Отговори
# 630
  • София
Е, разбира се, че време за нищоправене има Simple Smile Но след горните постове се замислих, дали и кога нищоправенето трябва да се дефинира като мързел Simple Smile

# 631
  • София
Позволявате ли на децата си мързел? Ей така, да не правят нищо ако искат. Или да се пльоснат на дивана и след час да не помнят какво са гледали?
Да, разбира се. Всеки има нужда от почивка. След училище, когато не са на спорт, правят каквото искат. Дъщеря ми свири и на пиано, за което трябва да се упражнява, но на нея самодисциплината и самоувереността идват отвътре. Ако трябваше ние да я караме да свири, щяхме да се откажем - както направихме със сина.

# 632
  • Отвъд алеята зад шкафа
Попадна ми едно приложение на Капитал с частните училища с прием след 7 клас. С изключение на 2-3, другите не съм ги чувала. Какво се случва с тях? Нали не само АК  е единственият пример за ЧО? Например Софийска езикова гимназия, "Св.Наум", "Пейо Яворов", Езиков свят, Дрита, Увекинд, Иван Апостолов....Къде се позиционират децата там по отношение на успех, реализация? Има ли изобщо форумски деца, които да са се насочили към ЧУ след 7 клас, което не е АК?

# 633
  • София
Златарски?

# 634
  • София
Аз се замислям за Златарски заради IB програмата, както и за ПЧМГ заради природо-математическия профил. За нас 7 клас е далече - дотогава може да се появят и други добри варианти.

# 635
Има ли изобщо форумски деца, които да са се насочили към ЧУ след 7 клас, което не е АК?
Ние най-вероятно към ПЧМГ.

Една добра новина:
Класическата гимназия обявява прием за 5. клас за учебната 2019/2020.
http://ngdek.com/bg/articles/priem/ngdek-obyavyava-priem-za-5-klas

# 636
  • София
Има ли изобщо форумски деца, които да са се насочили към ЧУ след 7 клас, което не е АК?
Ние най-вероятно към ПЧМГ.

Една добра новина:
Класическата гимназия обявява прием за 5. клас за учебната 2019/2020.
http://ngdek.com/bg/articles/priem/ngdek-obyavyava-priem-za-5-klas
Най-сетне класическата се събуди от летаргия. Дано не е някакъв моментен проблясък. Тази идея я мърдеха няколко години, ето вече е факт. София има нужда от добри хуманитарни про гимназии за деца с интереси, за съжаление до момента съществуваха само добри алтернативи с природоматематически профил след 4 клас.

# 637
Схващам идеята за про ..... намсикакво. То винаги се наблюдава в другата част от екипа. И никога при нас 😇
Тези хуманитарните, като не стават за гении-програмисти, какво ще ги правим? Юристи, социолози, куку-доктори (психиатри, психолози), РR, HR, маркетинг или просто началници.
Не като онзи:
 Миче, пиши - във вторник оперативка.
Шефе, вторник с в или ф?
А бе, пиши го в сряда.

# 638
  • София
Как никога при нас? Какво мислиш, че правим във форума?

# 639
Забавляваме се, ама за другото сме отличници. Старо куче-медалист Simple Smile

# 640
Хубаво за класическата, най-сетне вариант и за деца, които не са с желание за математика. Жалко, че не ги откриха миналата години, моята вече е 5клас.

# 641
Още едно известно училище в София - 125 СУ има хуманитарна паралелка след четвърти клас, освен двете математически и езиковите. И за хуманитарната паралелка и за математическите има изпити. Вече втора година има хуманитарна паралелка и след седми клас.
http://sou125.com/images/files/2019/19-20-5.pdf
http://sou125.com/images/files/2019/19-20-b.pdf
http://sou125.com/images/files/2019/19-20-m.pdf

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 00:53 от Teen4e

# 642
Родителите сами са решили да си запишат децата на английски извън училище. Няма смисъл да се учудват и/или оплакват, че после им е скучно в клас. Това си е лично решение и с него общата програма не може да се съобразява.
Това е истината и важи не само за английския, а и за всеки друг предмет, по който учениците имат допълнителна подготовка на ниво, по-високо от това, което дава ООП.

# 643
  • Sofiq
Минусът на училищата е, че не знаят как да процедират с такива напреднали деца и как да ги ангажират.

# 644
Аз се замислям за Златарски заради IB програмата, както и за ПЧМГ заради природо-математическия профил. За нас 7 клас е далече - дотогава може да се появят и други добри варианти.

Също се интересувам от вариантите за гимназия с международна диплома, защото след 1 или 2 год. ще се връщаме в БГ. Сега децата са в международно у-ще и никак не ми се иска да ги презаписвам в наковалнята на МОН. За IB дипломата мога да потвърдя, (инфо от родителите-експати), че е високо ценена и търсена от университетите (особено US). Тукашното у-ще си смени собствеността и промениха последните 2 години от IB на A levels и международните родители много се разправяха.

Аз се интересеувам от 3 гимназии, главно:
1. St George
2. Zlatarski
3. Uwekind
Няма инфо в нета, та се чуждя толкова ли са непопулярни? (Само за Златарски четох няколко негативни, на тях и сайта им е най-зле)
Uwekind предлагат средните години на IB, само че преведен на български и това ми е най-големия негатив.
А St George... е, поне сайта им е добре направен. Таксите им за гимназията са съвсем различни. (И понеже Златарски имат по-високи такси за чужденци- ние се водим такива просто защото децата нямат удостоверение от бг у-ще от предходната година..., та реално за нас таксите биха били еднакви)

Дали има някой с непосредствен опит?

Общи условия

Активация на акаунт