Отговори
# 210
  • София
Е, тя самата Санака е такъв казус : ) Аутсайдери нЕкви рече, че са такива неспасяеми случаи..
И пусто, права е, аз се вписвам в безхаберните, пфу, а толкова се старая...

# 211
  • София
Балансираната?

По Ежковия казус: "нашата нова" не е всъщност копие на английската система, при която последните 2 години са А-левълите?

# 212
  • София
Санака, ти си опичай акъла за третото, че е срамота! Две деца похаби от ЧУ в ДУ! JoyJoy
Интересен  ми е коментарът на Хоуп по пидобни случаи, защото видно деца от СС/Питагор избират държавно и след 4, и след 7 клас...И не е до липса на избор, на аутсайдерката детето примерно беше прието и в АК..

# 213
При училищата обаче има няколко специфики...повечето сте ги изброили. Малкият % деца, което все още го прави вид елитарно и може да доведе до конфликти сред децата (пример- всичките му приятелчета са в ДУ, синът ми в ЧУ, на по-късна възраст ще е повод за сравнения и пререкания).

Пука им на децата кой в държавно, кой в частно. Това само родителите го дъвчат до припадък, на децата грам не им е в темите за разговор. Поне по мои наблюдения. Коментирайки училища, коментират учители, практики, ситуации - не такси или липсата им.Така че е последният повод за сравнения и пререкания.

# 214
  • София
😂😂😂ох Санака, Русалка, мислех, че аутсайдерите още не са влезли в класификациите на тази тема, ама явно има представителна извадка🤣
Тук само хора с претенции пишат, пък те аутсайдерите...

# 215
Ами свършила е парите, такааааа, казах аз, че е важно ....... знаете какво.

Та не провокирам, имам дъщери естествено, иначе откъде такава мисъл може да ми дойде.
Не да разводнявам темата за ученето, ама ми е любопитно чисто практически една пълна отличничка на АК (тук нали не сме в онази тема) например, с шалчета и прочие, и реши да учи медицина например, това изисква 10 години пълно отдаване и това как точно се съвместява със семейство, деца кога и т.н. Някои заради кариери раждат и на 35-38 първите деца, което не мисля за нормално.

# 216
С цялото ми уважение. Не знаем дали все пак подобна проверка не е направена и как на практика ще се развият нещата. Всичко, което коментираме е в сферата на предположенията.
Факт. Не знаем. Само предполагаме. Като повечето неща с МОН. Защо ли да ни информират - така или иначе ще научим, инш'алла?

# 217
  • София
Разбрах: моята кариера се е самослучила с половин или третин отдаване. Леле, ако беше 100%!

# 218
  • София
Е, шалче от Колежа няма да имаме, еквивалент от ДУ може би, кандидат-медик гаранция от женски пол си имаме вкъщи, септември ще стане ясно дали ще си остане на ниво кандидат..Та след  7-8 -9 години, живот и здраве, ще ти кажа кое как и дали съвместява.Случаи разни. Позната АГ с успешна кариера, собствена клиника, богата пациентела има две деца, родени от майка си в периода между 28- 32 год.възраст, получили повече от добро образование..И като добавим и таткото доктор, водещ специалист  в областта си, стигаме до семейство безхаберници, имащи доказано големи възможности, чиито деца обаче от А до Я са били в ДУ.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 22:06 от пенсионирана русалка

# 219
  • В офиса
Един пълен отличник на АК (от онези с шалчетата и т.н.) и реши да учи после медицина и 10-15 години да не може да изкара пари да издържа себе си, пък какво говорим за дом, жена и деца.

# 220
  • София
Тинки, даже в БГ да специализира, пак си докарват 2-3К специализантите. Не ги мисли, не са толкова зле.

# 221
  • София
Ами свършила е парите, такааааа, казах аз, че е важно ....... знаете какво.

Та не провокирам, имам дъщери естествено, иначе откъде такава мисъл може да ми дойде.
Не да разводнявам темата за ученето, ама ми е любопитно чисто практически една пълна отличничка на АК (тук нали не сме в онази тема) например, с шалчета и прочие, и реши да учи медицина например, това изисква 10 години пълно отдаване и това как точно се съвместява със семейство, деца кога и т.н. Някои заради кариери раждат и на 35-38 първите деца, което не мисля за нормално.

Съвместява се. Въпрос на желание и организация. И три деца и кариера се съвместяват. От личен опит. Не в медицината /но и там имам достатъчно приятелки за пример/, но в друга професия, изискваща не по-малко себеотдаване, за да се изгради име и клиентела.

ПП. Свърших парите, да, останаха само за основното ЧУ, което продължавам да плащам. Joy

# 222
  • София
С цялото ми уважение. Не знаем дали все пак подобна проверка не е направена и как на практика ще се развият нещата. Всичко, което коментираме е в сферата на предположенията.
Факт. Не знаем. Само предполагаме. Като повечето неща с МОН. Защо ли да ни информират - така или иначе ще научим, инш'алла?

Тук съм съгласна. Надяваме се, че е направена подобна проверка и опасенията ни са безпочвени, но трябваше да има информационна кампания - да се обясни каква тежест ще има профилирането, какво отражение ще има изборът на профил за бъдещия избор на висше образование, да се изработят учебниците, да се осигури кадровата обезпеченост за осигуряване на профилирана подготовка по всички предмети в училищата. Много неща трябваше да се направят, които не бяха направени.

# 223
При училищата обаче има няколко специфики...повечето сте ги изброили. Малкият % деца, което все още го прави вид елитарно и може да доведе до конфликти сред децата (пример- всичките му приятелчета са в ДУ, синът ми в ЧУ, на по-късна възраст ще е повод за сравнения и пререкания).

Пука им на децата кой в държавно, кой в частно. Това само родителите го дъвчат до припадък, на децата грам не им е в темите за разговор. Поне по мои наблюдения. Коментирайки училища, коментират учители, практики, ситуации - не такси или липсата им.Така че е последният повод за сравнения и пререкания.
Не им пука, факт. Големият само след едно събиране ме попита какво означава частно училище и дали верно там е по-хубаво. Нещо са коментирали явно. Обясних му и до там. Не се е интересувал повече.

Pipi, мисля че трябва да си починеш малко от събиране  на всякаква информация. Има цяла година до ПУК, съвсем ще се объркаш ако продължаваш така. И повярвай, видяното в новините не обрисува цялото.  Там се търси сензация и има склонност към преекспониране на ситуации, които са социално чувствителни. Да, имай едно наум,  но в никакъв случай не го мисли за масово. Нито масово бият децата в детските градини, нито седят нагъчкани и неизлизащи навън.

# 224
  • София
Интересна позиция, Тинкърбел..Тежко следване, продължително, да, но не е като да няма достатъчно примери, поне около мен, на съвместяващи успешно нещата дами. Ако е иначе, само мъже ли доктори да има..
Етоооо, Санака, излизам от графата безхаберна..7-8 години мин. ще плащам  на кандидат- докторицата висшето + макар и по-кратко това на сестра й, ще имам възможността, дето се вика,  да се реабилитирам за досегашната си незаинтересованост на ниво средно образование ида стана член на групата ти.

Общи условия

Активация на акаунт