Отговори
# 435
На мен пък Ц. Ц. ми е съсед, но той е по-близо до 119-то СУ.

# 436
  • в страната на чудесата
Хайде стига Фран! Да не стане сега, да избираме училище ако има псалми по фасадата... Simple Smile Heart Eyes

В центъра ЧУ няма според мен по 2 основни причини:
За първата цитирам директно Веселина Радкова директорка на светлина (навремето имаха ДГ на малките 5-кьошета) - хората с парите са в покрайнините на Витоша.
Другата според мен причина е, че по-трудно се намират сгради в центъра.

# 437
Хайде стига Фран! Да не стане сега, да избираме училище ако има псалми по фасадата... Simple Smile Heart Eyes
Убеден съм, че Фран е избрала местоживеене, заради енергията на мястото, изляла се в съответните псалми.
А съседите са и дошли бонус Grinning
Признай си Фран! Grinning

# 438
Вие не карате ли децата, че сте се разписали рано-рано?

# 439
Не. Частните училища имат транспорт Simple Smile

# 440
  • София
Както се разбра, повечето сме в покрайнините, избрали ЧУ в близост и приходящия транспорт му отнема малко време. Моето след малко го будя, бусът го взима в 8:10 и почват в 8:45 със закуската.  Зат’ва спамя още тук Simple Smile)))

# 441
  • Русе
 За да дам баланс да кажа, че ДУ са повече и изборът - по-голям,та все ще намериш някое в близост, което да ти отговаря на критериите, ако не си Ежко или Мецан  разбира се. Стана в 7.05 и вече преполовява първия час в езиково. Ако не се бях сменила апартамента щеше да е същата работа, само че вместо английски щеше да учи немски основно. Ако пък живеехме на другия край на града - японски или китайски.

# 442
  • София
Нашият бус идва да ни вземе в 8:15. Има още много време.

# 443
  • София
Моите деца горкички са принудени да теглят една ранна разходка по Витошка, за да идат на училище.Ама така е като майка им си стиска парите за друго и не милее за образованието им. Дори явно за трамвайно билетче за 1 спирка не й се дават пари..Хубаво е, че краят му се вижда, няма да се мъчат повече заради родителско безхаберие и егоизъм във всяко едно отношение.. Ако им се получат нещата със следването навън, поне от Центъра  на голямото село ще избягат..

# 444
Добро утро!
Прескочих имотните саги, но ще върна темата няколко страници назад по въпросите за реализация на девойките.
Не знам защо решихте, че компютърните професии са мъжки. Според дъщеря ми, три решения до тук в живота й са имали важната роля да е толкова доволна от живота си в момента и едно от тях е, когато е решила да учи компютри. На мен ми изглеждаше скучно. Тя твърди, че е й е изключително приятно.
Не на последно място е, че технологичните фирми изпитват глад за жени.

В момента наистина звучи стряскащо да издържаш две деца в ЧУ например.

# 445
Стават жените за ИТ-та, що да не стават?
Но:
- масовата ИТ реализация е много черна работа, изискваща много безсънни нощи.
Адски е нездравословно, а все още сме свикнали да не хабим жените  току-така.
Дотолкова нездравословно, че повечето мъже издържат до 30-35 годишна възраст.
- За разлика от мъжете, жените имат да мислят и по други реализации точно в момента, когато следва да не спят, трупайки опит, знания и репутация. При което рискът да се събудят един ден със звънящ биологичен часовник и малко до никакъв избор е доста голям. Мога да ви запозная с един куп невероятни колежки, които да потвърдят написаното от мен.
Извинете момичета, но биологията не е наше, на мъжете, дело.
- ИТ залязва. Точно както електрониката и химията преди него.
По-горе писах за общи тенденции и вероятности. Винаги има ниши и изключения и никой от нас не би изгонил качествено ИТ, защото е жена. Напротив, много им се радваме. Някои даже сме женени за такива. Simple Smile

# 446
Стават жените за ИТ-та, що да не стават?
Но:
- масовата ИТ реализация е много черна работа, изискваща много безсънни нощи.
Адски е нездравословно, а все още сме свикнали да не хабим жените  току-така.
Дотолкова нездравословно, че повечето мъже издържат до 30-35 годишна възраст.
-
Ежко,
Преди време писах, че фирмите се осъзнават по този въпрос и гледат да си задържат и съхранят хората дълго време, осигурявайки им всякакви екстри, като богат набор от спортни занимания или друг вид- например "Готварски курсове", всякакви места за отмора ПО време на работа , дори игри, ежеседмично социални излизания и какво ли още не (като да си ходиш на раб с домашния любимец, ако те влече). Както и не се гледа с добро око, ако надработваш. Точно защото ще се изхабиш.

# 447
  • София
Има професии и фирми, най-вече, в които се иска едва ли не денонощно висене в офиса или у дома пред лаптопа, но никой не е вързан в крайна сметка и ако не му изнася, може да си тръгне.

Не зная как да го кажа, но донякъде симпатизирам да поста на Ежко, в който се прокрадва намек, че за една жена е хубаво да отделя време да си гледа децата. Това разбира се не изключва да работи и да има професия.

# 448
Хаха, стана ми смешно, понеже в една друга тема за апартаменти и софиянци, абсурТ твърдеше, че корняк софиянец в гмежта в центъра никога няма да се набута  Joy
Всеки със своите си легенди.
Или със своя си опит Wink - абсурТ е оставила панелката си, взета чрез работа на съпруга й в Софстрой, на децата си и се е изнесла в някакво родопско село, та какво друго да каже. Около мен са си все софиянци, вили имаме, но за постоянно обитаване никой не ги ползва. Не че да си софиянец е голяма работа, просто това са даденостите.
Аз споделям мои наблюдения. Не виждам нищо обидно в това, което казвам, разбира се, че всеки си избира как да си харчи парите - просто тенденцията, която наблюдавам, е точно тази - силна корелация между дошлите от провинцията, купилите в новите квартали и ползващите ЧУ. А който се обижда на "дошъл от провинцията", това само показва, че самият той има някакъв комплекс на тази тема. Това не е обида, а констатация. Така са избрали, така си харчат парите - за радост на знайни и незнайни строителни инвеститори и собственици на ЧУ. Плюс транспортни фирми и гаражи за поддръжка на автомобили.  Всъщност, като изключим задръстванията и безобразното застрояване в новите квартали, това е положително за икономиката на града. Но понеже аз не ги гледам и нямам работа там, лично за мен остават само положителните ефекти, с изключение на въздуха.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 09:57 от Анонимен

# 449
неприятно е да те определят с подигравателна нотка като "богопомазан" заради избора ти да си останеш в Центъра..

Никога и през ум не ми е минавало, че ще помислиш, че това "богопомазанИ" се отнася за теб. Ти никога не си парадирала с това къде живееш, никога не си делила хората на софиянци и провинциалисти и никога не си се изказвала с презрително-назидателен тон за тези, които не са в Лозенец...така че никой не е имал теб предвид, най-малко пък аз. Даже не знам твоето дали е точно Лозенец, по-скоро е идеален център, но това няма значение, ти никога не си го изтъквала, нито пък си парадирала с това.

Общи условия

Активация на акаунт