това и да не е био не мисля, че на бебето ще му стане нещо, но се старая всичко да е доколкото може да се вярва био, а и аз ги кисна по 2 часа преди да ги приготвя.

Общи условия

Активация на акаунт