Августовски бебчета 2018 тема 4

• 44 885
  • 402
  •   1
Отговори
# 180
Моят син си спи по цяла нощ. Рядко се буди. Снощи е заспал в 22 ч., а сутринта едвам го събудих в 9 ч.
На нас най-големия ни проблем е запека, та се чудя да не бъркам нещо с храненето. Две кърмения имам сутрин и вечер, плодови пюрета, от кухня яде разнообразно. Вода пие макар и със зор.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 14:21 от Helinor17

# 181
  • София
Хелинор пробвай с пробиотик. Аз откакто давам про комбо бейби проблеми с изхождането нямаме. Със сигурност не наврежда

# 182
Давам  Биогайа вече месец може би. Има ли смисъл да го сменям? Съставът им един и същ ли е?
Вие колко хранения имате с твърда храна?

# 183
Има 3 хранения с твърда храна, после две млечни и след това заспива. И се започва с нощното хранене,още две млечни.

# 184
  • София
Имаме по 3 хранения. От педиатър знам че не винаги се нацелва от началото пробиотик а тя даже ден учуди че от първия път съм го на целила . Пробвай да ги смениш с други. Аз от про комбото съм мн доволна една приятелка каза че е пробвала и тя различни и ми го препоръча. Но си е до бебе. На нас след първия ден ни подейства. После го бях спряла и пак по малко ходеше ,но когато пак почнах да го давам нещата се уравновесиха

# 185
Ще пробвам и с този, който ми препоръчваш. Дано има ефект. По едно време бях започнала да си мисля, че сливите му действат добре в това отношение, но вчера и онзи ден давах и няма никакъв резултат. Не знам кога ще се нормализират нещата. Няколко пъти питах педиатърката, ама тя изобщо нищо не казва. Не съм доволна от нея, ама не знам и с коя да я сменям. И те като личните лекари - все не стават.
Иначе от кухнята съм много доволна, тъй като готвят разнообразно всеки ден и много екзотични /по мое мнение/ продукти ползват - киноа, елда, просо, разни зеленилки. Винаги му вземам супа и основно ядене, а някои от дните и десерт. Не ги яде всичките на един път. Супата изяжда цялата, която е 100 гр. Основното около половината, което е 130 гр., а десерта е за следобедна закуска. Той е 150 гр. Кухнята е частна и е съвсем близо до нас. На ден порциона излиза 3 лв., което според мен е добре, тъй като правя сметка, че ако трябва аз да приготвям няма да е толкова разнообразно. Отделно отнема и време. Вкусно е като го сравня с храната от бурканчетата. Бурканчета ядем само през уикенда. Пробвах се и аз да готвя няколко пъти. Вече му вземам от менюто, което е във вързастова група от 8 месеца до 1 година, където има по-едри парченца и си ги яде човека без проблем.
Колко мляко изпива никога не съм знаела, тъй като той така и не прояде от бутилка. Водата я  пие от чаша, а когато не иска го мъча и с лъжичка само и само да притикам някакъв грамаж. Сок пие. Усети ли сладичкото го изпива на екс, но на водата се мръщи. Обикновено разреждам сока с вода. Цедя му ябълка. Много му харесва.

# 186
Моят син си спи по цяла нощ. Рядко се буди. Снощи е заспал в 22 ч., а сутринта едвам го събудих в 9 ч.
На нас най-големия ни проблем е запека, та се чудя да не бъркам нещо с храненето. Две кърмения имам сутрин и вечер, плодови пюрета, от кухня яде разнообразно. Вода пие макар и със зор.
Аз мисля, че са много малко млечните хранения(ако са само две наистина без някакви междинни кърмения) за бебе на тази възраст още повече, че го кърмиш.

И ако пие малко вода и е само с две кърмения, може би и течностите като цяло са недостатъчни.

В Русе кухнята започва от 10 месец аз обаче не мисля да се възползвам.

# 187
И на мен ми е минавало през ум, че причината за запека е малкото течност. Да, само две хранения има с кърма - сутрин след събуждане и вечер преди лягане. През останалото време понякога капвам по малко кърма в някое ядене, но като цяло не дохранвам с кърма. Забелязах в резултат на това как си и намаля кърмата.
Нали уж на тази възраст трябвало да се храни по този начин. Обърках се вече. Вие сами ли преценявате кога, как и с какво да храните? Педиатър ли ви съветва или четете от някъде? Аз се лутам тотално. Нощем рядко се буди за хранене още от първия месец, но докато си беше само на кърма не е имал проблем. Тогава си ходеше всеки ден, дори след всяко хранене.

# 188
Моят син приема значително повече кърма, аз съм на работа през деня, кърмя го сутрин, вечер, няколко пъти през нощта; а докато ме няма мъжът ми го храни с изцедена кърма поне 3 пъти (аз цедя 2 пъти на ден на работа). Освен това яде и манджи, плодове, зеленчуци, пюрета. Според мен е прекалено малък, за да е минал на толкова обща храна и толкова малко мляко.
Ензимите в кърмата подпомагат усвояването на твърдите храни.

Относно съветите: с голямото дете четях най-вече за захранване на кърмени бебета, а сега карам по подобна схема, но малко през просото Simple Smile

# 189
Ние имаме 3 хранения с твърда храна(броя всичко, различно от мляко) и 3 млечни. Сутрин като стане, преди обеден сън и вечер преди лягане. Не знам какво и как пише , но за нас са напълно достатъчни. Малката расте , здрава е и няма храносмилателни проблеми.

# 190
Всички бебчета порастват и са здрави.

Алекс не беше ли споменала ти, че сте получили съвет да замените млечно хранене с плодово пюре?

Или нещо се бъркам Thinking

# 191
Ние имаме 2 твърди хранения и 2-3 млечни. Много спи и това обърква храненията и режима.
Последният месец нямаше и наддаване, а нашата педиатърка 2 кърмения стигали да яде вечеря вече🤔

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 16:19 от Helinor17

# 192
  • София
Ние понякога имаме само едно твърдо на ден, понякога три. Зависи. Понякога е толкова гладен че ми е по лесно да му дам млякото, но както и колкото да яде ака по един или два три пъти на ден. Но и вода пие много но от шише, аз още от родилното си му давах.

# 193
Страшна мъка е с тази вода. Блъска чашата, преди гризеше само биберона. Само сока пие с желание.

# 194
Всички бебчета порастват и са здрави.

Алекс не беше ли споменала ти, че сте получили съвет да замените млечно хранене с плодово пюре?

Или нещо се бъркам Thinking
Да , посъветваха ни да заменим едно от храненията с плодово , но тогава тя пиеше много повече мляко, а твърдите хранения бяха между 1 и 2 на ден. Зависи в какво настроение е .
Като тръгна на яслата започна да си изяжда всичко. Как успяват да ги нахранят не знам , но съм сигурна , че не се хвърля , защото винаги са ми връщали храната ако не си я изяде.

Общи условия

Активация на акаунт