Отговори
# 300
  • Отвъд алеята зад шкафа
Познавам двама човека, завършили Американския университет, но преди доста години. И двамата се реализираха много добре професионално. Но нямам актуална информация.

# 301
Някой има ли информация и мнение за Американския университет в Благоевград?

и информация, и мнение имам Simple Smile това е прицелният университет на сина ми, скоро очакваме да получи и офертата си, след което ще трябва да реши окончателно дали ще бъде там или в Еразмус-Ротердам - знам, еклектичен е малко изборът  Laughing частен американски срещу обществен европейски от топ нивото, но това в случая само показва, че след доста задълбоченото ни проучване сме го оценили достатъчно високо - от там насетне ще играят финансовите съображения

# 302
  • Отвъд алеята зад шкафа
Двамата, които завършиха американския се реализираха добре, но по различен начин. Първият драпаше да живее в някой от големите световни градове като Ню Йорк, Лондон или Париж. Мина през Будапеща, Лондон, Женева и накрая е в Париж. Другият напротив - искаше да остане в България, започна в една фирма още след университа, изкачи йерархията там и към момента е изпълнителен директор с много висока заплата и бонуси. Много различни съдби. В крайна сметка заради различния стандарт, този, който живее в София, всъщност успява да си позволи много повече от онзи в Париж.

# 303
  • София
На дъщеря ми бяха предложили много ниска цена, като отчетоха САТ1 и ТОЕФЛа ѝ, плащаше някъде 30% от пълната сума.

# 304
Двамата, които завършиха американския се реализираха добре, но по различен начин. Първият драпаше да живее в някой от големите световни градове като Ню Йорк, Лондон или Париж. Мина през Будапеща, Лондон, Женева и накрая е в Париж. Другият напротив - искаше да остане в България, започна в една фирма още след университа, изкачи йерархията там и към момента е изпълнителен директор с много висока заплата и бонуси. Много различни съдби. В крайна сметка заради различния стандарт, този, който живее в София, всъщност успява да си позволи много повече от онзи в Париж.
Ама то винаги е така - този в Париж се конкурира на пазара на труда с хора от цял свят, а този в София - само с малцината българи с добро образование и квалификация, решили да останат тук. София си е дълбока провинция от глобална гледна точка, няма какво да се самозалъгваме. С всички предимства и недостатъци на това.
Иначе аз нямам пряк опит АУБ, но познавам завършили го преди доста време и са в БГ с добра реализация. За в бъдеще не знам как ще е, по мое лично мнение, ако хилядите деца,  които в момента да учат из чужбина, и в Европа, и в САЩ, и в Азия, решат изведнъж по някаква причина да се връщат масово (което не ми се вярва, ама знае ли човек), конкуренцията за възпитаниците на АУБ ще стане много голяма. Ако не, те ще си останат на върха на пазара на труда в БГ.

# 305
Понеже Антеа спомена Еразмус, ето последната класация на топ бизнес университетите, на която попаднах скоро:

https://www.usnews.com/education/best-global-universities/economics-business

# 306
  • София
От това, което виждам от възпитаниците на университета, имам високо мнение за него. За мен също беше в шорт-листа университети, само че синът ми се насочи към специалност, която не се учи там. Малко съжалявам за което.

# 307
  • в страната на чудесата
Ежко, не ме вълнува американското министерство на образованието.
Питам дали АК се съобразява с някой освен със себе си (мон по подразбиране) по отношение на програмата.
Благодаря, разбрах те, че има такава външна организация.

# 308
  • София
Имаш предвид дали се съобразява с родителите по отношение на програмата?

# 309
Някой има ли информация и мнение за Американския университет в Благоевград?

Аз завърших бакалавър там преди 10 години. Какво ви интересува?

# 310
Питам дали АК се съобразява с някой освен със себе си (мон по подразбиране) по отношение на програмата.
Благодаря, разбрах те, че има такава външна организация.
Разбира се, че се съобразява. Но изборът с кого точно, е на колежа, а не наложен отвън, като изключим МОН.

# 311
  • в страната на чудесата
Имаш предвид дали се съобразява с родителите по отношение на програмата?
Не, не. Нямам предвид родители. Имам предвид институция или съответна организация. Т.е. не дали отговаря на 6 критерия, а дали някоя институция поглежда програмата като мин и макс  хорариуми, теми, които се разглеждат. Като много ми е интересно о-скоро съдържанието на хуманитарните, отколкото на СТЕМ

# 312
дали някоя институция поглежда програмата като мин и макс  хорариуми, теми, които се разглеждат. Като много ми е интересно о-скоро съдържанието на хуманитарните, отколкото на СТЕМ
https://www.msa-cess.org/Customized/Uploads/ByDate/2016/April_20 … n%20201603019.pdf

# 313
АУБ не е ли нещо като НБУ? Щото иначе защо драпаме за на майната си, Бл. е на час път.

# 314
АУБ не е ли нещо като НБУ? Щото иначе защо драпаме за на майната си, Бл. е на час път.

Ти сериозен ли си? Кажи, честно?

Общи условия

Активация на акаунт