Августовски бебчета 2018 тема 4

• 44 883
  • 402
  •   1
Отговори
# 165
Срещу запека съм чела, че се съветва да се слага малко мазнинка в обедното пюре. Няколко капки студено пресован зехтин например. А за подправките, пък копър, магданоз, босилек, мащерка и подобни можело още след първите седмици на захранване. Но разбира се най-добре е да се пита и педиатъра преди това.

За по-едри частици в храната, аз също се замислям откога ли ще ни кажат, че може да се дават. Тази седмица ни предстои консултация та ще видим какво ще се каже, макар че започнах да не пюрирам съвсем гладко обедната храна. Така и така попарата сутрин не може да е напълно гладка и оттам се престраших да не е съвсем гладко и обедното, но до по-едри парченца все още не съм стигнала да давам. Малкият няма ни един зъб все още. Предполагам, като начало с венците ще смила храната.

А как се справяте с къпането. Нашият момък ни да е полегнал, ни да е седнал във ваничката. Една въртележка става. Трудно ни стана къпането, камо ли пък да забелваме.

Ние се къпем седнали вече,удря с ръце ,крака във водата,та и на мен сега ми е трудно забелване то.Опъвам,колкото е възможно в седнало положение,но по гръб и дума не става да лежи,настава истинска драма!

# 166
  • София
Пробвали ли стр кехлибарени герданчета?
Вчера бях на една погача и ми ги препоръчаха мн за зъби и против температура. Една акушерка в болницата също ми говореше за тях и почвам да се замислям вече. Имаме 2 зъба излезли долу, два избиват отгоре и вчера такъв рев му удари и беше толкова неспокоен че де видях в чудо и накрая видях че май и отдолу се показва нов. С три накуп горкото е нормално да е кисел, но това не помага мн на мама и тати 😫

# 167
Пробвали ли стр кехлибарени герданчета?
Вчера бях на една погача и ми ги препоръчаха мн за зъби и против температура. Една акушерка в болницата също ми говореше за тях и почвам да се замислям вече. Имаме 2 зъба излезли долу, два избиват отгоре и вчера такъв рев му удари и беше толкова неспокоен че де видях в чудо и накрая видях че май и отдолу се показва нов. С три накуп горкото е нормално да е кисел, но това не помага мн на мама и тати 😫
И аз съм чувала,но не съм го прилагала!

# 168
За по-едрите парченца пробвах да дам пюре от картоф и броколи, като картофът не бях пасирала напълно. Така се задави, че я обръщах с главата надолу и я тупнах по гърба. Изкашля парченцето, а аз такъв рев му дръпнах като ме пусна адреналинът. Сега ще говоря с педиатърката кога да давам парченца.

# 169
За парченца си мисля, че бебето трябва да има няколко зъбчета и да е посвикнали да дъвче и смуче храната за да не се дави.

Аз на моята само банан намачкан на по-едри парченца съм давала и я наблюдавх, че го мляска в устата си сума време преди да глътне.

# 170
Картофът лепне от скорбялата и се давят. По-добре на по-едри парченца да е морков или броколче.

# 171
Нова тема ли имаме.Никакви ви няма

# 172
Нямаме нова тема , Тери. Тази дори не сме я преполовили.
Голяма част за по фейсбук групите , другата са заети или се явяват рядко , като мен 😁🤣😉

# 173
Къде са фейсбук групите? Аз откакто смениха часа сякаш имам повече време вищо, че часовете са все същите. 😏

# 174
Къде са фейсбук групите? Аз откакто смениха часа сякаш имам повече време вищо, че часовете са все същите. 😏
Във фейсбук са си групите , но аз не съм в тях. Не използвам фейсбук.

# 175
Да, да, ясно, но аз не ги знам, а имам фейсбук. Това имам предвид. Смешно прозвуча, а?

# 176
Да се включа малко. Днес правихме бебешка среща вкъщи с едно момиченце, което е с 20 дни по-голямо от моето момиченце. Голям смях падна. Забавляваха се да си дърпат чорапите една на друга и да си пипат краката. Играчки гризаха, крещях си, беше много весело. За щастие нямаше скубане на перушинки и надрани носове. Но пък имаше яко дъвкане на чужди чорапи Grinning

# 177
Момичета притеснявам се,че моето момиче и ще не може да седи сама.Закрепя се ,но не за дълго и климва напред.Вашите как са седът  ли сами?

# 178
Моето момче е същото. Не иска да стои седнало. И аз се притеснявам, но педиатърката каза, че причината била, че не искал, а не че не можел. Не знам кога ще иска. Той по принцип е много енергичен. Не иска да стои на едно място. Все се върти.

# 179
  • София
Аз също се бях притеснила за сядането , но миналата седмица както си се търкаляше в кошарата го намерих седнал, и от тогава от време на време си сяда сам . А вчера сутринта го открих изправен в леглото, чак аз се учудих как така за една седмица станаха и двете. Но моето лично мнение е не ги насилвайте всичко ще стане от самосебеси.
Аз имам друг проблем през деня яде през около 5 часа, но през ноща се буди по три пъти с рев и само млякото го успокоява. Как е при вас нощното хранене?
Защото будене в 1 ; 3 и 5-6 ми се струват твърде мн предвид че през деня не е така.

Общи условия

Активация на акаунт