Отговори
# 645
  • София
Разбирачо Ежко, много поздрави на даскалите по немски, дето познаваш..Сега се загледах в протоколите..От София град сборно до националния кръг на олимпиадата са били допуснати 16 деца, 14 от тях са от НЕГ, 1 от 73-то и 1 от 35-то. Нито едно от двете частни..Нещо сериозно  ти издиша теорията, "твърдението", ако трябва да сме по-точни, че били децата от НЕГ доста по-слаби. Що тогава не са ги изпреварили сочените от теб като по-добри след уроци при едни и същи учители, твоите познати...Отношение 14:1 за мен е доста по-показателно от думите на разни знайни и незнайни учители, имащи обаче претенции..И не ми излизай с номера, че олимпиадата не е показател.Е..понеже от години наблюдавам как лауреатите от национален кръг са всъщност същите бг деца, които печелят проекти и участия в програми в Германия, стипендии за следване след дребно сито в посолството.Явно си знаят езика, щом не само МОН в лицето на проверителите на олимпиадата, а и чиста проба немци пак тях отсяват като най-добри..Нямам пред себе си и списъците с резултати от ДЗИ от предишни години..Скапани или не, макар и определено лесни,  те са винаги по- добре направени в София именно от деца от НЕГ в сравнение с техни връстници от останалите училища с немски..Сигурно ще да е заради приноса на твоите познати, накъде са тръгнали горките деца без уроци точно при тях..

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 19:19 от пенсионирана русалка

# 646
  • София
Извинявам се за повторното включване.Но във връзка с "незнанието" на немски и с голото зубрене в ДУ  пускам дълъг водеоматериал -интервю с преподавател по история в НЕГ, награден за иновативен подход в обучението по история на немски:
https://www.facebook.com/teachingalpha/videos/268428464042586/Uz … 4NzA2MDUwMjc0MjI/

Интересно обаче как тези деца в 9 клас още са писали книга на немски, при това на историческа тематика? Сигурно учителите, познати на Ежко, са им помогнали, иначе нямам обяснение..

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 14:26 от пенсионирана русалка

# 647
Моите деца и с пълни шестици не биха учили руски Hug Явно и други са така.
 Според мен няма нужда от такова училище, защото има достатъчно рускоговорящи с руски произход в България. Има търсене за езика, но и предлагане.

# 648
  • София
Моите деца и с пълни шестици не биха учили руски Hug Явно и други са така.
 Според мен няма нужда от такова училище, защото има достатъчно рускоговорящи с руски произход в България. Има търсене за езика, но и предлагане.
От друга страна моето детв  (или поне едното) би учил руски , ако училището е добро. Но не на всяка цена заради езика.

# 649
  • София
Poppea, какво имаш предвид под "трите гимназии с немски"?
Аз само за две се сещам.
Третата евентуално е 35то?
Или СМГ, което в крайна сметка е преди всичко МГ?

# 650
Моите деца и с пълни шестици не биха учили руски Hug

Напълно подкрепям. Руският не трябва никога и за нищо, казвам го като човек, който владее перфектно руски, няма никакво приложение, освен да четеш руска литература в оригинал. Е, евентуално за работа в кол-център, ама в кол-център е егати и работата. А и с руски далеч далеч няма толкова работа в кол-център, колкото с някой западен език. Също и работа от сорта на това в някоя фирма за имоти по морето да омайваш руснаците как да си купят имот в някой курорт, не я разглеждам като смислена опция. Да не говорим, че и руснаците отдавна вече не се лъжат и не се хващат на такива въдици. Срещам напоследък мнения как някои искали децата им да учат руски и не спирам да се дивя. Със същия успех може да учите и примерно монголски, а защо не и ромски, дори последният би имал много по-голямо приложение у нас.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 22:24 от Татко Мецан

# 651
  • София
Моите деца и с пълни шестици не биха учили руски Hug

няма никакво приложение, освен да четеш руска литература в оригинал.
Мецане, моите уважения, но обобщенията са излишни. Винаги има и случаи с друг опит ✌

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 22:49 от звездица

# 652
Никак даже не съм Ежко, и освен това, без изобщо да се опитвам да говоря от негово име, мисля, че Ежко не би споделил моето мнение за руския. Имайте си каквото искате мнение. Не съм чул досега някой с руски да е преуспял или да е намерил смислено занимание с него. Учете си руски, всеки е свободен да си губи времето както намери за добре.

# 653
  • София
Винаги има смисъл да се учи език.
Въпросът не е само в езика, а и в съпътстващите култура и ценности.
А що се отнася до руския, точно с последните нашето семейство в частност има проблем. Simple Smile
Между другото аналогично стои въпросът и с АК.

Кажете ми все пак коя е третата гимназия с немски.

# 654
Ние пък много гледаме художествена гимнастика. И ми е много странно как моята дъщеря нищичко не разбира, когато слуша руски коментар. А ужким 3 години го "учи" в 32-ро, но тотална щета. Ще ми се да го разбира, но за първи език - не. За трети бих била доволна, но тя категорично не желае.
Аз съм учила в ЕГ език, който никога не ми е потрябвал и не съм го употребявала. В резултат нищо не помня и уви 5 години учене е било много излишно, а е било време, в което е могло да науча нещо полезно. Затова сега ми се ще да обърнем повече внимание при избора на училище. Непрекъснато прехвърлям възможните езици Simple Smile))

Ред, 35-то е "трета немска".

# 655
  • София
Никак даже не съм Ежко, и освен това, без изобщо да се опитвам да говоря от негово име, мисля, че Ежко не би споделил моето мнение за руския. Имайте си каквото искате мнение. Не съм чул досега някой с руски да е преуспял или да е намерил смислено занимание с него. Учете си руски, всеки е свободен да си губи времето както намери за добре.
Извинявам се, неволно споменах името на друг потребител, нали все сте горски😂.
 редактирах се.

# 656
Ежко, евтина ти е пропагандата. Що не дигнеш малко левъла?

# 657
  • София
Ежко, евтина ти е пропагандата. Що не дигнеш малко левъла?
Леле , на Ежко сигурно му пищят ушите сега 😂 тук за друг горски става дума, а и те са доста различни животни 😜 ама аз внесох заблуда😂

# 658
  • София
Ежко не го търсете тук... Той тези училища,  които тук се коментират,  отдавна ги е отписал като неставащи,  активира се само за нападки на гимназиите от първи ешелон, за да докаже финално,  че само в АК е истината. .. Laughing
Мария,  не зная кой език си изучавала, съответно забравила. Но от опит знам,  че нещо научено, наглед забравено,
всъщност е трайно складирано някъде в "харда" и се възстановява при нужда.

# 659
  • София
Ежко не го търсете тук... Той тези училища,  които тук се коментират,  отдавна ги е отписал като неставащи,  активира се само за нападки на гимназиите от първи ешелон, за да докаже финално,  че само в АК е истината. .. Laughing
Мария,  не зная кой език си изучавала, съответно забравила. Но от опит знам,  че научено,  складирано някъде в "харда", се възстановява при нужда.
Русалка, съвсем си права за Ежко, затова казах за друг горски, напълно различен, дано мецан приеме извинението.
А за харда, споделям напълно, от собствен опит.

Общи условия

Активация на акаунт